frankrijk.nl

5 leuke restaurants rond Calvi

Op Corsica deze zomer? In Balagne, aan noordkant van het eiland, selecteerden we eetadresjes in Calvi, aan het strand en in de mooie dorpjes in het achterland, zoals Pigna en Monticello.

1. A Funtana – Calvi stad

Eerst een aperitief en dan een lichte maaltijd? Dan bij je bij A Funtana aan het goede adres want dit is het concept van deze nieuwe wijnbar-annex-restaurant in hartje Calvi. Sommelier Anthony adviseert graag uit de collectie van Corsicaanse, Franse (nee, is niet hetzelfde!) en wereldwijnen. Desgewenst geserveerd met wat kleine entrees zoals een bruschetta Corse met heerlijke prizuttu (rauwe ham). De keuken is Italiaans georiënteerd met huisgemaakte pasta’s, diverse risotto’s en mooie vlees en visgerechten. Sfeervol terras!

restaurant A Funtana Calvi Corsica

A Funtana, Place Marchal, Calvi, lunch en diner, restaurantafuntana-calvi.com, +33 (0)4 95650952

2. On dine à côté Sud – Calvi strand

Is het stranddag vandaag? Geen nood, bij On Dine à Coté Sud kun je les pieds dans l’eau houden. Dit restaurant ligt aan het grote zandstrand van Calvi, buiten de stad bij Les Pinèdes, waardoor je ook nog een mooi uitzicht hebt op de citadel. Nog een reden om rustig te blijven liggen! Menu’s worden naar je strandstoel gebracht maar je kunt uiteraard ook op het terras gaan zitten. Specialiteit: visgerechten, schotels fruits de mer en frisse salades.

restaurant-on-dine-a-cote-sud-op-strand-calvi-noord-corsica

On dine à côté Sud, Che de la Pinede, lunch en diner, restaurant-calvi-plage.fr, +33 (0)4 95652928

3. Cantina a Moresca – Pigna

Lunch, borrel of diner. Elke suggestie is hier goed, want alleen al voor het dorpje plus het uitzicht op het terras is restaurant Cantina a Moresca een absolute aanrader. Op de kaart louter Corsicaanse producten en typische gerechten. Proef bijvoorbeeld de boccarini (Corsicaanse tapas) of start met de migliacciole (beignet met geitenkaas). Glas wijn erbij en je wilt hier nooit meer weg!

Restaurant Cantina e Moresca in Pigna

Cantina a Moresca, lunch en diner, +33 (0)4 95556453

4. La Voûte – Sant’ Antonino

Het behoort tot Les Plus Beaux Villages van Frankrijk, pronkt bovenop de heuvel op 500 meter hoogte en ligt tussen Calvi en l’Ile-Rousse. Als je wilt kun je er zelfs met een ezeltje naar toe! Sant’ Antonino is het echte oude Corsica . La Voûte is de perfecte halte. Een authentiek restaurant met een schaduwrijk terras dat een waanzinnig uitzicht biedt op de ongerepte omgeving met de zee aan de horizon. Hier eet je Corsicaans, met als specialiteiten de salades en lamsgerechten.

terras-restaurant-la-voute-in-saint-antonino

La Voûte, lunch en diner, la-voute-sant-antonino.fr, +33 (0)4 95617471

5. A Pasturella – Monticello

Als je meteen voor de kerk langs het middeleeuwse dorpje Monticello inrijdt vind je A Pasturella aan het plein. Verwacht wat lokaal volk op het terras en aan de bar, maar loop gerust door naar het restaurant en vraag om een tafel met uitzicht. Het eten is niet goedkoop, maar wel erg goed! Het beste te omschrijven als verfijnde Corsicaanse gerechten met dagverse producten. Wil je er blijven slapen, dan kan dat: A Pasturella is ook een hotel met kamers in een Provençaalse stijl.

restaurant-a-pasturella-montivcello-noord-corsica

A Pasturella, lunch en diner, a-pasturella.fr, +33 (0)4 95600565

LEES OOK:
Vers vis op Corsicaans droomstrand
Uniek charmehotel aan de noordkust van Corsica
Appartementen Ibiza stijl in Ile Rousse
7 insidertips voor Noord-Corsica

Eén reactie op “5 leuke restaurants rond Calvi”

  1. Liliane Van Herck schreef:

    Geniale !!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.