frankrijk.nl

Louis de Funès-museum in Saint-Tropez

Must-see in Saint-Tropez! Le Musée de la Gendarmerie et du Cinéma: een eerbetoon aan de legendarische gendarme-films van De Funès. Ook kun je er een kijkje nemen in de kleedkamers van Brigitte Bardot en andere Franse filmsterren uit de jaren ’60.

Zes films zijn er gemaakt met de Brigade Tropézienne, tussen 1964 en 1982. Even voor de jongere generatie: Louis de Funès was de Mr. Bean van de jaren 1960, maar dan de ADHD-versie. Hij maakte furore met zijn rol als adjudant van het politiecorps van Saint-Tropez. Plaats van delict: het opvallende geelgetinte hoofdkwartier van politie bij de haven.

Louis de Funes museum zien & doen in Saint Tropez Musée de la gendarmerie

Net als in de film

Zowel het gebouw als Louis de Funès zelf hadden geen groter eerbetoon kunnen krijgen dan met dit zojuist geopende museum. Want het is superleuk gedaan. Zo kun je letterlijk rondlopen in het oude politiekantoor van in de films. Je mag achter het bureau zitten, de telefoon opnemen, de laden opentrekken… en wie weet ligt er wel een zaak die opgelost moet worden!

Louis de Funes museum zien & doen in Saint Tropez Musée de la gendarmerie

Je kunt ook kiezen voor pure geniet- en vooral lachmomentjes in de filmzaal, waar de beroemdste scènes van de Brigade Tropézienne zijn te zien. Zoals deze:

Saint-Tropez in de sixties

Het hele museum is dusdanig ingericht dat je niet alleen hoeft te kijken, maar het ook daadwerkelijk kunt beleven. Stap bijvoorbeeld in de auto en rij mee naar Saint-Tropez of kies een scène die je op het beeldscherm kunt aanklikken. Leuk voor groot én klein!

LEES OOK: de leukste Louis de Funès filmfragmenten

Musée de la gendarmerie Saint Tropez

Natuurlijk ook aandacht voor de grote vrouwelijke sterren die Saint-Tropez groot maakten en het de vissersplaats een glamourstatus gaf. Zo kun je een kijkje nemen in de kleedkamer van Brigitte Bardot en Romy Schneider en je onderdompelen in de wereld van feesten, mode en extravaganza van de jaren 1960 en 1970.

Louis de Funes museum bezienswaardigheden Saint Tropez musee filmsterren Brigitte Bardot

Open dagelijks van 10.00 tot 17.00/18.00 uur. Toegang volw. €4, 12-18 jaar en studenten tot 26 jr €2. Kinderen<12 jaar gratis. Meer info: Musée de la Gendarmerie et du Cinéma.

Josee belandde in Saint-Tropez tijdens haar roadtrip langs de Cote d’Azur, waarbij ze startte vanaf Nice met een huurauto. Lees meer over haar ontdekkingen in en rond Nice.

Tekst: Josee Schouten Beeld: ©Jean-Louis Chaix, Ville de Saint-Tropez ©Facebook MGC Saint-Tropez en dank aan Gwenaelle van Butsele. Speciaal dank aan Valerie van den Bossche, die voor ons al een kijkje nam voor de opening! Credits beelden Bardot-expositie: Brigitte Bardot, Saint-Tropez © Droits réservés. Prêt : Eric Tognolli. Brigitte Bardot prête à bronzer sous le soleil tropézien de la Madrague. © Droits réservés. Prêt : Eric Tognolli. Brigitte Bardot tijdens de opnames van Boulevard du rhum een film van Robert Enrico. ©1971 – Gaumont (France) – Rizzoli Films (Italie).Photographie de plateau : ©Claude Schwartz/Bridgeman images.

LEES OOK:
Louis de Funès-museum in Saint-Raphaël: nieuw sinds zomer 2019!
Villa Marie, ultiem charmehotel in Saint-Tropez
Hippe sieraden uit Saint-Tropez
De leukste markten van Zuid-Frankrijk
Bootjes en mensen kijken in Saint-Trop’

locatie musee de la Gendarmerie en du Cinema in Saint Tropez

Louis de Funes museum leukste plekken Saint Tropez Musée de la gendarmerie Saint Tropez

 

4 reacties op “Louis de Funès-museum in Saint-Tropez”

 1. Lucas Van Sweeveldt schreef:

  Een absolute aanrader voor jong en oud. Pure nostalgie met een duidelijk overzicht van de glorietijd van de Franse film. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van de jaren ’60 aan de hand van kortfilms, foto’s en voorwerpen die gebruikt werden in films van Louis de Funès . Zeer geslaagd en met een uiterste precisie weergegeven. Helemaal in de sfeer kom je wanneer je vanuit Port Grimaud de boot neemt naar St. Tropez en vanaf de haven naar het museum wandelt.

 2. Jan schreef:

  Echt interessant om te kijken op de locatie waar de films zijn opgenomen.

 3. Hawee schreef:

  Erg leuk museum voor jong en oud, in het hart van Saint Tropez. Zeker de moeite van een bezoekje waard!

 4. Jeanette schreef:

  Wat ontzettend leuk dat ze daarvoor het echte oude politiebureau voor hergebruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *