frankrijk.nl

GROETEN UIT… Nice

Josee en Carole vlogen met een prangende vraag naar de stad Nice. Heeft deze toegangspoort tot de Côte d’Azur ook genoeg in huis voor een aparte stedentrip?

Stedentrip Nice

Hi Nicky,

Ik schrijf je vanaf een bankje op de werkelijk zalige Promenade du Paillon, hartje Nice. Een waanzinnig mooie groene boulevard tussen de oude stad en het statige Place Masséna. Het is vernoemd naar de rivier die eronder loopt en daar wordt ludiek gebruik van gemaakt op het Miroir d’Eau. Hier komt het water via fonteintjes en waterverstuivers naar boven en creëert er een prachtig spiegeleffect. Ik kreeg er spontaan een déja vu met Place Miroir in Bordeaux. Het is meteen een geweldige speelplaats voor jong en oud. En wat er tussenin ligt..  moi, haha!

La vieille ville is een heerlijke spot om doorheen te slenteren. Gewoon lekker rondwandelen en verdwalen. Mooie doorkijkjes door smalle steegjes, geflankeerd door Provençaals getinte huizen. Boven je hoofd de was die hangt te drogen. Je blijft foto’s maken! En heel veel winkeltjes. Vooral in de Rue de la Prefecture waren we niet weg te slaan. Designerboetiekjes, vintage-stores, cocktailbars en ambachtelijke winkels vormen hier een perfecte combi. Verder – niet missen – de bloemen, fruit en groentemarkt op Cours Saleya. Behalve op maandag want dan is er de brocantemarkt. Hier vind je ook Theresa. Ze schijnt de lekkerste socca’s te maken in Nice. Ooit van gehoord? Een soort crêpe, gemaakt van beslag van gemalen kikkererwten, olijfolie en water. En voor consumptie bestrooien met veel peper. Bijzonder! Of gnocchi met daube. Handgedraaide aardappelrolletjes, overgoten met een saus van gestoofd vlees. We aten het bij restaurant l’Escalinada. Klein authentiek tentje met een schattig terras. Maar onze mooiste lunchlocatie hier was Le Plongeoir, bij de haven. Gebouwd op een rots in de zee, die vroeger diende als duiktoren. Wat een plek, wat een uitzicht!

We weten nu al dat we te weinig tijd hebben om alles te ontdekken. Want mon dieu, wat zijn wij verrast door Nice! Zowel Carole als ik zijn hier talloze keren geland en eigenlijk altijd meteen weer vertrokken. Naar een badplaats in de buurt of naar een B&B in het achterland. Shame on us! Want Nice is so nice! Je bent er zo – en voor weinig, nu easyJet er ook naar toevliegt – en je kunt er van alles: shoppen, cultuur happen, lekker eten en dan ook nog 5 kilometer strand om te relaxen of te clubben..

Tot zover, de rest hoor je later. Nog een boel op het programma. Op zoek naar de upcoming wijken, een boottochtje maken, fietsen over de Promenade des Anglais en cultuurhappen in het MAMAC, het nieuwe museum voor moderne kunst.

A plus!

Josee (en Carole!)

Miroir d'Eau Nice

Hi Beach Nice

LEES OOK: 
Shoppen in Nice
Hippe hotels in Nice
Het lekkerste ijs van Nice
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *