frankrijk.nl

Uniek charmehotel in Noord-Corsica

Tijdens een rondreis door Noord-Corsica ontdekte Josee een leuk viersterren hotel net buiten het schattige dorpje Monticello. Hotel A Piattatella ziet er niet alleen prachtig uit, de eigenaar is ook nog een interessante man met een avontuurlijk verleden.

Goh, bedenk ik me, je moet wel lef hebben om een viersterrenhotel op 10 minuten rijden van het strand van l’Ile-Rousse aan de ‘verkeerde’ kant van de heuvel te bouwen, met uitzicht op het binnenland. Maar ik merk al snel dat Hotel A Piattatella niet zomaar een hotel is. Het voelt als een riant buitenverblijf dat zich lijkt te verstoppen voor de buitenwereld. Hoe grappig, als ik later hoor dat de naam van het hotel Corsicaans is voor verstoppertje spelen!

Infinity pool van Hotel A Piatatella in Monticello

Comfort of luxe?

De receptioniste toont mij de kamers waaruit ik kan kiezen voor de nacht: de chambre confort of de chambre de luxe. Allebei zijn het juweeltjes! Met smaak ingericht, ruim, luxueus en très contemporain!

Kamers in Hotel A Piattatella Monticello

Vanaf mijn balkon zie ik achter de infinity-pool het prachtige lijnenspel van de Reginu-vallei. Ik ontwaar de eerste lichtjes van de talloze dorpjes die tegen de bergen lijken te zijn geplakt. Fascinerend! Ik slaak een diepe zucht. Doe ik altijd als ik ergens onbewust van sta te genieten. Niet voor lang, want directeur Thierry staat al op me te wachten. Ik ben verrast want hij heeft niets van het doorsneetype hotel-directeur. Met zijn witte bermuda en bruine benen lijkt hij eerder een gast. Wat verder opvalt is zijn bruine, diep doorgroefde gezicht en heldere ogen.

Van skipper tot hotelier

Ik vertel hem dat hij niet op mij overkomt als een standaard hotel-manager. Hij begint te lachen, hij is niet alleen directeur maar ook eigenaar. En nee, hij komt niet uit de toeristenwereld. Verre van dat, hij heeft zijn hele leven op zee gezeten! Al jong als zeiler vele zeeën bevaren, later in opdracht diverse jachten van A naar B gezeild en de laatste jaren skipper geweest van prestigieuze charterschepen. En nu heeft hij dan eindelijk definitief (?) vaste voet aan wal gezet en dit kleine paradijsje opgebouwd, samen met zijn vrouw Valérie.

Zengevoel bij hotel A Piatatella in Corsica

Thierry’s droom: gasten ook op het vaste (ei)land een bijzondere ervaring bieden. En dat wordt 100% waargemaakt in dit kleinschalige hotel met slechts 13 kamers. Ik vraag hem wat deze plek nu zo speciaal maakt? “De kalmte”, antwoordt hij simpelweg. Hij wil dat mensen onthaasten en voelen wat de natuur ons geeft: het echte zen-gevoel. Als ik ’s morgens wakker wordt en op het balkon de zon zie opkomen achter de bergrug en de vogeltjes hoor fluiten dan slaak ik weer een diepe zucht van tevredenheid. Dit is waar het om draait. Laten we genieten van deze kleine momenten en laten we het vooral toe. Thierry heeft gelijk!

Uitzicht vanaf hotel A Piatatella

PLUS+

– Er is ook een spa met fitnesszaal, sauna en hammam en voor een sportief tussendoortje in de open lucht heeft Thierry een fitness/trimparcours aangelegd in de maquis, het struikgewas rond het hotel.
– Hier hoef je helemaal niet weg, ook niet voor het eten: het restaurant (dat uitzicht!) biedt ontbijt, lunch en diner.

MIN–

– Als je besluit ’s avonds elders te dineren, weet dat de weg terug naar het hotel nogal slingert en deels aardedonker is.

zalig eten bij Hotel A Piattatella in Corsica

Josee bezocht dit hotel in samenwerking met Het Frankrijk Huis in het kader van een rondreis door Corsica; zij kunnen je ook verder informeren over prijzen en beschikbaarheid.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en A Piattatella

LEES OOK:
De mooiste rondreizen op Corsica
Rivierhotel in de bergen van Corsica
Minivilla’s aan de mooiste baai van Corsica

2 reacties op “Uniek charmehotel in Noord-Corsica”

  1. Je krijgt toch gewoon meteen zin om in het vliegtuig te stappen en daar naar toe te gaan? Wow!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *