frankrijk.nl

Verborgen charmehotel langs de Rhône

Hôtel de la Villéon is bijna niet te vinden in het oude centrum van Tournon, een heerlijk oud stadje langs de Rhône. Maar Joseée en Carole ontdekten dat dit pareltje het zoeken waard is. Wat een leuke ontdekking in de Ardèche! 

We hadden er over gehoord. Dit moest heel bijzonder zijn. Maar we fietsten er wel 2x pardoes aan voorbij. Dit logeeradres heeft discretie hoog in het vaandel staan. Geen schreeuwende uithangborden. Slechts een minuscuul bronzen plaat naast een grote dubbele deur verraadt de entree.

Interieur van hôtel de la Villeon in de Ardeche

De deur gaat open en we schreiden door de robuuste maar fraai gerestaureerde hal en over de imposante trap. Hoe ongelukkig kun je zijn in je fietsoutfit? We voelen ons totaal underdressed. Toch staan er diverse fietsen en zelfs een motor gestald in de naastgelegen garage-catacombe. Ja hoor, beaamt de conciërge, dit hotel kent een breed clientèle. Van fietstoerist tot zakenman.

17e-eeuws herenhuis met designinterieur

Hôtel de la Villéon is een voormalig maison particulier uit de 17e eeuw. Nu begint het aan een nieuw leven als kleinschalig charme- en designhotel met 16 kamers. De uitdaging bij dit project was om alles in originele staat te herstellen en toch ook een moderne twist aan te brengen. Zo zou je zomaar in een heel authentiek ogende kamer kunnen logeren. Je weet wel: hoog plafond, grote schouw.. Dan vind je de flat-screen verstopt in een antieke kast en achter dubbele deuren ligt de ingebouwde strakke badkamer. Maar je hebt een keuze, want de nieuw aangebouwde tuinkamers aan de achterzijde zijn strak, modern en licht!

Hotel de la Villeon Fietshotel in de Ardeche

Tuin met waanzinnig uitzicht

Grootste verrassing: de achtertuin. Noem het gerust een park, zo groot! Het kost je wel wat klimwerk via de eeuwenoude treden want qua hoogte overstijgt de tuin het huis.

Carole in hotel de la Villéon

Wat je ervoor terugkrijgt? Een waanzinnig uitzicht over het dorp, de Rhône, de wijngaarden van l’Hermitage en de Heilige Maagd Maria. Zij kijkt toe vanaf een van de nog 2 resterende forttorens die Tournon rijk is.

charmehotel Villeon in de Ardeche uitzicht

Conclusie: dit hotel is echt een van de beste insidertips van onze Rhône-fietsreis! De ligging in het oude centrum is superknus. Het is ideaal voor zowel fietsers, wijnliefhebbers en-route als slowtravellers naar het zuiden. Ja, Hôtel de la Villéon is absoluut het zoeken waard geweest!

Ontbijt in Hotel de la Villeon, Rhonedal

Prijzen €119 tot € 209, suites (2-4 pers) van € 220 tot €297. Meer informatie: www.hoteldelavilleon.com

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Hôtel de la Villéon

PLUS+

– Tournon-sur-Rhône ligt 15 km boven Valence vlak bij de Route du Soleil (A7) dus ook een leuk overnachtingshotel voor als je de laatste 3 uur rijden naar de Côte d’Azur, of de doorreis naar de Languedoc-Roussillon of Spanje, nog graag een nachtje wilt uitstellen.

LEES OOK:
Josee en Carole fietsen de ViaRhôna – van de Ardèche tot de Middellandse Zee
Slaapadresjes langs het zuidelijke deel van de ViaRhôna
Leukste fiets-tussenstops langs de zuidelijke ViaRhôna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *