frankrijk.nl

Fijne tussenstop in Clermont-Ferrand

Villa Pascaline is een sfeervol overnachtingsadres op weg naar Zuid-Frankrijk en Spanje. Of een cosy uitvalsbasis om Clermont-Ferrand en de vulkanen van de Auvergne te ontdekken. Wat ook de reden van je verblijf is, iedereen die logeert in deze chambre d’hôtes is enthousiast.

Villa Pascaline ligt niet in de kleine en voor auto’s onhandige historische binnenstad van Clermont-Ferrand, maar wel in de eerste ring van wijken daar meteen omheen. Een ideaal adres dus voor iedereen die niet met zijn auto het centrum in wil, maar toch op loopafstand van alle bezienswaardigheden wil overnachten. Bovendien stopt er een tram voor de deur die ervoor zorgt dat je binnen 10 minuten voor de bekende zwarte kathedraal van Clermont kunt staan.

Clermont-Ferrand chambres d'hotes B&B

Behalve die praktische ligging heeft Villa Pascaline nog een leuke verrassing. Want als je hier de tuin binnenloopt, dan lijkt het bijna alsof je de stad weer verlaten hebt. Een groen eilandje van mooie hoge bomen naast een romantisch herenhuis uit 1870, wat een rustgevende sfeer! En dat is ook precies het gevoel dat de Franse B&B-eigenaren Elise en Fabrice wilden te creëren toen ze in 2010 hun 5 gastenkamers lieten aanleggen in deze mooie oude villa. Gezellig van buiten en “puur en zen” van binnen, met moderne meubels en zo min mogelijke spulletjes.

Villa Pascaline van buiten

Ruime kamers, heerlijke bedden

Terwijl ze ook klassieke elementen van het huis behielden, koos het stel dus voor een eigentijdse inrichting van de kamers met namen als Dolce Vita, Cocoon en Pura Vida. Alle 5 zijn even licht en ruim, met hele goede bedden, gemaakt door een bedrijfje dat normaal aan viersterren hotels verkoopt. Niet alleen hoog slaapcomfort is een van de sterke punten van Villa Pascaline, de warme ontvangst is dat ook. Elise en Fabrice zijn namelijk heel aardige en tegelijk ook discrete B&B-hosts – ze voelen aan wanneer gasten wel en niet uitgebreid willen praten, precies goed! Bovendien hebben ze leuke tips voor restaurants in Clermont-Ferrand en serveren ze een fijn ontbijt in de salon (jus, stokbrood, jam, vienoiseries en speciaal voor Nederlandse en Engelse gasten ook een schaal met kaas en vleeswaren).

Clermont-Ferrand chambres d'hotes B&B

Onthouden dus, Villa Pascaline is een foutloos adres voor wie van een tussenstop (onderweg naar het Zuiden of op rondreis in de Auvergne) iets leuks wil maken. Want behalve de stad is ook de natuur vlakbij: de beroemde vulkaantoppen van de Puy de Dôme liggen op maar 10 km van Clermont-Ferrand. En na die frisse lucht kun je ’s avonds dan weer leuk uit eten in de stad, een bijzondere combinatie!

Prijzen €95-€130, familiekamers voor 4 personen vanaf €210, online te reserveren via Booking.com
Ontbijt in de salon van B&B Villa Pascaline
PLUS+
– Je rijdt binnen 10 minuten vanaf de snelweg (A71 en A75) naar deze mooie chambres d’hôtes in Clermont-Ferrand.
– Mont Juzet, een groot park met uitzicht over heel Clermont-Ferrand, ligt vlak bij de villa.
– De binnenstad van Clermont-Ferrand bereik je in 5 minuutjes lopen en de bekende vulkaanketen van Puy de Dôme ligt op maar een kwartier rijden.

Puy de Dome Cantal Auvergne

Op zoek naar meer mooie accommodaties midden in de natuur? Kijk uit naar het Nattitude-label­ van de Auvergne, dat alleen uitgereikt wordt aan adressen op opvallend groene locaties.

Meer over de mooiste dingen om te gaan zien en doen in de Auvergne: www.auvergne-toerisme.nl

Eén reactie op “Fijne tussenstop in Clermont-Ferrand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *