frankrijk.nl

Onze nieuwe gastblogger: Karen

Sinds mei 2016 hebben we ons team uitgebreid met een nieuwe gastblogger: Karen Kommer.  Zij woont al jaren in Zuidwest- Frankrijk, waar ze samen met haar man Rolf het o zo leuke vakantiedomein Boulède runt.

Oh heerlijk, om weer een Franse Nederlandse te hebben die ons alle insidertips uit de regio kan vertellen! Karen vertoeft met manlief en 3 dochters afwisselend in zowel het überleuke dorpje Monflanquin als het steeds hipper wordende Bordeaux. De perfecte combi om ons op de hoogte te houden van alle insidertips in deze regio. Maar nu eerst even een nadere kennismaking met Karen.

Karen Kommer gastblogger Bordeaux

Wat is je fijnste Franse ontdekking?

Karen: “Eigenlijk teveel om op te noemen!”

“Dat we in Nederland eigenlijk al een beetje het Franse leven leefde in de tijd van ons heerlijke dijkhuis in Ammerstol, met een fruitboomgaard waar lekker eten aan lange tafels schering en inslag was met vrienden en familie.”

“Dat we een fijne (overwegend Franse) vriendenkring hebben opgebouwd in de afgelopen jaren. Een groep van authentieke, hartelijke mensen waar samen eten (en erover praten) altijd weer een feestje is. Dat langdurig tafelen en die fijne gesprekken zorgen voor memorabele avonden: geluksmomentjes!”

“Dat we het beste van een aantal werelden vanuit Monflanquin combineren. In ons Bastidedorp « à la campagne » zitten we namelijk binnen 2.5 uur zowel aan zee & strand (favorieten: Arcachon en Cap Ferret) als in de bergen (Pyreneeën).”

“Dat wonen in zowel Monflanquin als Bordeaux een paar mooie dingen combineert. Het gevoel van aan het water wonen uit mijn Ammerstol-aan-de-Lektijd als ik langs de quais (kades, red.) van de Garonne fiets. Geeft mij de vibes van een stad uit mijn Utrechttijd. Als ik op vrijdag en in de vakanties terugrij naar het platteland dan komen de herinneringen uit mijn jeugd in Zilverstad Schoonhoven terug!”

Waar kan je in Frankrijk maar nooit aan wennen?

“Ambtenaren, en vooral de mentaliteit die erbij hoort… need I say more? De vele niet ondernemende mensen die overal problemen en beren zien. Wat waarschijnlijk veroorzaak wordt door het rigide Franse schoolsysteem waar autoriteit verheerlijkt wordt en eigen verantwoordelijkheid en een bepaalde mate van (creatieve) vrijheid schaars goed zijn. Maar gelukkig hebben wij inmiddels een hele leuke net even ‘buiten de lijntjes kleurende’ school voor onze meiden gevonden!”

Wat mis je het meest van Nederland?

“Het zomaar even aan kunnen waaien bij familie en vrienden voor een bakkie of een wijntje! Daarentegen komen ze ook naar ons toe en dan zijn dat meteen mooie weken, of minimaal een paar dagen!”

Wat staat eigenlijk op jóuw vakantie-bucketlist?

Fietsvakantie met onze 3 meiden in Nederland langs alle highlights! Rugzak, tent mee en dan de GR10 van West naar Oost door de Pyreneeën lopen en ’s avonds aanschuiven in een berg refuge voor de eenvoudige homemade maaltijd. Oja, een roodtrip door heel Frankrijk in een oud VW busje! Lijkt me geweldig, maar voorlopig is de meest waarschijnlijke plek is waar ik vakantie vier Hintergarten-rundum-Haus. , haha

Wat zijn jouw favoriete Franse streken? 

“Ouf, van kleins-af-aan heb ik zoveel Frankrijk gezien met mijn ouders tijdens het kamperen, skiën in de Alpen met vrienden en familie. Dus niet eenvoudig om een keus te maken maar als het persé moet: onze eigen streek tussen Dordogne en Lot… what else? En dan: Normandië en Bretagne, Les Landes, de Pyreneeën zowel ’s zomers als ’s winters.”

la boulede vakantiehuizen dordogne

LEES OOK over de gave vakantiehuizen op Karen’s domein Boulède en haar recente gastblog: 
De mooiste bastidedorpen in Zuidwest-Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *