frankrijk.nl

Concept-store patisserie in Parijs

Pas geopend: Fou de Patisserie. Ooit de naam van een kookblad en nu heeft het tijdschrift ook een ‘live versie’ in de vorm van een echte taartjeswinkel in Parijs. Met lekkers van de bekendste Franse patissiers.

Crème de la crème van de Franse patisseriewereld

Natuurlijk staat de redactie hier niet zelf in de keuken. Julie Mathieu en Muriel Tallandier, de oprichters van Fou de Patisserie (‘gek op patisserie’), kozen voor een andere aanpak: al het lekkers in hun kleine boutique komt van de gerenommeerde patissiers die de Lichtstad rijk is. Hun namen staan in sierlijke letters op de gevel geschreven: Pierre Hermé, Gilles Marchal, Hugo & Victor, Jacques Genin, Christophe Adams, Fabrice Gillotte, Philippe Conticini, Cyril Lignac, Jonathan Blot en Boulangerie Bo.

patisserie winkel parijs

Eetstraat Rue Montorgueil

Die verscheidenheid aan patissiers heeft als voordeel dat het dagelijks verse aanbod – behalve taartjes ook macarons en andere Franse specialiteiten – steeds wisselt. En voor sommige deelnemende banketbakkers – en de Parijzenaars – is het wel zo fijn dat hun taartjes nu ook eens elders in de stad verkrijgbaar zijn. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Bovendien ligt Fou de Pâtisserie in de leuke Rue Montorgueuil, een autovrije straat vol restaurants, cafés en andere eetwinkels. Op nummer 51 zit patisserie Stohrer bijvoorbeeld, de alleroudste patisseriewinkel (uit 1730) van Parijs!

Fou de Pâtisserie boutique, 45 rue Montorgueil, 75002 Parijs. Ma-vr geopend van 11-20 uur, za van 10-20 uur en zo van 10-18 uur

patisserie winkel parijs

LEES OOK:
De lekkerste patisseriewinkels van Parijs
10 manieren om brood te bestellen in Frankrijk
Trendy éclairs in Parijs
Quiz: wat weet jij van Franse patisserie?

Beeld:  www.facebook.com/FouDePatisserieMagazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *