frankrijk.nl

Verborgen parel op Corsica

Ruim 10 jaar geleden kochten Jean-Louis Limongi en zijn vrouw Sylvie deze verlaten plek, verscholen in een baai aan de oostkust van Corsica. Hier bouwden zij hun droomhotel: U Capu Biancu, een adres voor de echte levensgenieter.

Eén met de natuur

Ruim 10 jaar geleden kochten Jean-Louis Limongi en zijn vrouw Sylvie deze verlaten plek, verscholen in een baai aan de oostkust van Corsica. Hier bouwden zij hun droomhotel. Een adres voor de ware levensgenieter én voor celebs die even willen onthaasten. Hotel U Capu Biancu ligt verscholen in de baai van Santa Manza, iets ten noorden van Bonifacio. Je moet er wat voor over hebben om de onverharde weg tussen het maquis helemaal tot aan zee te volgen. Maar je wordt beloond met een bijzonder hotel dat volledig opgaat in de omgeving. Zelfs de daklijn van het hotel volgt de lijn van de omliggende heuvels. Ook het infinitypool verleidt door de natuurlijke rondingen en het spectaculaire uitzicht op de ‘witte rotsen’ ofwel U Capu Biancu. Voor minder kom je hier niet!

Strand en resto U Capu Biancu

Ultieme eilandgevoel

Er zijn 9 kamers en 15 suites. Het ultieme eilandgevoel staat aan de basis van de smaakvolle inrichting, die voor elke kamer anders is. Eenvoud en luxe wordt ook elders mooi gecombineerd, zoals in de strandbar. Feitelijk niet meer dan een strohut maar de plek en de cocktails maken het verschil. Goede smaak is ook het motto van de Senegalese topchef Gadio El Hadji. Hij genoot een opleiding o.a. bij Alain Ducasse en zet in U Capu Biancu de lekkerste gerechten voor. En dat niet alleen, hij weet nieuwe smaken te creëren door een vleugje Afrika te combineren met de eilandaroma’s van Corsica. Probeer de Black-soep maar eens!

Kamer in U Capu Biancu

tuin
zwembad

Conclusie: het kost wat, maar je krijgt er echt een geweldige beleving voor terug. Zeker een tip voor honeymooners!

Voor meer informatie, neem een kijkje bij Het Frankrijk Huis.

LEES OOK:
Top 10 adembenemende  zwembaden 
Top 10 mooiste Franse eilanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *