frankrijk.nl

Carole’s glamping top 7

Carole is dol op kamperen. Ze heeft een zwak voor alles wat origineel, verrassend en avontuurlijk is. Ze onderzocht bijzondere logeerspots op de campings van kampeerketen Les Castels. Goed te doen voor een volledige vakantie of gewoon voor een paar nachtjes. Hier haar Glamping TipTop7.

1. Bretagne: boomhutten en waterhuizen

Op Domaine des Ormes, in de buurt van Saint-Malo, sliep ik in zo’n waanzinnige boomhut. Je vind er ook geweldige ‘rafthouses’ (drijvende huizen) en fraaie datsja’s in het bos waarin je met maximaal 4 personen kunt slapen.

Domaine-les-ormes-glamping

2. Franche-Comté: ecolodges op palen

Op mijn bucketlist voor een tussendoorvakantie want deze ecolodges op palen staan op Camping Val de Bonnal, in de Doubs, op zo’n 7,5 uur rijden van Utrecht. Matcht helemaal bij deze übergroene streek vol meren en bossen.

Ecolodge op camping val de Bonnal

3. Poitou-Charentes: zwevende luchtbeltent

Dit lijkt mij zo’n geweldige ervaring, om in deze zwevende ‘luchtbeltent” te hangen op 2 meter van de grond. Je vind ‘m op Camping Le Petit Trianon de Saint-Ustre in de Vienne, in Zuidwest-Frankrijk. Daarnaast hebben ze ook leuke tipitenten en boomhutten.

tente a bulle-luchtbeltent

4. Languedoc-Roussillon: Polynesische huisjes en 1000 sterrentent

Zonnige regio: check. Zee&strand: check. Tropisch gevoel: check. En dan verblijven in zo’n Polynesische huisje (de ‘Faré’) graag, op Camping Les Criques de Porteils in Argèles-sur-Mer. Van binnen een mobilhome, van buiten een houten hut met rieten dak, groot houten terras. En dan natuurlijk wel een met uitzicht op zee! En als ik daar dan toch ben, graag ook een nachtje in de 1000 sterrentent!

glamping-Criques-de-Portail-vakantie-Languedoc

5. Bretagne: waterbungalows

Ze heten de ‘Kevells’ en zijn superleuk vormgegeven. Deze huisjes aan de rivier hebben 2 slaapkamers, een buitenkeuken op het terras. Voor het ultieme aan-het-water gevoel heb je je eigen kano inclusief hengel en een ‘ontdek de rivier’-pakketje voor de kinderen, met schepnet, vergrootglas en waterbak! Je vindt ze op Camping Le Ty Nadan in Zuid-Bretagne (Finistère).

Glamping-TyNadan-vakantie-Bretagne-Frankrijk

6. Normandië: groot chalet op palen

Ideaal voor als ik mijn Franse familie wil uitnodigen, dit grote houten chalet op palen op Camping Chateau de lez-Eaux in Bretagne. Er zijn 3 slaapkamers maar als het moet kunnen er maximaal 8 mensen slapen. Maar die ene hangmat op de houten veranda is voor mij gereserveerd!

VIP chalet bij Chateau-de-les-Eaux

7. Aquitaine: tipitenten

Als je houdt van het cowboy en indianenverhalen dan zit je helemaal goed in zo’n Tipi-tent op Camping Village Western in Les Landes. Ze zijn best groot: een familie van 5 kan er in slapen. Maar let op de cowboys, want het hele terrein is in westernsfeer opgezet. Dus op naar het Wilde (Zuid)Westen!

Tipi Tenten Glamping village Western

Meer glampingadressen vind je in onze speciale Glampingrubriek. Wil je zo’n bijzonder verblijf combineren met gewoon kamperen of verblijf in een mobilhome, huisje of bungalowtent, kijk dan verder op de site van Les Castels Campings.

Tekst: Carole Goelitz 

LEES OOK:
7 campings met de mooiste sterrenhemels
Lodgetenten in de natuur 
Houten huisjes aan het strand
Afrikaanse safaritenten in de Bourgogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *