frankrijk.nl

Wonen en werken in de Dordogne

Dat is nog eens een carriereswitch! Mandy besloot om met haar gezin een adempauze te nemen op het vakantiedomein van haar ouders in de Lot-et-Garonne. Maar ze gingen er nooit meer weg.

Van Saoedie-Arabië naar de Dordogne

“Samen met mijn man Bas en onze 3 kinderen zijn we in 2014 neergestreken in Frankrijk, op het vakantiepark van mijn ouders in de Dordogne. We hadden allebei jarenlang voor IKEA gewerkt, waarvan het laatste jaar in Saoedi-Arabië. De kids op de American International school en wij volop aan het werk. Het cultuurverschil bleek echter te groot. We wilden ons herbezinnen op de toekomst. Daarom kozen we voor een tussenlanding op een plek die we al jaren kennen, Club Les Ormes. Even op adem komen en kijken wat onze volgende uitdaging zou worden. Eén ding wisten wel wel: in ieder geval niet terug naar Nederland. Dat hadden we al losgelaten.

Club les Ormes Safaritent

Niks doen is niks voor ons

Toen wij arriveerden begon langzaam maar zeker het zomerseizoen. Met 26 houten huisjes en 8 safaritenten wordt het dan best druk. Niks doen is niks voor ons. Dus al snel werkte ik mee in het restaurant en hing manlief onder een defecte geiser. Van een klein beetje inspringen gingen we over in volle diensten meedraaien. En we merkten tot onze verrassing dat we er allebei heel veel plezier in hadden.

Club les Ormes DordogneTussenlanding wordt eindbestemming

Vooral het contact met gasten vonden we een feestje! Na gesprekken met mijn ouders en natuurlijk met onze 3 kinderen hakten we de knoop door. Hier voelden we ons op ons plek. Hier wilden we blijven. We namen het vakantiepark over en sindsdien bouwen we voort. We hebben we al een fantastisch eerste seizoen mogen meemaken met heel veel blije gezinnen. Onze kinderen zijn inmiddels behoorlijk verfranst en wij voelen ons erg gelukkig. We wonen hier vlakbij, in zo’n mooi, typisch Frans stenen huis bovenop een heuvel. Met de hond er bij is ons plaatje compleet.

Familie van Duivenboden

Zien we jullie IKEA-achtergrond ook terug in het park?

“Haha, je bedoelt of onze huisjes en tenten een IKEA-inrichting hebben? Nou nee niet echt. We proberen een eigentijdse sfeer te creëren die past bij de omgeving. Een mix&match van modern en brocante. Mijn achtergrond helpt daar natuurlijk wel bij. Het enige Zweedse meubelstuk dat je terug zult vinden is de Klippanbank. Ideaal. Tijdloos en dankzij de vele hoezen kun je het nét weer dat unieke tintje geven.”

En wat vind je het leukste aan deze toch wel totaal andere job?

“De kleinschaligheid van dit park. Dat zorgt voor persoonlijke contacten en mooie ontmoetingen. Het zorgt ook voor directe feedback en een constante stroom aan inspiratie voor de toekomst. Dit is rijkdom.”

Club Les Ormes Chalets Dordogne

Als ik Mandy’s verhaal hoor dan moet ik denken aan de wereldberoemde quote uit de film The world according to Garp: ‘life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.”

Lees hier alles over Club les Ormes als vakantie-adres!

Tekst: Josee Schouten  Beeld: ©Akfotografie

LEES OOK:
Plattelandsgeluk in de Creuse

2 reacties op “Wonen en werken in de Dordogne”

  1. Marjan Bakker schreef:

    Als ik Mandy’s verhaal hoor dan moet ik denken aan de wereldberoemde quote uit de film The world according to Garp: ‘life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.”

    OEPS, deze wereldberoemde quote is uit Forrest Gump!

  2. Ernst Meijer schreef:

    Leuk artikel. Het enige is de kop van het artikel: het domein ligt nl NIET in de Dordogne, maar in de Lot et Garonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *