frankrijk.nl

Vakantiehuizen in een privé-dorpje in de Dordogne

Een leuke Zuid-Franse vakantiestek op een unieke plek? Zoek niet verder, zie hier Boulède! Een Nederlands stel renoveerde 5 oude streekhuizen tot prachtige vakantievilla’s op een heuveltop in de Lot-et-Garonne.

 boulede vakantiehuizen dordogne

Verliefd op een groepje verlaten huizen

Rolf en Karen liepen 13 jaar geleden een gehucht in de Lot-et-Garonne binnen en raakten beiden op slag verliefd op het groepje verlaten huizen boven op een heuvel. Er woonde al jaren een oude vrouw  alleen op deze prachtige plek en ze wilde net verkopen. Maar alle huizen tegelijk! Ter plekke besloot het stel hun Nederlandse leven te verruilen voor een nieuw bestaan in deze mooie landelijke streek in Zuid-Frankrijk. Ze knapten de oude boerderijen op tot comfortabele vakantiehuizen die los van elkaar gehuurd kunnen worden en noemden hun nieuwe vakantiedomein ‘Boulède’.

boulede vakantiehuizen dordogne

Zachte landschappen, mooie dorpjes

Een adres dat we je van harte kunnen aanraden, want je zit hier gewoon fantastisch. Het vakantiedorpje ligt hoog boven zacht glooiende platteland en kijkt uit op Monflanquin, een middeleeuwse bastide die tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Van dit soort charmante bastidedorpen zijn er bovendien een hoop in de directe omgeving, zoals ook Villeréal en Monpazier, prachtige plekken om te bezoeken of er een streekmarkt mee te maken. Je kunt in de directe omgeving van Boulède bovendien fijne wandelingen maken en je loopt van het domein zo de natuur in. Ook de Dordogne ligt om de hoek, dus zijn er ook veel andere leuke stadjes, kastelen en grotten te bezoeken.

boulede vakantiehuizen dordogne

5 vakantiehuizen en 2 grote zwembaden

Het interieur van de vakantiehuizen (voor 2 tot 10 pers.) is modern, stoer en romantisch, met veel authentieke elementen zoals oude vloertegels, balkenplafonds en antieke schouwen. En wat comfort betreft zit het helemaal goed, met een vaatwasser, wasmachine en in alle huizen een open haard. Elk huis heeft ook een eigen veranda of terras met barbecue en in de verzorgde tuin liggen twee zwembaden.

Vakantiehuizen in de Dordogne Boulede zwembad

Gezellige sfeer, voor ouders en kinderen

Een ander fijne aspect van Boulède is dat de sympathieke eigenaren en hun 3 dochters werkelijk alles doen om te zorgen dat je vakantie naar wens verloopt. Dat begint al bij aankomst, met een door Karen en Rolf georganiseerde Meet&Greet, zodat de gasten van de verschillende huizen elkaar kunnen ontmoeten. En dat contact met de andere vakantiegangers zet zich tijdens de rest van het verblijf vaak voort op de diverse centrale plekken op het ruime vakantiedomein van 3 hectare. Zoals de ontspannen loungehoek met honestybar en de lange tafels in het gras, de hangmat of op een van de zitjes. En het toppunt van fijn: de dochters van Karen en Rolf passen graag op de kids als je er een avond met z’n tweeën op uit wilt. Zalig vakantieadres dit!

Prijzen: vanaf €975-€1575/week, meer informatie: www.boulede.com

Prijzen inclusief incl. eindschoonmaak, bedlinnen, handdoeken en kinderpakket. Services ter plaatse: welkomstmaaltijd, massage en vers brood aan huis service.


PLUS+
– Elk huis heeft een eigen (overdekt) terras en er is veel privacy.
– Kindvriendelijk adres met veel buitenspeelruimte met onder meer trampolines, skelters, een ‘zandboot’ en hangmatten.
– Je kunt voor de dag van aankomst een homemade welkomstmaaltijd bestellen. En wil je helemaal niet koken tijdens de vakantie dan kan Karen kan diverse zaken voor je regelen met haar lokale partners (zoals aan huis afleveren van maaltijden, kok aan huis etc.).
– Twee huizen zijn rolstoelvriendelijk.
– In de 2 grote huizen met 4 of 5 kamers kun je hier een top multigeneratie-vakantie beleven met de hele familie.
– Je kunt regelmatig meedoen aan creatieve workshops (schilderen, cadeau decoreren) op het domein en je kunt ook massages reserveren!
– Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Bergerac (35 auto-min.) of Bordeaux (2 uur).

MIN-
Het domein is inmiddels behoorlijk populair, vroegboeken voor juli en augustus is aan te raden.

boulede vakantiehuizen dordogne

Vakantiehuizen in de Dordogne Boulede broodservice

LEES OOK:
Loft in een klein Zuid-Frans dorpje

 

5 reacties op “Vakantiehuizen in een privé-dorpje in de Dordogne”

  1. Karen schreef:

    Is dit artikel ook in PDF vorm makkelijk van de site te downloaden? Of in een printableversie voor in de vakantiemap?

  2. Josje schreef:

    Dat ziet er allemaal mooi uit en ook heel erg ruim. Bedankt voor de tip.

  3. Wat een heerlijk verhaal van deze fijne plek. We zijn afgelopen jaar een week geweest in de meivakantie en willen graag weer terug. Het huis is fantastisch, de sfeer vrij, Rolf en Karin met hun kinderen heel gastvrij en de omgeving prachtig. Veel te zien en te doen, maar ook thuisblijven is heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *