frankrijk.nl

10 spectaculaire Franse zwembaden

Ai-ai-ai, kijken is verliefd worden! In deze ongelofelijk mooie zwembaden van hotels en B&B’s in het zuiden van Frankrijk zou je vandaag nog willen dobberen. 

10 gaafste zwembaden - HOtel du Cap Eden Roc Hôtel Cap-Eden Roc (Côte d’Azur)

De beroemdste filmsterren hebben baantjes getrokken in het zwembad van dit mythische hotel bij Cannes. Tussen de rotsen en met eindeloos zicht op de Méditerranée.

10 gaafste zwembaden - Hotel Crillon-le-Brave Mont Ventoux

Hôtel Crillon-le-Brave (Provence)

Zie hier Crillon-le-Brave, een van de mooiste dorpjes aan de voet van de Mont Ventoux. Eersteklas uitzicht verzekerd vanaf het zwembad. Dat ligt verstopt op een van de terrassen van dit charmehotel dat meerdere 18e-eeuwse dorpshuizen beslaat.

10 gaafste zwembaden - Hotel u Capu Biancu (Corsica)

Hôtel U Capu Biancu (Corsica)

Het zeewater van de baai waaraan dit hotel ligt is net zo helder turquoise als het zwembad dat als een soort zeester tussen tuin en rotsen ligt. M o o i!

10 gaafste zwembaden BB Metafort Provence

B&B Metafort (Provence)

Luxe chambres d’hôtes in de buurt van Carpentras, in het hart van de Vaucluse. Met een zwembad op een spannend hoog punt op de rotsen van dit prachtig ruige deel van de Provence.

10 gaafste zwembaden - Domaine de Verchant (Languedoc)

Domaine de Verchant (Languedoc-Roussillon)

Moeilijk kiezen bij dit luxe hotel vlak bij Montpellier: spring je in het lagune-zwembad vlak naast het hoofdgebouw of in de nieuwe infinity pool midden tussen de wijnranken?

10 gaafste zwembaden royal-evian-piscine

Royal Evian Résort (Rhône-Alpes)

Dit beroemde Belle Epoque-adres in Evian-les-Bains doet zijn lange traditie eer aan: een infinity pool met uitzicht op het meer van Genève en – aan de overkant – de Zwitserse Alpen!

hotel-la-coorniche-pyla-sur-mer

La Co(o)rniche in Pyla-sur-Mer (Aquitaine)

Mooie aflopende piscine die optisch overgaat in de Atlantische Oceaan en uitzicht biedt op de beroemde Dune de Pilat. Ideetje van Philippe Starck, die dit super-trendy hotel in de buurt van Arcachon inrichtte.

10 gaafste zwembaden - Hotel Villa Marie Cote d Azur  Villa Marie (Côte d’Azur)

Heerlijk vintage-stijl zwembad omringd door geurende pijnbomen bij Villa Marie, een intiem en elegant hotel vlak bij Saint-Tropez. Met (richting rechterkant foto) vergezichten tot de Baai van Pampelonne!

10 gaafste zwembaden - Domaine des Andreols Provence Domaine des Andéols (Provence)

Mooie mix van okerkleurig natuursteen, houten vlonders, olijfbomen en moderne witte loungestoelen rond het zwembad van dit bekende vijfsterren vakantiedomein in Saint-Saturnin-les-Apt, midden in de Luberon.

10 gaafste zwembaden - Domaine de Murtoli (Corsica)

Domaine de Murtoli (Corsica)

Sowieso een uniek vakantieadres, dit Corsicaanse domein dat diverse luxe vakantiehuizen herbergt in prachtig gerenoveerde schaapsboerderijen. Zelfs de zwembaden bij elke villa zijn aangepast aan het verleden en de bestaande natuur: met baden die op drinkplaatsen lijken of waar je zoals hier de rotsgrond op de bodem Kunt zien.

LEES OOK:
Top 10 de mooiste stranden van Frankrijk
17 heerlijke B&B’s aan de Côte d’Azur
Hostellerie Berard, charmehotel in Provençaals dorpje

Eén reactie op “10 spectaculaire Franse zwembaden”

  1. frans schreef:

    Graag eens een foto maken van al die piscines na een dagje minder goed weer (wind/regen/vallende bladeren/pollen…)
    Foto’s zouden verrassend verschil kunnen weergeven 🙂
    Spreek van ondervinding bij ons 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button