frankrijk.nl

GROETEN UIT… Tignes

Carole ging nog een laatste keertje los in de Frans Alpen voor een #LenteSki-sessie tijdens de Francofolies. Dit rockfestival uit La Rochelle vindt ’s winters ook in skioord Tignes plaats. Drie dagen gratis concerten in de sneeuw… rock on!

Groeten uit Tignes

Hoi meiden,

Ik denk dat dit echt mijn laatste ansichtkaartje is van het wintersportseizoen (hoera, nu weer aan voor lentesport!). Mijn skischoenen lagen alweer op zolder, maar heb ze weer tevoorschijn moeten halen. Geen straf!Vooral omdat het voor mij om een driedubbele première ging: voor het eerst skiën in april, voor het eerst naar Tignes en voor het eerst naar de Francofolies!

verblijf Carole in Tignes in April

In Tignes hebben ze er alles aan gedaan om me #Tignesaddict #Lenteskiaddict #SkiConcertaddict te maken! Vanaf Genève is het 2,5 uur rijden naar dit skioord in de Savoies. Ik ben dol op charmante oude skidorpen, dus ik moet altijd even wennen aan modernere wintersportbestemmingen. Maar Tignes had vroeger ook een oude dorpskern – totdat die in de jaren 1950 onder een stuwmeer verdween en ze het huidige Tignes gebouwd hebben. Het heeft sfeervolle accommodaties zoals Le Logis Gentiana (Tignes Val Claret), waar ik logeerde. Heel gastvrij en comfortabel hotel, met een zalig ontbijt en goûter, een mooie spa en het adres is vlak bij de piste en de concertpodia. Na een kijkje in het nieuwe hotel Le Taos (nog mooier dan ik dacht!) ging ik naar mijn eerste concert. Op het programma: Jain, Cœur de Pirate en Louise Attaque. Josée, ik hoor jou al : ‘dat zegt me niets!’ Maar Cœur de Pirate is een Franstalige zangeres uit Canada, die onlangs ook in Paradiso optrad. Louise Attaque is Franse muziek die je gehoord moet hebben, ik ken ze van 20 jaar geleden en dit was hun eerste come-back. Waanzinnige sfeer op de piste! Ouders met kinderen, jongeren, ouderen, locals, Engelsen, iedereen ging los!

Francofolies in Tignes

Ik heb natuurlijk ook het skigebied verkend. Waaaaaah, samen met ski-wereldkampioene Perrine Pelen notabene! Te gekke sneeuw, strakblauwe lucht, kilometers piste. Na de lunch had ik genoeg tijd om een kop koffie te drinken met Jean-Michel Bouvier in zijn concept store & pisterestaurant Le Panoramic. Beste lunchconcept dat ik gezien heb in de Alpen, met verse producten voor schappelijke prijzen !

En ’s avonds stonden er nog 3 concerten op mijn programma: Gael Faure, Deluxe, Caravan Palace. Drie oude rotten die het publiek door dolle heen kregen, tot een sneeuwballengevecht aan toe. Allemaal Franstalige bands, dat is het concept van Francofollies. Een laatste glaasje bij Village Montana, daar zijn ze het interieur aan het renoveren en alle hotelkamers moeten eind 2016 klaar zijn.

Ze doen het gewoon expres hier in Tignes.. zoveel leuke adresjes, nu moet ik wel terugkomen! Sowieso ben ik helemaal om wat betreft skiën in het voorjaar (perfecte sneeuw, lange en zonnige dagen, minder duur!). Ik reserveer mijn volgende meivakantie alvast, om bij de 3e Francofolies in de bergen (17-19 april 2018) te kunnen zijn!

Tot snel, Carole

P.S. wil jullie niet jaloers maken maar hier nog een overzichtsfilmpje!

Meer informatie: Tignes en Savoie Mont Blanc

LEES OOK:

Tignes, skiën to begin mei!
10 redenen om NIET te gaan skiën in april
Hippe skihotels en kekke bergchalets in de Franse Alpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *