frankrijk.nl

Baai van de Somme: vlakbij & ongerept

In Picardië, op nog geen 5 uur rijden van Utrecht, ligt een prachtig natuurgebied in de zeedelta van de Somme. Heel mooi plekje in Noord-Frankrijk om te bezoeken en waar je genieten van de natuur kunt combineren met verrassende activiteiten.

Ongerepte natuur dichtbij huis

Na ongeveer vier uur rijden van België kom je een stukje prachtige, ongerepte natuur tegen. De Baai van de Somme is gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais-Picardie en is ongeveer 70 km2. Wat de Baai van de Somme zo bijzonder maakt, is dat je er heel wat verschillende diersoorten terugvindt in een prachtige omgeving.

Zeehonden spotten met een natuurgids

Zeehonden bij de Baai de Somme, Noord-Frankrijk
Wie van dieren houdt zal zich hier meteen thuis voelen. Samen met een natuurgids kun je tijdens een twee uur durende wandeling verschillende vogels spotten in één van de vele natuurgebieden. Als hoogtepunt van de wandeling neemt de gids jou ook mee naar een plek waar je zeehonden kunt spotten. Vergeet dus zeker je laarzen of een paar oude schoenen niet!

Strandzeilen: voor alle niveaus!

Herfst 2010 Rekerhout
In de gezonde buitenlucht vertoeven en actief bezig zijn, gezonder kan haast niet. Tijdens een ritje met een strandzeilkar (char à voile) over het uitgestrekte stranden van natuurgebied Marquenterre kun je je volledig uitleven. Op deze strook van ruim 20 kilometer kun je topsnelheden tot wel 30 kilometer per uur halen Het leuke is dat iedereen kan strandkarzeilen: ook kinderen vanaf 7 jaar. Na de inspanning komt de ontspanning en kun je gezellig iets gaan drinken in een van de vele cafeetjes langs de dijk.

Strand- en waterwandelingen

Strandwandeling
Maar ook wandelaars zullen zich hier zeker thuis voelen. In de omgeving van de Baai worden er verschillende wandelingen georganiseerd, waarbij je al dan niet vergezeld wordt door een gids die je wat meer uitleg geeft over de omgeving, de natuur en de dieren die je tegenkomt. De wandelingen duren tussen 2 à 5 uur.

Mooie vakantiehuizen langs het water

Vakantiehuis in de Baai de Somme Picardie
Wie op reis gaat naar de Baai van de Somme kan verblijven in één van de vele prachtige vakantiehuizen. Het aanbod dat je terugvindt is werkelijk enorm. De meeste vakantiehuizen zijn gebouwd in de typische stijl en bevinden zich ofwel direct aan de baai ofwel in één van de vele prachtige dorpjes gelegen langs de baai.

Tekst: Benjamin Pille Beeld: France-Voyages

 

Eén reactie op “Baai van de Somme: vlakbij & ongerept”

  1. MAC van der Jagt schreef:

    staat nog op ons verlanglijstje voor 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *