frankrijk.nl

Top 10 boomhutten in Frankrijk

Glamping op hoogte, avontuurlijk als een jongensboek, een puur-natuurervaring: genoeg goede redenen om een nachtje in een boomhuis te willen slapen! Je hebt ze in Frankrijk in alle vormen en maten en op ronduit unieke plekken. Hierbij onze favoriete boomhutten (en -villa’s en -kastelen!).

Bij Parijs

Bois Landry: 14 boomhutten aan de rand van een meertje, midden in een bos in de buurt van Chartres. Je bereikt de hutten – van 5 tot 12 meter hoog – via een hangbrug, een wenteltrap of per zipline (!).
Website: cabanes-dans-arbres.com

Bois-de-landry-boomhutten-in-de-buurt-van-Parijs-2

In Bretagne

Dihan Evasion: 8 boomhutten op een bosrijk terrein rond een boerderij bij Ploemel (Morbihan). Waaronder dit originele love’nid, een liefdesnestjes dat eruit ziet als een als een bungelend bijennest. Knus!
Website: dihan-evasion.org

Dihan-evasion-boomhutten-in-Bretagne-lovenid

In Lotharingen

Nid des Vosges: 7 boomhutten tussen de sparren van de Vogezen, niet ver van Gérardmer, waaronder een  ‘uitkijkpost-hut’ tussen de bladeren op 10 meter hoogte en deze mooie ruime boomhut voor 6 personen, die je bereikt via een loopbrug.
Website: nidsdesvosges.fr

Nid-des-vosges-bommhutten-in-de-vogezen

In de Provence

Vlak bij het prachtige dorp Bonnieux, in de Luberon, heeft de Vlaamse Cathy een prachtige vakantieadres. Naast B&B-kamers en gîtes staat er ook een droom van een boomhut op haar terrein.
Lees ook ons artikel: romantische boomhut in de Provence.

Boomhut in de Provence romantisch

In de Franse Alpen

Deze 3 boomhutten met prachtige vormen (eentje lijkt wel een gigantische ooievaarsnest!) staan in de buurt van Megève in de Savoie en hebben prachtig uitzicht op de bergen. Ook zijn er sauna’s en jacuzzi’s in de luxe uitgevoerde cabanes En de grootes van de drie, geschikt voor families, verlaat je via een enorme glijbaan! Lees ons artikel: charmante boomhutten met uitzicht op de Mont-Blanc

bijzondere boomhutten Cabanes entre Ciel et Terre

In Rhône-Alpes

Domaine de la Dombes is een viersterren camping vol originele glamping-accommodaties. Net als de lodges, woonwagens en tipi’s hebben ook de 7 boomhutten uitzicht op een meer.
Website: domainedeladombes.com

Domaine de la dombes boomhutten in de Rhone Alpes

In de Dordogne

Châteaux dans les arbres : de naam zegt het al, 4 heuse kastelen tussen het gebladerte! Op een prachtig domein met zwembad in de buurt van het dorp Monpazier. Elk boomhuis heeft bovendien een eigen spa, een luxe badkamer en sommige zelfs een sauna. Wow!
Website: chateaux-dans-les-arbres.com

chateaux-dans-les-arbres-boomhutten-in-de-dordogne-frankrijk

In Aquitaine

Cap Cabane: prachtig om te zien dit ecologische vakantiedorpje met cilindervormige boomhutten in een eikenbos van Les Landes.
Meer informatie: capcabane.com

Cap-cabane-boomhutten-in-aquitaine-les-landes

In de Gard

La Cabane dans les Arbres: een spa en sauna zijn ook aanwezig in deze charmante boomhut in de Cevennen. Verstopt tussen het groen op een heuvel met een uitzicht… à couper le souffle!
Website: cabane-spa-dans-les-arbres.com

la-cabane-dans-les-arnres-boomhut-met-spa-in-de-gard

In de Loirevallei

La Bateliers sur Loire: op de zuidoever van de rivier, vlakbij Tours, staan er 2 comfortabele boomhutten (met badkamers) in de tuin van een maison d’hôtes met spa. Vooral de Cabane du Verger, een groot houten nest tussen drie eikenbomen, is heel romantisch! Meer informatie: labatelieresurloire.fr

la-bateliere-sur-loire-boomhutten-in-frankrijk

LEES OOK:
Boomhutten in Normandië: tussen platteland en zee
Luxe boomhutten in de Franse Alpen
Natuurcamping met houten huisjes in de Vogezen

Foto linksboven: Dihan Evasion, dihan-evasion.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *