frankrijk.nl

Zuid-Frans dorpshotel op droomlocatie

Hostellerie Bérard & Spa is een charmehotel in de Provence dat diverse huizen van een middeleeuws dorpje omvat. Niet alleen de locatie is spectaculair, ook de 2 restaurants van het hotel zijn van hoog niveau. En extra leuk is: in de kookschool van deze gastvrije familie kun je ook zelf achter het fornuis staan.

hostellerie berard et spa-le village

La Cadière-d’Azur: dorpje met filmallure

Als iemand een (speel)film wil gaan draaien in de Provence, dan kan deze plek zo bovenaan de lijst met mogelijke locaties. Lens open, zoom: La Cadière-d’Azur. Een middeleeuws dorp op een heuveltop, omringd door cipressen, pijnbomen en de wijngaarden van de Bandol. In deze groene rust is het moeilijk voor te stellen dat dit idyllische dorpje op nog geen uur rijden van Marseille ligt en bovendien nop maar 15 km van de  levendige kustplaatsen Sanary-Sur-Mer en La Ciotat. Het voelt als een geheim insider-adres, waar de lokale familie toch al meer dan 40 jaar gasten ontvangt in deze Hostellerie Bérard & Spa.
hostellerie berard hotel restaurants in de Provence

Hotelkamers in oude dorpshuizen

Vooral de buitenmuren van dit luxe familiehotel zijn bijzonder. De hotelkamers en suites liggen namelijk als in een labyrint verspreid over drie dorpshuizen en een deel van een 11e-eeuws klooster. Hoe mooi dit adres vergroeid is met La Cadière-d’Azur zie je ook vanaf het zwembad, dat als een blauw eilandje midden in een zee van okerkleurige dakpannen ligt.

2-hostellerie-berard-hotel-in-dorpje-provence-la-cadiere-d-azur-restaurant
Familiegebeuren Berards

De charme van het oude is bij de Bérards vermengd met modern comfort, want dochter Sylvia liet de hotelkamers de afgelopen jaren een voor een renoveren. Terwijl zij en haar moeder Danièle de gasten ontvangen, schitteren vader René en zoon Jean-François Bérard op het culinaire vlak. ‘Bérard’ is in dit deel van de Provence namelijk een synoniem voor goed eten, want het gastronomische restaurant van het hotel heeft sinds 2006 een Michelinster. Terwijl René jarenlang de kwalitatieve basis heeft gelegd voor dit niveau, zorgt zoon Jean-François op zijn beurt voor vernieuwing in de keuken.

8-hostellerie-berard-hotel-in-la-cadiere
Denk aan typisch Provençaalse producten die op het bord soms gecombineerd worden met kleine uitstapjes naar het Verre Oosten. Om dit soort bijzondere smaakcombinaties te proeven kun je overigens ook terecht in de toegankelijkere Bistrot de Jef (een afkorting van Jean-François!), een ideaal lunchadres als je hier in de buurt verblijft.

kookworkshop bij hostellerie berard et spa
Kookschool La Bastide de Saveurs
Vader René richt zich intussen steeds meer op La Bastide de Saveurs, een kookschool die de familie een paar kilometer buiten het dorp is begonnen. Deze 19e-eeuwse boerderij heeft een grote keuken in grootmoederstijl en 4 luxe gastenkamers voor cursisten. Maar grote blikvanger is de mediterrane tuin met olijfbomen, groenten, fruit en opvallend veel kruiden (wel 4 soorten basilicum, verschillende soorten tijm, munt, wilde rozemarijn, verveine…) In deze gigantische moestuin wordt alles verbouwd wat de 2 restaurants van de Hostellerie Bérard nodig hebben!

Prijzen: 2-pers.kamer vanaf €102- €210 (zonder ontbijt), suites vanaf €267. Le Bistrot de Jef, vrij-din, menu vanaf €20 (lunch) en €31, restaurant René & Jean-François Bérard, woe-zon, menu vanaf €39 (lunch) en €58, entree spa €35. Kooklessen vanaf €1494/week incl. verblijf. Check meer informatie over beschikbaarheid.

ontbijtzaal-hostellerie berard-cadiere-d-azur

PLUS+
– De prachtige ligging, Provençaalse dan dit kan bijna niet!
– Goed te combineren met vluchten naar Marseille (KLM/Easyjet/Ryanair)
– Er bestaat een leuke kook-, wijnproef- en e-bike-arrangement, waarbij je fietstochten kunt maken door de wijngaarden van een naburige wijndomein, i.s.m. Cycle Elec en wijngaard Moulin de la Roque
– De bistro van Jean-François Bérard waar je al voor €20 op hoog niveau kunt lunchen.
– Het hotel heeft een fijne ‘AromaSpa’, met behandelingen op basis van aromatherapie.
– Niet ver gelegen van de fameuze Calanques, een absolute must-see langs de kust

hostellerie berard e-bike fietsarrangement

hostellerie berard hotel restaurants zwembad in de Provence

2 reacties op “Zuid-Frans dorpshotel op droomlocatie”

  1. Gré Swagerman schreef:

    Ziet er super uit! Tot welke datum is de aanbieding geldig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *