frankrijk.nl

GROETEN UIT… La Clusaz

Nee, het is wat ons betreft nog niet voorbij…! In de lente skiën is goddelijk in de Franse Alpen. Nicky kwam in elke geval compleet geboost de berg af, na een midweekje op 1100-2400 meter.postcard-from-la-clusaz

Hoi Carole & Josee,

Een kaartje uit de bergen, want na al jullie enthousiaste lenteski-verhalen wilde ook ik echt nog even naar de sneeuw. En zo blij dat ik dat gedaan heb! Vijf heerlijke dagen in La Clusaz achter de rug. Tweede keer in dit skigebied vlak bij Annecy en jee wat blijft het charmant om in een echt oud bergdorpje te wintersporten. Wakker worden met het geluid van de kerkklokken, hier en daar een vleugje koeienstalgeur langs de piste. Ik zag zelfs een bordje met ‘kaas te koop’ direct naast de lange dalafdaling! Ik kon er letterlijk het erf op skiën om een Reblochon fermier in te slaan, zoiets heb ik in 30 jaar wintersport nog nooit meegemaakt! : -)

La Clusaz wintersport dorp frankrijk

Verder leer ik het geduld opbrengen dat je nodig hebt voor een korte skibreak met kleine kinderen. We waren er al binnen 6 uur vanuit Parijs, dus qua reistijd was het prima te doen. Maar zoals vroeger meteen de piste op springen lukte niet helemaal. Thomas (‘twee is neeeeeee’) had dag 1 besloten dat skischoenen veel te vermoeiend zijn om zelf op lopen. Spartelende peuter + 2 sets ski’s op je schouders = topsport al ver voor de piste, haha. Halleluja dus voor de verwarmde skistalling direct naast de skilift, waar we alle skiuitrusting elke avond konden achterlaten, wat een superservice, La Clusaz!

wintersport vakantie La Clusaz Franse Alpen

Niet dat we heel ver van de piste sliepen overigens. Maar toch een klein klimmetje omhoog, naar de Résidence Les Grandes Alpes PVG, die tegen een helling aanligt en daardoor een spectaculair uitzicht over het dorp heeft. Elke avond en ochtend genoten van een levende ansichtkaart, met een kerktoren en besneeuwde dorpschalets aan onze voeten! Hele mooie en smaakvolle appartementen zijn dat trouwens, met een fijn balkon, mooie open keuken en alles wat je tijdens een skivakantie nodig hebt.

Les Grandes Alpes La Clusaz

Lekker warm zwembad en sauna erbij ook in het appartementencomplex, ideaal om je spieren weer los te krijgen na het ‘peuter-klunen’ : -)  En de kinderen vonden dat zwemmen uiteraard ook een groot feestje elke namiddag. Ze hebben zich deze dagen kunnen uitleven in de skiles en in de Piou-Piou-club, die in La Clusaz prettig dicht bij een hele rij terrassen ligt. Lauren heb ik een paar keer mee kunnen nemen tot aan Manigod, een knus buurdorp waarvan de pistes ook bij het skidomein horen. Carole, ik heb het restaurant van Marc Veyrat niet kunnen zien liggen, maar kwam wel de hoed van Marc Veyrat – jou welbekend– tegen op de markt van La Clusaz!

La Clusaz appartementen Grandes Alpes

Ook half maart was er nog genoeg sneeuw en er is zelfs wat bijgevallen tijdens ons verblijf. Laatste ochtend  heb ik nog even extra lang afscheid genomen van Le Chalet des Praz, een erg mooi pisterestaurant dat je ook per auto kunt bereiken. Hier zie je dat dit authentieke boerendorp ook z’n mondaine kanten heeft, want al voor de lunch staan er ijsemmers vol champagne en wijnflessen klaar. Heel veel Parijzenaren hebben hier een vakantiehuis namelijk, dus feesten op de piste gaat echt in stijl. Reblochon & bubbels, ik zeg: perfecte combinatie dit wintersportdorp!

Tot snel, Nicky

colllage-la-clusaz-ski-holiday

Interesse in een wintersport vakantie in La Clusaz; klik hier voor meer mogelijkheden

LEES OOK:
10 redenen om NIET te gaan skiën in het voorjaar
De 7 mooiste skidorpjes van de Franse Alpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *