frankrijk.nl

Gas Bijoux, handgemaakte sieraden uit Saint-Tropez

Nu ook in Nederland te koop: de mooie armbanden en oorbellen van Gas Bijoux, een Zuid-Frans familiebedrijf dat trots is op 45 jaar savoir-faire. De gekleurde stenen, het warme goud en de gevlochten leren bandjes van dit merk doen meteen aan vakantie denken.

Even voorstellen! Maison Gas Bijoux ontstond eind jaren ’60 toen André Gas, een jonge sieradenontwerper uit Marseille, zijn ontwerpen begon te verkopen op het strand van Saint-Tropez. De destijds hippie-achtige gelukskettingen waren een groot succes en in de loop der jaren werden de collecties van Gas steeds uitgebreider en geraffineerder. André’s kinderen, Marie en Olivier, stapten ook in het familiebedrijf. Samen geven ze nu leiding over 65 ambachtslieden, waarvan een groot deel al meer dan 20 jaar bij Gas Bijoux werkt.

Franse sieraden Gas Bijoux

Stijl? André Gas en zijn dochter Marie, artistiek directrice van het huis, ontwerpen sieraden die geinspireerd zijn op landen waar de zon schijnt. Niet alleen de warme kleuren van Zuid-Frankrijk, maar ook die van India, Mexico of Colombia komen terug in de exotische patronen van hun armbanden, ringen, kettingen en oorbellen.

Franse sieraden Gas Bijoux
Très à la mode. Elk jaar maken vader en dochter ook een inspiratiereis naar New York om rond te kijken op alle grote vlooienmarkten en hippe wijken in de stad. Vandaar dat hun collecties ook altijd inhaken op lopende modetrends, zoals nu veel indianenveren en inka-achtige details.

etnisch-chique sieraden van Maison Gas Bijoux

Duur spul? Specialiteit van Gas Bijoux is het beschilderen van vergulde sieraden met emaille-verf. Ook worden er veel halfedelstenen, leer, kraaltjes en kristal gebruikt. Deze combinaties zorgen voor sieraden in een boho-chique stijl die er kwalitatief uitzien maar relatief betaalbaar zijn. Zo beginnen de armbanden en oorbellen al bij €50, oplopend tot zo’n €300. En ook in de eerste prijsklasse vinden wij er vaak erg leuke dingen bij zitten.

Sieraden made in France
Ook in Nederland te krijgen! Vaste Côte-d’Azur-gangers kennen wellicht de boetieks van Gas Bijoux in Saint-Tropez en Marseille. Het merk vindt intussen ook gretig aftrek bij modeliefhebsters in Parijs, waar al 5 verkooppunten zijn. En ook in Nederland is Gas Bijoux te vinden. Onder meer dankzij styliste Danie Bles die dit Franse sieradenmerk al enkele jaren aanprijst. Zij verkoopt het in haar eigen winkel in Amsterdam en ook De Bijenkorf heeft Gas Bijoux in haar assortiment.

Franse sieraden Gas Bijoux

Winkels: Saint-Tropez (Place de la Garonne), Marseille (106 rue du Paradis), Parijs (o.a. 44, rue Etienne Marcel, 2e arron.). In Nederland o.a. bij De Bijenkorf in Rotterdam en Amsterdam (en in de online-boetiek van De Bijenkorf). Meer informatie over Maison Gas Bijoux www.gasbijoux.com

LEES OOK:
Villa Marie, ultiem charmehotel in Saint-Tropez
Le Slip, c’est hip! Franse retro-onderbroeken 
De 8 mooiste Zuid-Franse markten
La Tropezienne, nu ook in Parijs 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *