frankrijk.nl

Country-hideaway in de Auvergne

Op zoek naar een romantisch adresje op het Franse platteland? Voor een flinke dosis knusheid en charme moet je bij B&B Le Clos Saint-Angel zijn. De sprankelende eigenaresse legt je er flink in de watten en je verblijft midden in de mooie streek Les Combrailles in Puy-de-Dôme.

Haardvuur en versgebakken cake, dat zijn de eerste dingen die je ruikt als je binnenkomt bij Le Clos Saint-Angel. Kan het nog huiselijker? Binnen wacht een uitnodigend, cosy en zelfs een tikje artistiek interieur. Met behalve country-chic meubels, kaarsen en boeketten, ook veel kunst aan de muren, overal boeken en midden in de salon een oude vleugel.

Martine Brunel van le clos saint angel

Maar het ‘warmste’ element in huis is zonder twijfel eigenaresse Martine Brunel. Eén grote sprankel van joie de vivre, deze dame die in de Auvergne geboren is maar via haar familie ook een Catalaanse achtergrond heeft! Martine wijdt het aan deze zuidelijke wortels, dat ze zo snel leuk contact weet op te bouwen met haar gasten. Al kletsend ontdekken wij bijvoorbeeld al snel dat Martine professioneel danseres is en lessen geeft in klassiek ballet en jazzballet. Ah, vandaar die mooie rechte houding!

BB Le Clos Saint-Angel woonkamer

Gasten verwennen

Een B&B houden is een 20 jaar oude droom die Martine pas een jaar geleden eindelijk vervuld heeft. Good for her, want dit is overduidelijk iemand die ervoor gemaakt is om mensen te ontvangen. Je ziet meteen dat de Française plezier haalt uit alle kleine details van het gastvrouw zijn. Zoals verse bloemen klaarzetten, een gemeenschappelijk aperitief verzorgen en ‘s ochtends flink uitpakken met het ontbijt. Dat laatste is heerlijk: met zelfgemaakte jam, cake, flensjes of madeleines en veel andere dingen. Martine: “Geen croissants, ik verras liever met mijn eigen baksels! En ik haal echt zalig vers brood van een ambachtelijke bakker hier 5 km vandaan.”

Ontbijt bij B&B le clos saint angel

Landelijke omgeving

De 3 ruime gastenkamers hebben warme aardetinten en een heel persoonlijke sfeer, dankzij de verzameldrift van Martine die gek is op brocantes en veilinghuizen. “Ik heb in de jaren inderdaad heel wat verzameld dus het interieur is een optelsom van alles wat ik mooi vind. Veel roestige objecten bijvoorbeeld, omdat roest me doet denken aan het verstrijken van de tijd, een symboliek die me aanspreekt.” Het past allemaal prachtig in deze verbouwde 19e-eeuwse boerderij op een locatie die al even tijdloos voelt.

BB le clos saint angel interieur

De B&B van Martine ligt namelijk aan de rand van een klein gehucht met zo’n 30 huizen in Les Combrailles, een plattelandsstreek in het noordwesten van departement Puy-de-Dôme, waar het landschap van dorpen en weilanden met grazend vee de afgelopen eeuwen niet bijzonder veel veranderd lijkt. Heel charmant plekje dus, voor wie het weet te vinden!

zwembad van le clos saint angel

Prijzen: €115/€125 (kamers) en €135 (5 pers. suite van 80m2). Meer informatie: Le Clos Saint-Angel

PLUS+
– Niet ver van de A71 dus ook een charmant overnachtingsadres op weg naar de Languedoc of op doorreis naar Spanje.
– Klein verwarmd zwembad in de tuin met een prachtige lindeboom.
– Er is een suite voor 5 personen en 2 van de 3 gastenkamers hebben een eigen ingang.
– In de omgeving: mooie plaatsen Chatel-Guyon en Riom, vulkanen van Puy-de-Dôme, Vulcania en Clermont-Ferrand.

LEES OOK:
12 gezellige B&B’s in de Auvergne
Houten cabanes in de Puy-de-Dôme
Charmante herberg in de Cantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *