frankrijk.nl

Maison Moustaches in Chamonix

Carole en Josee ontdekten een bijzonder restaurantje in het centrum van Chamonix! En dat avondje eten aldaar, dat zat wel snor!

Als 2 meiden met een missie lopen we al zoekend door hartje Chamonix. We hadden verhalen gehoord over een gek restaurantje, verscholen in een zijstraatje van de winkelstraat en met een intrigerende naam: Maison Moustaches et Filles.

Verrassend adresje

Niets bijzonders, zo op het eerste oog, totdat je naar binnen gaat. Een bonte verzameling van meubilair in allerlei stijlen, met een knipoog naar vroegere tijden. Een tiental vierkante en rechthoekige tafels uit diverse meubelgeneraties, te herkennen aan de berkenhouten of formica afwerking. Aangevuld met een mix&match van retro-stoelen, voorzien van bontgekleurde kussens. Maar dan komt het: de borden, de glazen, de menukaart… alles is gedecoreerd met een dikke snor. Een betere verwijzing naar de uitbundige gezichtsbedekking van de eigenaar is er niet! Samen met zijn dochter beheert hij deze tent, waar een heel gemengd publiek op af komt, van chic tot shabby.

Moustache girls in restaurant Moustaches in Chamonix

Tartiflette en Snor-burgers

Waar wel een duidelijke lijn in zit is de menukaart. We zijn in de Savoie, dus Savoyaards eten zal er op tafel komen. Dus ja, denk aan de fondue, pierrade, tartiflette, crozets en uiteraard een Moustache Burger. Culinair niet hoog van de toren, wel oergezellig en gewoon lekker! En als servet een ouderwetse theedoek. Je weet wel, zo’n wit-rood geblokte. Het is hier vooral de sfeer van nostalgie, de no-nonsens look én uiteraard de snor die van Maison Moustaches een onalledaags adresje maakt in het wereldberoemde Chamonix!

Restaurant in Chamonix

Restaurant Maison Moustaches et Filles, prijzen Savoyaardse gerechten rond de €20.

Interesse in een wintersport vakantie naar Chamonix; klik hier voor mogelijkheden

Tekst en beeld: Josee Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *