frankrijk.nl

Nooit meer in de rij voor musea in Parijs

Skip the line-kaarten kopen voor het Louvre of Musée d’Orsay? Dat kan via Tiqets, een Nederlandse website voor online kaartverkoop van attracties in Parijs. Hoe werkt het en zijn de prijzen interessant?

Al voor vertrek naar Parijs toegangskaarten kopen voor het Louvre, dat leek best makkelijk te regelen via de website van het museum zelf. Totdat we die service eens testten. En we erachter kwamen dat je de kaarten na betaling niet kunt printen, maar je ze na aankomst in Parijs moet afhalen bij een FNAC-winkel naar keuze. Maar waar zijn die? De dichtstbijzijnde FNAC bleek wel 4 metrohaltes van het Louvre verwijderd… Hmm, nogal omslachtig dus.

Louvre museum zonder wachtrij

Tiqets: je ticket meteen op je smartphone

Maar onlangs ontdekten we een website waarmee het een stuk handiger gaat: Tiqets.com. Hier kun je online tickets boeken voor diverse musea en attracties in Parijs en meteen ontvangen op je smartphone. Per mail of sms of via hun eigen app. En dat betekent dat je dus niet in de rij hoeft te staan! Dus – zeker als straks roamingkosten in het buitenland vervallen – kun je zelfs on-the-spot nog een kaartje kunnen kopen en vrolijk doorlopen!  Tiqets biedt skip-the-line-kaartjes voor praktisch alle grote steden in Europa. Van de Sagrada Familia in Barcelona tot het Louvre in Parijs.

Online bestellen

Het werkt eenvoudig. Via de website boek je de kaartjes. Na reservering en betaling kun je kiezen hoe je je toegangskaart wenst te ontvangen: per sms, mail of via de app. Dat geldt voor diverse grote musea zoals het Louvre*, Musee d’Orsay, Centre Pompidou. Maar ook voor diverse Parijse attracties en bezienswaardigheden*, zoals een bezoek aan het panoramische terras van de Toren van Montparnasse, diverse Seine-cruises (vanaf €15) of zelfs een uitstapje naar het prachtige Paleis van Versailles en de tuinen

Eiffeltoren, hop-on/hop-off bus en fietstours

Hop on hop off bus in Parijs via Ticketbar

De nummer 1 attractie van Parijs is toch wel een bezoek aan de Eiffeltoren. Je kunt direct boeken voor online-tickets maar die zijn vaak maanden van tevoren uitverkocht. Een optie die kort vooraf meestal nog te boeken is, is een bezoek en rondleiding met gids. Daarbij bezoek je de 2e en de 3e verdieping, vertelt een Engelstalige gids alles over de geschiedenis en bezoek je het appartement van Gustave Eiffel. Duur ca 1,5 – 2 uur, prijs € 59,90. Wil je eerder in 1 x een algemeen beeld krijgen van de stad opteer dan voor een fietstocht door Parijs met een Nederlandse gids of maak gebruik van de Hop-on/Hop-off bus.

eiffeltoren vanaf de Arc de Triomphe

Interessante prijzen?
Ja! We hebben even vergeleken en de prijzen van de Tiqets-kaarten zijn iets goedkoper of gelijk aan de prijs van tickets aan de kassa van de musea of de attracties zelf. Aangezien veel Parijse bezienswaardigheden pittige wachtrijen kunnen hebben (vooral het Louvre de Eiffeltoren), vinden wij de paar extra euro’s aan reserveringskosten die berekend worden de uitgave zeker waard.

Tiqets-prijzen versus directe kassaprijzen (incl. wachttijd!)
Louvre: €15/volwassene via Tiqets, ipv €16 aan de kassa.
Musée d’Orsay: €12,/volwassene via Tiqets, gelijk aan de kassaprijs.
Tour Montparnasse: €15 volwassene via Tiqets, €17 aan de kassa.

musee-d-orsay-parijs-toegangskaarten-zonder-wachten-cc-terretta

Conclusie: handig!

Zo de optelsom makend zeggen wij: goed idee. Dit is een handige en tijdsbesparende service. Een stukje vakantievoorpret als je vooraf bestelt en je kunt desnoods ter plaatse nog via je smartphone reserveren. Ook een geruststellende gedachte: je kunt de tickets verder vrij gebruiken, op de dag en het dagdeel van je keuze dus de invulling van je stedentrip blijft helemaal flexibel.

LEES OOK:
Hotels met familiekamers in Parijs
Parijs met kinderen, 20 leuke tips
12 authentieke bistro’s in Parijs

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: foto linksboven CC/Zoetnet, CC/terretta (Musée d’Orsay), CC/Mike Norton, CCStorm Crypt (piramide).

 

8 reacties op “Nooit meer in de rij voor musea in Parijs”

 1. Leonie schreef:

  Hi,

  Zijn er altijd enorm rijen bij het Louvre? Verschilt het nog een beetje of je in de winter/zomer periode gaat?

  • Nicky schreef:

   Hoi Leonie, nee hoor, er zijn niet altijd enorme rijen hoor, maar het is lastig te voorzien wanneer wel en niet. Tussen zomer en winter zijn bij mijn weten geen extreme verschillen. Het weekend is duidelijk drukker dan doordeweeks dus dan is een skip the line-kaartje wel erg handig. En een dag om absoluut te vermijden is de 1e zondag van elke maand: dan is de toegang gratis en zijn er enorme rijen voor de security checks! Verder is het om 9 uur ’s ochtends in principe minder druk dan om 15 uur ’s middags, wanneer op de meeste dagen de bezoekerspiek valt. Ook interessant: de ‘nocturnes’ op woensdag en vrijdag: dan is het museum open tot 21 uur ’s avonds en vooral het laatste uurtje is het heerlijk kalm.

 2. Lieke schreef:

  Hi,
  Zijn de buiten activiteiten ook allemaal open tijdens de winter? Wij gaan de eerste week van januari…

 3. Margreet Veenstra schreef:

  Wij waren vandaag 19 okt (herfstvakantie) . om 09.30 uur in de rij voor Louvre en hebben 15/20 minuten in de rij gestaan. Toen we er om 12.30 uit kwamen stond er nog geen rij.

 4. Hallo,
  ik mis ticketservice voor musee Picasso en Fondation Louis Vutton, tip catacombes de paris ook niet. Zijn daar geen lange lignes?

  groet
  christien

  • Nicky schreef:

   Hoi Christien, ja die zijn er helaas ook, maar voor die drie adressen die jij noemt heeft onze partner die in dit artikel genoemd wordt – Ticketbar – geen oplossing helaas. Picasso en Fondation zijn echter ook online te bestellen direct bij het museum zelf, catacomben weten we eigenlijk niet. Iemand ervaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *