frankrijk.nl

Nooit meer in de rij voor musea in Parijs

Skip the line-kaarten kopen voor het Louvre of Musée d’Orsay? Dat kan via Tiqets, een Nederlandse website voor online kaartverkoop van attracties in Parijs. Hoe werkt het en zijn de prijzen interessant?

Online kaartjes voor het Louvre

Al voor vertrek naar Parijs toegangskaarten kopen voor het Louvre, dat is zeker aan te raden. De wachtrijen voor het best bezochte museum ter wéreld kunnen nogal oplopen namelijk. Met skip-the-line kaartjes voor het Louvre mag je de Priority-rij voor de veiligheidscontrole nemen en ben je in maximaal 30 minuten binnen.

Louvre museum zonder wachtrij

Tiqets: je ticket meteen op je smartphone

In principe kan dat via de website van het Louvre zelf, maar er is ook een Nederlandstalige site waarop het nog makkelijker gaat: Tiqets.com. Op die site vind je e-tickets voor allerlei musea en attracties in Parijs die je na betaling meteen ontvangt op je smartphone. Dit kan tot vlak voor het bezoek, dus zelfs als je al in Parijs bent en nog geen tickets hebt voor een attractie dan is het een aanrader om alsnog snel te reserveren en zo de kassarijen te omzeilen.

E-tickets voor diverse attracties in Parijs

Het werkt eenvoudig. Via de website boek je de kaartjes. Na reservering en betaling kun je kiezen hoe je je toegangskaart wenst te ontvangen: per sms, mail of via de app. Dat geldt voor diverse grote musea zoals het Louvre, Musee d’Orsay, Centre Pompidou. Maar ook voor diverse Parijse attracties en bezienswaardigheden, zoals het panoramische terras van de Toren van Montparnasse, diverse Seine-cruises (vanaf €15) of een uitstapje naar het  Paleis van Versailles en de tuinen

Hop on hop off bus in Parijs via Ticketbar

Eiffeltoren, hop-on/hop-off bus en fietstours

De nummer 1 attractie van Parijs blijft de Eiffeltoren. Je kunt op de site van de Eiffeltoren rechtstreeks online-tickets boeken, maar voor de weekenden en het hoogseizoen zijn die vaak weken van tevoren uitverkocht. Als dat het geval is: een optie die meestal nog kort van tevoren te reserveren is, is een bezoek en rondleiding met gids op de Eiffeltoren. Daarbij bezoek je de 2e en de 3e verdieping. Een Engelstalige gids vertelt je veel over de geschiedenis van de toren en je neemt samen een kijkje in het appartement van Gustave Eiffel. Duur ca 1,5-2 uur, prijs €69,90.

Ook leuk: wil je snel een overzicht krijgen van de stad kies dan voor een fietstocht door Parijs met een Nederlandse gids of maak gebruik van de Hop-on/Hop-off bus.

eiffeltoren vanaf de Arc de Triomphe

Interessante prijzen?

We hebben even vergeleken en de prijzen van de Tiqets-kaarten zijn gelijk of iets duurder dan tickets aan de kassa van de musea of de attracties zelf (zie overzichtje hieronder). Aangezien veel Parijse bezienswaardigheden pittige wachtrijen kunnen hebben (vooral het Louvre), vinden wij die paar extra euro’s aan reserveringskosten die berekend worden de uitgave wel waard. Ook staan er op de site van Tiqets duidelijk omschrijvingen in het Nederlands van waar je je moet melden met je ticket en wat je vooraf wilt weten voor het bezoek. Kijk zelf maar even wat je ervan vindt!

Tiqets biedt overigens fast-track kaartjes voor praktisch alle grote steden in Europa. Dus ook voor de Sagrada Familia in Barcelona en zelfs voor musea en attracties in Amsterdam.

Tiqets-prijzen versus directe kassaprijzen in Parijs
Louvre: €17/volwassene via Tiqets + €3 resesrveringskosten, €17 aan de kassa
Musée d’Orsay: €15,99 /volwassene via Tiqets, €14 aan de kassa.
Tour Montparnasse: €18 volwassene via Tiqets, €18 aan de kassa.

LEES OOK:
Hotels met familiekamers in Parijs
Parijs met kinderen, 20 leuke tips
12 authentieke bistro’s in Parijs

Beeld: foto linksboven CC/Zoetnet, CC/terretta (Musée d’Orsay), CC/Mike Norton, CCStorm Crypt (piramide).

8 reacties op “Nooit meer in de rij voor musea in Parijs”

 1. Leonie schreef:

  Hi,

  Zijn er altijd enorm rijen bij het Louvre? Verschilt het nog een beetje of je in de winter/zomer periode gaat?

  • Nicky schreef:

   Hoi Leonie, nee hoor, er zijn niet altijd enorme rijen hoor, maar het is lastig te voorzien wanneer wel en niet. Tussen zomer en winter zijn bij mijn weten geen extreme verschillen. Het weekend is duidelijk drukker dan doordeweeks dus dan is een skip the line-kaartje wel erg handig. En een dag om absoluut te vermijden is de 1e zondag van elke maand: dan is de toegang gratis en zijn er enorme rijen voor de security checks! Verder is het om 9 uur ’s ochtends in principe minder druk dan om 15 uur ’s middags, wanneer op de meeste dagen de bezoekerspiek valt. Ook interessant: de ‘nocturnes’ op woensdag en vrijdag: dan is het museum open tot 21 uur ’s avonds en vooral het laatste uurtje is het heerlijk kalm.

 2. Lieke schreef:

  Hi,
  Zijn de buiten activiteiten ook allemaal open tijdens de winter? Wij gaan de eerste week van januari…

 3. Margreet Veenstra schreef:

  Wij waren vandaag 19 okt (herfstvakantie) . om 09.30 uur in de rij voor Louvre en hebben 15/20 minuten in de rij gestaan. Toen we er om 12.30 uit kwamen stond er nog geen rij.

 4. Hallo,
  ik mis ticketservice voor musee Picasso en Fondation Louis Vutton, tip catacombes de paris ook niet. Zijn daar geen lange lignes?

  groet
  christien

  • Nicky schreef:

   Hoi Christien, ja die zijn er helaas ook, maar voor die drie adressen die jij noemt heeft onze partner die in dit artikel genoemd wordt – Ticketbar – geen oplossing helaas. Picasso en Fondation zijn echter ook online te bestellen direct bij het museum zelf, catacomben weten we eigenlijk niet. Iemand ervaring?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *