frankrijk.nl

Smuladresjes op de piste

Al op weg of bijna vertrokken? Ook tijdens de wintersport valt er een hoop te genieten voor liefhebbers van de Franse keuken. Dit zijn onze favoriete pisterestaurants in de skigebieden van Les Arcs, Val d’Isère en Les Menuires.

Belliou la Fumée in Les Arcs (Paradiski)

Belliou la Fumée is al jaren een populair eetadres in Les Arcs, ook bij lokale fijnproevers! Het restaurant is knus en gezellig en het personeel loopt rond in traditioneel tenue. Bij koud weer zit je lekker binnen bij de open haard, op zonnige dagen is het ruime terras favoriet. Je kunt er dan zelfs een glaasje bubbels drinken in de jacuzzi!
Belliou la Fumée – onderaan piste Pré St. Esprit, Arc 2000, Tel. +33 (0)4 79072913

Restaurant Belliou

La Fruitière in Val d’Isère (Espace Killy)

Wie gaat skiën in Espace Killy mag een bezoek aan La Fruitière niet missen. Ski tot vroeg in de middag en laat je vervolgens inpakken (met deken!) op het terras of neem plaats in het hippe restaurant, ingericht als oude melkfabriek. De menukaart bevat traditionele gerechten die in een nieuw jasje zijn gestoken. Reserveren aanbevolen! Later in de middag barst het feest los met een dj.
La Fruitière, piste Edelweiss. www.lafoliedouce.com. Tel. +33 (0)4 79070717

Lees ook: De beste burgers in de Franse skigebieden

La fruitière

La Bouitte in Les Menuires (Les 3 Vallées)

Hét adres voor de echte gourmands, bekroond met een Michelinster en favoriet bij culinaire wintersporters. Dit restaurant ligt in het dorpje Saint-Marcel, op een steenworp van Saint-Martin-de-Belleville, in skigebied Les 3 Valées Het ligt niet aan de piste maar er is een transferservice voor skiërs die gereserveerd hebben (en dat laatste is een must!).
La Bouitte, www.la-bouitte.com Tel. +33 (0)4 79089677

Restaurant La Bouitte

La Ferme de Reberty in Les Menuires (Les 3 Vallées)

Dit grote chaletrestaurant aan de piste Mont de la Chambre bij de wijk Reberty is favoriet vanwege de uitgebreide kaart (van eenvoudig tot gastronomisch), het gezellige interieur en het enorme zuidterras met ligstoelen. Vanaf 15.00 uur ook ‘the place to be’ voor après-ski met lekkere loungemuziek. Ook hier geldt: reserveren aanbevolen. Tel. +33 (0)4 790077

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:
Smuladresjes op de piste – deel 2 (La Plagne, Vallandry en Sainte-Foy)
Skistop waard in Châtel: Chez Babeth, uniek pisterestaurant
Handige tips om (ter plekke!) te besparen op je wintersport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *