frankrijk.nl

GROETEN UIT… Valmorel

Josee was onlangs weer een paar dagen in Valmorel.  Zij had dit schattige winterdorpje al ontdekt toen het nog in de kinderschoenen stond. Nu ging zij op zoek naar de Nederlanders die hier ook ooit kwamen  en nooit meer weggingen!

Groeten uit Valmorel heerlijk skigebied in Frankrijk

Bonjour Nicky en Carole,

Vanuit een überwit Valmorel wil ik even tussen neus en ski’s door mijn ervaringen met jullie delen. Want terugkomen in Valmorel voelt telkens een beetje als thuiskomen.

Ik zit in Hotel du Bourg. Simpel maar superleuk hotelletje en het fijnste is de ligging: aan de ene kant kijk ik naar de pistes en aan de andere kant stap ik die leuke hoofdstraat in! Voor mij nog steeds de charmantste hoofdstraat in een wintersportoord. Komt ook mede door de prettige architectuur en de vrolijke uithangborden van winkels en restaurants overal in de hoofdstraat. Ja, echt gezellig! En het barst van de leuke tentjes. Klein, sfeervol. Moeilijk kiezen elke avond (altijd mijn probleem).

Het is dan ook niet verwonderlijk te horen dat Nederlandse investeerders ooit aan de wieg stonden van dit dorpje. Over landgenoten gesproken, die vind je hier overal! Allereerst Isabella. Deze goedlachse blonde twintiger staat toeristen te woord in het Office du Tourisme. Of Nicole. Zij runt het pisterestaurant  Alti Piano en weet precies hoe je die gezelligheid op hoogte kunt creëren (vooral het terras met BBQ tafels en de saxofonist is top!). Ik dineerde in de hoofdstraat bij Hollandse Annabel, al 21 jaar trotse uitbaatster van het Mexicaanse restaurant Jimbo Lolo (gaaf…schommels aan de bar!) en ik heb Frits weer ontmoet. Frits zit hier al meer dan 35 jaar, beheert diverse appartementen en kent echt alle ins en outs van het dorp en het skigebied. Hij rolt bijna over zijn woorden om zijn enthousiasme voor Valmorel met ons te delen.

Ik wilde graag hun verhaal horen. Hoe zijn ze hier beland? Waarom zijn ze gebleven? Wat maakt Valmorel in hun ogen nu zo bijzonder of anders dan al die andere wintersportbestemmingen? Er kwamen prachtige anekdotes voorbij en binnenkort kunnen jullie dat ook lezen maar de rode draad was duidelijk: de liefde.. Of voor de man of voor de charmes van het dorp die onweerstaanbaar bleken.. We hebben ze ook gefilmd. Nu al nieuwsgierig naar het eindresultaat! 

Bisous

Josee 

Hangborden in Valmorel

Nieuwsgierig naar Valmorel? Lees dan ook ons artikel: Valmorel, beste familie skibestemming

2 reacties op “GROETEN UIT… Valmorel”

  1. isa schreef:

    A pretty nice article about Valmorel ! We are fans too so happy holidays to you !

  2. Henriette schreef:

    Super leuk Josee, ziet er mooi uit! Die Snakegliss gaat erbij op mijn bucketlist;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.