frankrijk.nl

Bijzondere schrijfwaren uit Parijs

 ‘Papeterie’ in het Frans, ‘briefpapier en schrijfwaren’ in het Nederlands, ‘stationary’ in het Engels… Hoe je het ook noemt, wij worden er al snel hebberig van. Vooral als het echt mooi gemaakt spul is, zoals dat van deze opkomende Franse merken.

Season Paper Franse schrijfwaren Season Paper Collection

Wie zitten erachter? Julie en Melissa, 2 Franse textielontwerpsters die hun charmante prints in vintage-stijl nu op papieren producten toepassen – 100% gemaakt in Frankrijk.

Soort producten: ansichtkaarten, briefpapier, bloc-notes, posters en kalenders.

Waar te koop? Bij bijna 100 verkoopadressen in Parijs en erbuiten, via een webshop, en er zijn ook al 2 verkoopadressen in Nederland: Mint & Mayonaise (Fazantenkamp 241 in Maarssen) en All the luck in the World (Zadestraat 15 in Utrecht).

Papier Tigre stationary

Papier Tigre

Wie zitten erachter? 3 jonge ontwerpers uit Parijs die hun papieren producten voor 90% laten maken in Frankrijk zelf, van 100% gerecycled papier. Klein begonnen in 2011, maar inmiddels verkopen ze 12.000 carnets (notitieboekjes) per collectie en hebben ze verkooppunten in 25 landen. Hun stijl: modern, grafisch en met humor (zie bijv. hun naughty kaart French Kiss).

Soort producten: opschrijfboekjes, planners, briefpapier en andere leuke ontwerpen, zoals spelletjes en een fruit- en groentewijzer voor in de keuken. En opvallende samenwerkingen, zoals op het moment met het chique kaarsenmerk Diptyque.

Waar te koop?  In de eigen Papier Tigre-winkel in de Marais (5 rue des Filles du Calvaire, Paris 3e), tientallen andere verkooppunten in Parijs en ook via hun eigen webshop. En in Nederland bij Like Stationary (Prinsenstraat 24 in Amsterdam)

Fifi Mandirac
Fifi Mandirac

Wie zit erachter? ‘Fifi Mandirac’, een jonge grafisch ontwerpster uit de omgeving van Parijs. Ze doet veel opdrachtwerk maar heeft ook een groeiende eigen collectie die te herkennen is aan uiterst vrolijke kleuren en teksten.

Soort producten: ansichtkaarten, posters, briefpapier, pakpapier.

Waar te koop?  In diverse cadeauwinkels in Parijs en via Fifi’s eigen webshop.

2_primeur-h-800x533 Papier Tigre

Fifi Mandirac

Fifi Mandirac

season-paper-lesinseparables-valentine Season Paper Collection

TIP! Net zo’n papierliefhebber als wij? Loop ook eens binnen op de 2e verdieping van Le Bon Marché, het waren huis in de wijk Saint-Germain-des-Prés. Die hebben een goed gesorteerde Papeterie-afdeling.

LEES OOK:
Biertrend: lokaal gebrouwen in Parijs
Le slip, c’est hip in Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *