frankrijk.nl

De eetbare borden van Les Bols de Jean

Leuke lunchadressen, daar heeft Parijs er steeds meer van. En steeds vaker serveren die lichte en eenvoudige happen in plaats van de traditionele warme bistro-lunch. Alhoewel eenvoudig… deze populaire ‘broodjeszaak’ maakt er alsnog iets heel speciaals van.

Een van de leukste lunchadressen vlak bij het Louvre? Les Bols de Jean. Een bol, dat is een kom in het Frans. En toevallig komt de betekenis in ook overeen met de Nederlandse betekenis van ‘bolletje’ brood. Want in het nieuwe lunchrestaurant van ster-kok Jean Imbert, bekend van het Franse televisieprogramma Top Chef, doen bijzondere broodkommetjes dienst als bord om uit én op te eten!

Les Bols de Jean lunchadres Parijs

Lunchen op z’n Frans

Terwijl de klassieke boterham in Nederland soms wordt uitgebreid tot een flink belegde hap, is het bij de Les Bols de Jean precies andersom. Klassieke Franse gerechten en vernieuwende cuisine worden gereduceerd tot een gevuld broodje. Zij het wel bijzondere.

Les Bols de Jean lunchadres Parijs

Broodjes gevuld met kalfsragout of seizoensgroenten

Zo is er de klassieke blanquette de veau die wordt gepresenteerd als Bol du Chef (€12,50). Ook zijn er een vegetarische bol, een Bol Retour du Marché met diverse gezonde ingrediënten, een Bol de Bretagne met lekkere dingen uit de zee, en een Bol du Moment met producten die Jean op het moment lekker vindt.

Met hulp van Eric Kayser

Dat zo’n gerecht in een broodje er leuk uit ziet moge duidelijk zijn, maar het is niet enkel presentatie: behalve dat het brood stevig genoeg moet zijn om een flinke maaltijd te behuizen inclusief saus, moet het ook nog lekker smaken. En dat was een uitdaging voor Jean, die samen met zijn beroemde bakkersvriend Eric Kayser (bekend van een boulangerieketen met heerlijke broden) anderhalf jaar heeft gezocht naar het ultieme recept. Het resultaat is iets tussen een brioche en zuurdesembrood, dat wordt getoast met olijfolie voor de ultieme afwerking. Mmmm.

Les Bols de Jean lunchadres Parijs
Altijd druk

Het recept blijkt de investering meer dan waard, getuige de lange rijen die er elke dag voor het minuscule en zeer eenvoudig ingerichte restaurantje staan. Dit zijn doorgaans Fransen die om de hoek werken en ondanks de steeds korter wordende lunchpauze graag wat tijd over hebben voor een designerlunchje.

Wil je je daarbij aansluiten dan is dat zeker de moeite waard, hoewel je om de grote drukte te vermijden het beste voor 12.30 uur of na 14.00 uur kunt komen. Meenemen kan ook. Ook kun je er terecht voor een lekker ontbijtje, weliswaar zonder bol maar mét een vers Frans baksel.

Les Bols de Jean lunchadres Parijs

Les Bols de Jean is open van maandag t/m vrijdag van 8.30-16.00 uur. Bols vanaf €7-€12,50. De zaak heeft geen website maar wel Instagram: instagram.com/bolsdejean/

LEES OOK:
11 goddelijke eetzondes in Parijs
Top 10 lunchadressen in de Marais
Parijse warenhuizen voor foodies

Foto’s: Massimo Pessina en Julia Fortuin

Julia Fortuin Gastblogger

Eén reactie op “De eetbare borden van Les Bols de Jean”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.