frankrijk.nl

Huttopia opent vakantiewinkel in Utrecht

Natuurcamping-keten Huttopia heeft sinds 2016 een boetiek in de binnenstad van Utrecht. Een handige plek om meer te weten te komen over de meer dan 30 kampeerlocaties en de bijzondere glamping-accommodaties van deze Franse kampeerketen

Alsof je wild kampeert

In Frankrijk is het al een grote naam op het gebied van natuurvakanties en ook in Nederland begint Huttopia steeds bekender te wonder. Het idee voor deze originele kampeerketen komt van Philippe en Céline Bossanne, een Frans ondernemersechtpaar uit Lyon, dat tijdens hun vakanties in Canada verliefd werd op de avontuurlijke en romantische manier van kamperen in de grote Noord-Amerikaanse natuurparken. Into the wild bivakkeren in tenten of blokhutten van (vroegere) pelsjagers, zoiets moest toch ook kunnen in Frankrijk?

Huttopia natuurcampings Frankrijk

Geen platte toestanden

Ook Frankrijk heeft genoeg plekken met uitgestrekte en pure natuur, maar die authentieke en tegelijkertijd comfortabele manier van kamperen waren de twee in eigen land nog niet tegengekomen. Veel bestaande Franse campings leken volgens hen te veel op club de vacances, met te grote waterparken, prominente accommodaties en overheersende animaties en activiteiten. Door al toeters en bellen ging de rustgevende werking van de natuur er nou juist verloren. Tijd voor een nieuw concept vonden Phillipe en Céline, eentje waarin een camping zich aanpast aan de natuur en niet andersom. Het idee voor Huttopia was geboren.

Huttopia bos

Opvallend groene campings

Het duurde diverse jaren voordat Philippe en Céline het geld bijeen hadden om dit kostbare plan in werking te zetten. Tot die tijd concentreerden ze zich op de overnames van bestaande campings op unieke locaties. Meteen na aankoop gaven ze die telkens een rigoureuze make-over, met mooie nieuwe sanitaire ruimtes, met hout betimmerde faciliteiten en houten vlonders rondom de zwembaden. Naast gewone staanplaatsen kwamen er ook comfortabele huuraccommodaties van linnen en hout, de Toile&Bois-tenten.

Indigo natuurcampings Frankrijk Natuur-glamping

In 2005 kon door het succes van deze groene campings (aanvankelijke onder de merknaam ‘Indigo’) ook eindelijk de eerste ‘Huttopia-camping’ gebouwd worden. In een bos bij Versailles, op een terrein waar bijna geen boom gekapt werd en het terrein ongeëffend en ongeasfalteerd bleef. Ook in deze puur-natuur omgeving kwamen smaakvolle faciliteiten en luxe huuraccommodaties van natuurlijke materialen te staan. Met als blikvangers de Trappeur-tenten (met houtkachel en badkamer), de Cabanes (houten chalets) en vooral de Cahutte (een houten tenthuis dat van alle comfort is voorzien). Inmiddels zijn er bijna 30 van dit soort Huttopia-campings en zijn er ook 4 Huttopia kampeerdorpen, de zogeheten ‘Villages’, onder meer in de Drôme, Ardèche, Dordogne en in de Loirevallei.

Huttopia natuurcampings Frankrijk

Vakantiewinkel in Utrecht

Over deze Franse kampeerketen kun je sinds kort informatie inwinnen in een boetiek in het hart van Utrecht, op de Choorstraat. Medewerkers van Huttopia vertellen daar welke locaties het handigste zijn voor de vakantie die jij voor ogen hebt, of je nu met je eigen tent of caravan komt of niet. Leuk dat in een tijd waarin klassieke reisbureaus’s langzaam lijken te verdwijnen, een keten als Huttopia weer persoonlijk contact opzoekt met klanten. We hopen dat het werkt!

Huttopia winkel Utrecht

Huttopia, Choorstraat 8, Utrecht, din-za van 9.30 uur-18.00 uur, france.huttopia.com/nl. Informatie inwinnen en reserveren kan per telefoon: 08-50401140

LEES OOK:
Cahuttes: tenthuisjes op palen in de Dordogne
5 prachtige natuurcampings met glamping 
5 Franse glampings met spectaculair uitzicht
Huttopia Sud-Ardèche: glamping in de natuur
5 groene Franse city campings

2 reacties op “Huttopia opent vakantiewinkel in Utrecht”

  1. Han Lohman schreef:

    Graag zou ik meer informatie willen ontvangen voor de (na)zomer van 2016.
    Dank u wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *