frankrijk.nl

GROETEN UIT… Châtel

Carole en Josee waren op wintersportvakantie in Châtel, in Portes du Soleil. Naast het nodige skiën maakten zij ook ruimte voor wat onbekender wintersportvertier.

Hoi Nicky,

We hebben al veel meegemaakt tijdens onze reizen maar een groene Kerst in een wintersportdorp is toch nieuw voor ons. Gelukkig konden we skiën op de pistes van Châtel bij Pré la Joux. En nee, geen sneeuwlint over de bergen… alles was er gewoon wit. En zelf de verbinding naar Avoriaz was open. Pff, opluchting!

Dus ondanks alle pessimistische voorboden en grappen van het thuisfront toch heerlijk geskied, al waren sommige pistes ijzig in de ochtend en slushy in de middag. Want tjonge jonge, dat weer! Het leek wel voorjaarski! Nog nooit zo vaak op een terrasje vertoeft. En dat kwam goed uit want zo konden we elke dag een nieuw piste-adresje ontdekken. Groeten uit ChatelIn telkens een ander sfeertje: altijd kerstfeest bij Chez Babeth, hip & trendy (met DJ!) bij La Folie des Neiges en puur boerderijnostalgie bij Chez Denis. Ook in het dorp was het een en al gezelligheid. Zaten trouwens heel centraal in de net nieuwe appartementen van Fermes de Chatel. 

Maar we hielden het niet bij skiën alleen. Altijd in voor een avontuurtje lieten we ons overhalen om de nieuwste winterattractie van Châtel uit te proberen: Fantasticable. Wow, wat een sensatie. Filmpjes komen eraan! Naast adrenaline ook vitaminen. Thee drinken (en taartjes eten) in een kaasboerderij met de kids. Superleuk om te zien hoe kaas gemaakt wordt. Dit is dan ook de streek van de bekende fromage d’Abondance. En lekker dat ie is! Verder ruimte voor zen&bezinning. In het nieuwe, strakke wellnesscentrum Forme d’O. Een prachtig complex in het centrum van het dorp met sauna’s, hammam, bubbelbanken in het wellnesszwembad en een groot binnenbad dat overgaat in een buitenbad. We hadden vooraf de massage moeten reserveren, want helemaal vol. Voor de volgende keer dan maar!

Hoe zalig het ook was om de hele dag in de zon te vertoeven, gelukkig is het de laatste dag gaan sneeuwen. Fijn voor alle mensen die nog gaan skiën en mooi om met zo’n plaatje als laatste souvenir dit leuke dorp te verlaten. Ga je de volgende keer mee?

Bisous, Josée en Carole

Apres-ski-Carole

Interesse in een wintersport vakanatie naar Châtel; klik hier voor de mogelijkheden

LEES OOK:
Chalet voor verwende wintersporters, hartje Châtel
Geweldige ervaring: Le Fantasticable in Châtel
Skistop waard: Chez Babeth in Châtel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.