frankrijk.nl

Glamping-spots in de Auvergne

Op vakantie in de meest ongerepte regio van Frankrijk, dan wil je genieten van de natuur ook. Dat kan bij deze leuke glamping-adresjes. Hier hoef je alleen je safaritent of joert uit te lopen om oog in oog te staan met eindeloos groen.

CosyCamp: originele ecocamping in het Loiredal

Hoe lang je hier ook vakantie viert – 1 week, 2 weken, meer – je raakt maar niet gewend aan het prachtige uitzicht van deze natuurcamping in het zuiden van de Auvergne! Gelegen op een oever van de Loire, tussen de groene heuvels van de rivierkloof: dit is wat je noemt een puur-natuur omgeving. En daar kun je in alle rust van genieten, want auto’s zijn niet toegestaan op de camping. Behalve gewone standplaatsen heeft CosyCamp veel verschillende glamping-accommodaties: safaritenten, boomhutten, robinsontenten, amazonetenten. Alle keurig ingericht en vaak met handgemaakte houten meubels. Het terrein heeft een klein natuurzwembad en een leuk restaurant met kleurrijk terras. En een sympathiek detail is dat gasten gebruik mogen maken van de moestuin vol verse kruiden. Meer informatie

Cosy Camp Glamping in de Auvergne

Saint-Christophe-les-Gorges: een joert in de Cantal

Dit is een one of a kind: letterlijk, slechts één joert op het terrein van spectaculair gelegen  boerderij in de buurt van Salers. Alleen al de inrichting van deze 40m2 grote familietent is bijzonder. Authentiek Mongools qua sfeer maar tegelijkertijd van alle comfort voorzien (douche, toilet, keukentje, houtkachel, een tweepersoonsbed en een stapelbed voor kinderen). Maar fijnste plekje is het mooie terras naast de tent. Daar zit je aan een houten tafel onder de feestlampjes in de bomen te genieten van het uitzicht. Met het dorpje Sainte-Christophe aan je voeten en de groene Gorges de la Maronne in de verte. De mooie omgeving lonkt dan ook al vanaf de vroege morgen… En laat eigenaar Pierre nou ook nog wandelgids zijn! Meer informatie

Glamping in de Auvergne: Joert bij Glamping Saint Christophe

Domaine des Grandes Côtes: groene glamping in de Allier

Aan groen en frisse lucht kom je ook niets te kort op dit vakantiedomein in de Allier, een uurtje boven Clermont-Ferrand. Hier logeer je op een glooiend plateau aan de rand van de rivierkloof van de Bouble, met een 360-graden-panorama waaraan geen einde lijkt te komen. Deze glamping van 45 hectare is gespecialiseerd in joerts en woonwagens: klassiek van buiten, modern van binnen. Zo zijn de 10 joerts in tweeën gedeeld, tot een aparte slaapkamer en een kleine salon. Terwijl enkele van de 13 woonwagens zijn opgepimpt tot luxe formaat door twee woonwagens ‘en suite’ aan elkaar te bouwen. Grappig is ook de Finse barbecue, een klein houten huisje met puntdak, waarin je met z’n tienen binnen kunt barbecuen rond een open haard. En voor eigentijds comfort heeft het hele terrein ook wifi-verbinding met internet. Meer informatie

Glamping de de Allier: Domaine des Grandes Cotes

Op zoek naar meer mooie accommodaties midden in de natuur? Kijk uit naar het Nattitude-label­ van de Auvergne, dat alleen uitgereikt wordt aan adressen op opvallend groene locaties. En zie hier meer informatie over vakanties in de Auvergne.

En hier nog 3 zalige glampings in de Auvergne

Tekst: Nicky Bouwmeester Copyright beeld: CosyCamp’, Yourte Saint-Christophe-Les-Gorges, Domaine des Grandes Côtes (App’Ar Studio)

LEES OOK:
Safaritenten bij Nederlanders in de Allier
11 gezellige B&B’s in de Auvergne
Domaine Bonneblond: familievakantie op het Franse platteland

2 reacties op “Glamping-spots in de Auvergne”

  1. Peter Hol schreef:

    Bent u wel eens bij camping Les Sucheres geweest? Moet u zeker een keer doen!! Kleinschalige camping, midden in de campagne, heerlijk retaurantje, goed zwembad, uiterst geschikt voor kinderen! Je vindt er leuke dorpjes in de omgeving om goed je boodschappen te kunnen doen. Deze camping is zeker een aanrader!!

  2. Gerard de Vries schreef:

    De glamping in Saint-Christophe-les-Gorges lijkt mij wel heel leuk. Ook erg ruim! Ik kan mij goed voorstellen dat jullie zijn gevallen voor het terras. Fijn buiten zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *