frankrijk.nl

Bretagne in spectaculair filmpje

Een 23-jarige Breton reisde in 3 maanden heel Bretagne rond en maakte 20.000 foto’s van de regio. De prachtige time-lapse video die daaruit voortkwam, is nu een groot succes op YouTube. Van eb naar vloed in 3 seconden!

Alexandre Pierre (23) uit Nantes was net klaar met zijn studie Communicatie en hij wilde een jaar backpacken in New Zeeland. Maar voordat hij naar de andere kant van de wereld afreisde, besloot hij eerst de regio waar hij geboren is beter te leren kennen. Alexandre: “We denken snel dat het gras ergens anders groener is, maar Bretagne heeft zoveel spectaculaire plekken. Ik vond dat ik het niet kon maken om ergens anders de toerist uit te gaan hangen zonder die eerst gezien en bewonderd te hebben.”

De hele kust van Bretagne rond

Voor zijn project ‘BREIZH 4K’ reisde deze compleet autodidacte fotograaf heel Bretagne rond voor foto-opnames. Vaak stond hij daarbij ruim 4 uur lang op dezelfde locatie, om voor de extra snel afgespeelde film ook de getijden en het weer vast te legggen. Alexandre: “Doordat ik vaak uren op één plek moest blijven, heb ik bijzondere dingen meegemaakt. Een keer liepen er plots allemaal gewapende mannen om me heen: bevond ik me midden in een militaire oefening. Op een andere dag zat ik al wachtend te tokkelen op mijn gitaar, toen een paar geestelijk gehandicapte kinderen naast me kwamen dansen. Magisch moment.”

Breiz - Alexandre Pierre
Lees ook: De mooiste eilanden van Frankrijk

Ruim 3 maanden onderweg

Alexandre deed er in totaal 3,5 maanden over, waarin hij 3 dagen per week van zonsopgang tot zonsondergang op pad was. De rest van de week werkte hij aan de montage van de time-lapse video van 3 minuten waarin hij uiteindelijk 5.000 van de totaal 20.000 foto’s verwerkte. Alexandre: “Ja het was nog moeilijk kiezen. Voor mij is Bretagne onlosmakelijk verbonden met de zee, dus er moest veel kust in. Vooral Finistère vind ik prachtig en ook de Côtes d’Amor. Maar ik toon ook kastelen en abdijen in het binnenland. Mont-Saint-Michel heb ik er bewust uitgehouden omdat die officieel niet bij Bretagne hoort. Daar heb ik wel commentaar op gekregen, maar goed, dat was ook gebeurd als ik het wel had gedaan. Het blijft een persoonlijk project.”

Spectaculaire beelden van Bretagne

Weten welke plekken in de video voorkomen? Hier is Alexandre’s jaloersmakende route door Bretagne op een kaart.

Meer over het werk en de huidige reis van Alexandre Pierre door Nieuw-Zeeland (daar rijdt hij de komende maanden rond in een campervan met een Bretonse vlag eraan) is te vinden op zijn Facebookpagina of website www.alexandrepierre.fr

Tekst:  Nicky Bouwmeester Beelden copyright: Alexandre Pierre (linksboven Plage Bot-Conan, Fouesnant (zie ook Bot-Conan Lodges)

LEES OOK:
De paradijstuin van het Bretonse Ile de Batz
Zwemmen met zeehonden in Bretagne

3 reacties op “Bretagne in spectaculair filmpje”

  1. Peter Wagenaar schreef:

    Alexandre mijn complimenten voor deze mooie impressie van Bretagne!!!

  2. Wow! Van de charme van Bretagne hoefde je me toch al niet te overtuigen, maar dit is wel heel erg mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *