frankrijk.nl

7 leuke nieuwe winkels in Parijs

De Soldes zijn weer net begonnen, dus shoppen is de komende 6 weken een extra groot plezier in Parijs. Als je in de stad bent, mis deze nieuwe winkels dan niet. Pas enkele maanden oud en nu al prominente adressen in de de Marais, SoPi en Saint-Germain-des-Prés.

Inès de la Fressange Boutique – Saint-Germain-des-Près/Rue du Bac

Ines de la Fressange

Een soort chique kleine conceptstore, gevuld met alles wat ex-topmodel Inès de la Fressange mooi vindt. Van tassen, sieraden en kleding tot woonaccessoires en schrijfwaren. De stijl van de winkel is bovendien prachtig, met bosjes verse bloemen op tafel en foto’s en knipsels aan de muren van een charmante vroegere ijzersmederij. Er is bovendien wat voor alle budgetten, van sleutelhangers voor €3 tot luxe jasjes van een paar duizend euro.

Jamini – SoPi/Rue des Martyrs

jamini winkel

Prachtig merk dat handgemaakte stoffen en prints uit India combineert met Franse woontrends. Superelegante combinatie! In de nieuwe winkel vlak bij de Rue des Martyrs, in de wijk SoPi, kun je verlekkerd rondlopen tussen mooie kussens, kleden en andere woonaccessoires. Er zijn ook kaarsen en sieraden. Een deur verder zit Lab., een winkeltje dat artikelen met 100% Franse interieurstoffen verkoopt, ook de moeite waard.

 10 rue de Notre Dame de Lorette, Paris 9e, www.jaminidesign.com

Lees ook: Shoppen in Parijs, de leukste wijken en straten

Le Slip Français – Haut-Marais & Abbesses/Montmartre

le slip français

Le Slip Français doet van zich spreken..! Er zijn inmiddels twee nieuwe winkels in Parijs van dit jonge Franse merk dat onderbroeken, sokken en kleding met een opvallende retrostijl verkoopt. Voor 8 euro heb je al een paar leuke sokken, de slips en lingerie zijn wat duurder, maar de katoen is ook voelbaar van hoge kwaliteit. En.. 100% Made in France.

137 rue Vieille du Temple, Paris 3e & 46 rue des Abbesses, Paris 18e, www.leslipfrancais.fr

Maison Plisson, Alimentation génerale – Haut-Marais

la maison poisson

Heerlijk om rond te kijken bij Maison Plisson, een klein culinair warenhuis vol Franse producten. Vers uitgestald in marktkramen op de begane grond en mooi verpakt in de kruideniersafdeling in de kelder. Erg hipperdepip dit adres dat in 2015 opende in het noordelijke deel van de Marais (richting République), dus het bijbehorende restaurant met terras zit altijd vol met mooie mensen. Maar ook als je niet ter plekke kunt proeven is het fijn snuffelen tussen het assortiment, dat een schat van jonge ambachtelijke merken bevat, zoals bieren, kazen, olijfolie, chocolade en koekjes.

93 boulevard Beaumarchais, Paris 3e, www.lamaisonplisson.com

Lees ook: Handige winkeltips voor de uitverkoop in Parijs

Léon Flam – Haut-Marais

león flam winkels parijs

Léon Flam is een Frans bagagemerk met een lange historie maar jonge uitstraling. De stijl is geïnspireerd op de materialen en sfeer van de vroegere Franse Luchtpost. In deze eerste boetiek in Parijs vind je dus mooie cadeaus voor mannen. Zoals modieuze werktassen van stof en leer (€200/€300) maar ook kleiner lederwerk zoals portefeuilles en handschoenen.

6 rue des Filles du Calvaire, Paris 3e, leonflam.com

Smallable – Saint-Germain-des-Près

Smallable-shop-children-fashion-Paris

Al jaren is Smallable een trendsettende Franse webshop met kinderkleding en speelgoed. Heel ‘Parisien’ qua stijl, met enkel de betere moderne kindermerken. Zoals de gave gympen van het merk 10IS (‘tennis’) en kleding van Finger in the Nose en Little Eleven Paris. Sinds eind 2015 heeft deze online winkel nu ook een echte boetiek, in een loft-achtige ruimte in het hart van Saint-Germain. Bezoek waard!

81 rue du Cherche-Midi, Paris 6e, www.smallable.com

Mesdemoiselles Madeleines

mesdemoiselles-madeleines-shop
De trend is niet meer te stoppen in Parijs: de ene na de andere  ‘mono-produit’ winkel opent zijn deuren. Rue des Martyrs heeft een wel erg mooie aanwinst met een patisserie die exclusief gewijd is aan madeleines. In ongelofelijk veel smaken en vormen. Natuurlijk, als je erover nadenkt best duur voor wat het is (vanaf €2,50 per kleine madeleine), maar het is al leuk om al die kunstwerkjes in de vitrine te zien liggen. En een ideale zoete verleiding tijdens het winkelen, want deze cakejes eten een stuk makkelijker uit de hand dan de taartjes van de (ook geweldige) patisserie van Delmontel een paar deuren verder.

7 rue des Martyrs, Paris 9e, www.mllesmadeleines.com

LEES OOK:
De favoriete winkels van de ultieme Parisienne
De culinaire warenhuizen van Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *