frankrijk.nl

Skistop waard: Chez Babeth in Châtel

Josee ging skiën in Châtel, in het skigebied Les Portes du Soleil. Ze beleefde een multisensoriële ervaring toen ze een lunchstop maakte bij het bijzondere pisterestaurant Chez Babeth.

Ik had er al over gehoord. Een bijzonder interieur, een bijzondere vrouw en uitstekend eten. Nieuwsgierig. Op ski’s dus naar sneeuwplein Plaine Dranse, vol met pistetentjes. Dankzij de rode verlichte letters in de nok van de houten voorgevel pik ik Le Vieux Chalet, alias Chez Babeth er tussenuit.

Altijd Kerst bij Babeth

Zodra je naar binnen stapt, kom je in de wondere wereld van kerstversieringen, schapenvachten en beertjes. Veel beertjes. Overal. Groot en klein. “Ouf, ik heb ze nooit geteld maar denk dat het er wel meer dan 1000 zijn,” vertrouwt de goedlachse 56-jarige blonde Babeth mij toe. Vanwaar die verzameldrang? En waarom dat overdadige maar wel ontzettend leuke kerstdecor, waarmee de berghut het hele jaar is getooid?

Chez Babeth pisterestaurant in Chatel

Magische plek en goed eten 

“Mijn ouders hadden vroeger een hotel-restaurant in Châtel. Kerst was de drukste periode van het jaar. We hadden wel een boom, maar daar lagen nooit kadootjes onder voor ons kinderen. Te druk. Geen tijd. Gasten gingen voor. Dus toen ik in 1992 deze oude berghut erfde besloot ik om hier mijn eigen kinderdroom te realiseren: de mooiste kerstsfeer die je maar kunt bedenken. En met heel veel beertjes, als symbool voor het kerstcadeau dat ik nooit gehad heb. Hier voel ik mij thuis. ”

En zo ontstond een magische plek waar je wordt ondergedompeld in een sfeer die warmte, liefde en nostalgie uitstraalt. Waar elke gast – net als zij – weer even kind wordt.
Alles wat je met liefde doet, groeit. Zo ook hier, getuige de drukbezette, sfeervol gedekte tafels en met schapenvachten beklede banken in knusse nisjes. De lunch is net als het interieur: om van te smullen! Naast pizza’s en traditionele Savoyaardse gerechten als tartiflette of croûte savoyarde ook geraffineerde coups de coeurs op de kaart als foie gras poêlé en filet de boeuf.

Lunch bij Chez Babeth in skidorp Chatel

Eten, zingen en dansen

In een droomwereld is alles mogelijk. Dus kan Babeth hier ook gestalte geven aan haar andere passie. Die van zingen, dansen en de gasten vermaken. Als een echte star loopt ze met microfoon door het kleine tentje. Een anekdote, een lied. Een ode aan haar personeel, die ze een voor een voorstelt. En een moment met haar dochter Karen. Die staat al 12 jaar aan haar zakelijke zijde en neemt straks de fakkel over van maman.

Chez Babeth Chatel Portes du Soleil

Kortom, Chez Babeth is een fraai staaltje girlpower in een decor waar je je met moeite uit losmaakt om er daarna proppievol uit te rollen en op ski’s weg te glijden… de witte wereld in.

Chez Babeth-Le Vieux Chalet ligt in Plaine-Dranse (eindpunt lift Pierre Longue, startpunt liften Chaux de Rosées of Rochassons).
Reserveren aan te bevelen. Er zijn 2 services voor de lunch: om 12.00 uur en 14.00 uur. Tarieven van €14 voor pizza, €25 voor Savoyaardse gerechten tot €28-€37 voor diverse vleesgerechten. En als je de taartentafel passeert weet je dat je ruimte moet houden voor het dessert. Alles zelfgemaakt!
Koffie of lunch ook mogelijk op terras en check de champagnebar opzij van het chalet!
’s Zomers open in juli en augustus.

Terras Chez Babeth in Chatel

Tekst & beeld: Josee Schouten

LEES OOK:
Smuladresjes op de piste – deel 1  en deel 2
Burgers en streetfood op de piste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *