frankrijk.nl

Slapen in een iglodorp in La Plagne

Het idee achter Blacksheep Igloo Camp is al leuk, de uitvoering is nog beter! Tijdens een skivakantie in La Plagne (Paradiski) kun je eten en zelfs slapen in een iglodorpje op 2100 meter hoogte. 

eten of slapen in een iglo - La Plagne Paradiski

Iglodorp met restaurant en ijsbar

Elke november kijkt het jonge team achter het Blacksheep Igloo Camp weer ongeduldig uit naar het eerste stevige pak sneeuw. Daarna is het hard graven en bouwen geblazen: binnen 2 weken tijd verrijst er in skigebied La Plagne-Paradiski een heel dorpje van 10 tot 12 iglo’s, een restaurant én een ijsbar! Dit iglodorp ligt op zo’n 10  minuten lopen vanaf een wandelpad bovenaan de piste. En de plek is ook bereiken vanuit het dal, via een voetpad vanuit verschillende skidorpen van La Plagne. Zaklampen mee!

iglo-blacksheep-la-plagne
Kaasfondue en charcuterie

De locatie van het iglodorp met totaal 30 slaapplaatsen is spectaculair, op 2114 meter hoogte, met weids uitzicht over de vallei van La Tarentaise. Het leuke is dat het kamp behalve iglo’s om in te slapen, ook een eetzaal heeft waar meer dan 40 mensen kunnen eten. Hier komt elke avond Savoyaardse kaasfondue op tafel met schalen vol lokale charcuterie.

eten of slapen in een iglo - La Plagne Paradiski
Slapen met z’n twee of met de hele groep?

Wintersporters kunnen reserverenvooi alleen het avondprogramma  (aperitief, maaltijd, drankje na) of ervoor kiezen om tevens te blijven slapen. Ook bij die laatste keuze zijn er verschillende opties: gezellig met een groepje in een ‘slaapzaal’ voor 5 personen of romantisch met z’n tweetjes in een eigen iglo. De sfeer in het kamp is trouwens overal romantisch, want bij gebrek aan elektriciteit komt het enige licht van lantaarns, kaarsen, het kampvuur en de sterren in de hemel.

eten of slapen in een iglo - La Plagne Paradiski
Warm (genoeg) en gezellig

Vanuit de eetzaal loopt een gang naar de ijsbar met een kleine dansvloer waar gasten zich nog kunnen uitleven na het eten. En nee hoor, koud wordt het niet in een iglo! Edouard en Sylvain, de jonge initiatiefnemers van Blacksheep, kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Menselijke lichaamswarmte zorgt ervoor dat de binnentemperatuur kan oplopen tot 10 graden. Tel daar skikleding, benevelen, de extra dikke dekbedden en alle gezelligheid bij op en zelfs de grootste koukleum vermaakt zich prima op deze bijzondere plek in de bergen! En geeft dit idee je nog altijd kippenvel, weet dat er dit seizoen nu ook keuze is voor de Hot Igloo: een verwarmde tent in de vorm van een iglo met een raampje (dus mooi uitzicht) én een houtkachel.

eten of slapen in een iglo - La Plagne Paradiski
De mooiste ervaring in het iglodorp wacht je echter in de ochtend… Want hier wakker worden en zien hoe de eerste zonnestralen over de toppen van de Pierra-Menta en de Mont-Blanc strijken, dat is een gegarandeerd geluksmomentje.

Prijzen: diner €49 p.p., diner met overnachting in multi-iglo (max 5 pers) €99, in een duo-iglo  €149 p.p.  Diner, overnachting en ontbijt in de Hot Igloo v.a. €199 p.p. 

Village Igloo Blacksheep is geopend van 20 december 2015 tot 5 april 2016. Voor meer informatie: www.blacksheep-igloo.com

PLUS+
– Avontuurlijke belevenis op een bijzondere locatie!
– Je kunt ook alleen een ‘apéro’ reserveren: dan krijg je na je wandeling tot aan het iglodorp vin chaud en kaasjes geserveerd rond het kampvuur.
–  Er is ook een Blacksheep Iglodorp in Chamrousse

MIN-
– Het gaat om een authentieke iglo-ervaring dus er is in Blacksheep geen elektriciteit en ook geen stromend water (maar wel een wc-iglo met droog toilet!)

Andere leuke wintersportadressen in La Plagne? Klik hier voor de mogelijkheden.

Winnares Sandrine overnacht in een iglo van Black Sheep in La Plagne

9 reacties op “Slapen in een iglodorp in La Plagne”

 1. Alida van Langen schreef:

  Op mijn Frankrijk bucketlist staat:

  Je
  veux
  une nuit,
  avec mon amour,
  dans un igloo cabine a La Plagne

 2. Mieke B. schreef:

  Dat wordt een hele aparte ervaring en we hoeven er niet eens voor naar de Noordpool! Ben erg benieuwd hoe het eruit ziet.

 3. Miranda schreef:

  Lijkt mij fantastisch.

 4. Ronald Pieters schreef:

  Slapen in een heuse Iglo van IJS ?
  Ja NATUURLIJK wil ik dat uitproberen daar ga ik voor.
  Verder na +_ 15jaar een hernieuwde kennismaking met de pistes van LaPlagne ben reuze benieuwd hoe het er vandaag de dag uitziet daar boven en vanzelf sprekend de Vanoise Express nemen naar de buren in Les Arcs.
  Als we dat maar halen in 7dagen wil ik zoveel mogelijk pistes skien in Prachtige ski Paradijs Paradisky !

 5. ellen menning schreef:

  ik ga mee, super!!

 6. Audrey Wokke schreef:

  Super zeg! Dit Iglo dorp gaan we zeker bezoeken Ronald,

 7. Ronald Pieters schreef:

  Beste redactie, wederom heel erg bedankt dit is wat ik nou noem service op maat , ik wilde meer te weten komen over dit onderwerp , welnu het is me volkomen duidelijk nu nog even in de groep gooien en bespreken maar.

  Wij gaan sowieso jan.2016 richting LaPlagne…..

  Erg goed erg goud , bedankt .

  Ronald Pieters

  • Josee schreef:

   Hi Ronald, houd ook ons Facebook in de gaten want in januari mogen we een nacht weggeven!

   • Ronald Pieters schreef:

    Hallo Josee , leuk zeg zal mijn zus en een paar andere ski maatjes vragen om dit in de gaten te houden wil het zeker een nachtje proberen lijkt me erg leuk …

    Fijne jaarwisseling tot in 2016….

    Ronald

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *