frankrijk.nl

Favoriete adresjes van de ultieme Parisienne

Inès de la Fressange is al jarenlang hét voorbeeld van Parijse chic. Dit jaar opende het voormalig topmodel een eigen boetiek vlak bij Rue du Bac en ook schreef ze een mooi gidsje over haar favoriete adressen in de hoofdstad.

Ze is van adel. Was jarenlang het gezicht van Chanel. En is – bijna 60 jaar oud – nog altijd beeldschoon. Ex-mannequin Inès de la Fressange is voor Parijs wat Brigitte Bardot lang was voor Saint-Tropez: de verpersoonlijking van de stijl van de stad. “Waarom in hemelsnaam met witte benen in een te korte broek door de mooiste stad ter wereld lopen?“ heeft het model zich weleens laten ontvallen als kritiek op shabby geklede toeristen in Parijs. Maar over het algemeen is De la Fressange niet vaak op snobisme te betrappen en doet ze alles wat ze doet met evenveel charme en humor. Zo kun je in haar nieuwe winkel in Saint-Germain-des-Prés zowel exclusieve kleding als kitscherige Bambi-beeldjes tegenkomen.

ines-de-la-fressange-collageOok vind je er betaalbare lingerie, mooie stoffen, schoenen, accessoires en allerlei hebbedingen zoals luxe schrijfboekjes en zelfs een ‘paspoort voor Parisiennes’ (dat er verdomd officieel uitziet!). Deze nieuwe winkel is in de woorden van Inès geen concept-store maar een ‘bazar-quincaillerie’ (een exotische winkel-van-sinkel). Maar dan wel eentje die met heel veel smaak is ingericht, precies zoals De la Fressange dat zo goed kan.

Ines de la Fressange boekjes adressen ParijsWinkelen als een Parisienne
Eerder schreef het ex-topmodel al het succesvolle La Parisienne, je persoonlijke stijlgids (2013) over hoe je een typisch Parijse stijl kunt imiteren door een slimme (en niet per se dure) kledingkeuze. In dat boek stonden al een paar adressen in de hoofdstad, maar in een pas verschenen gidsje doet Inès dat veel uitgebreider. In Mon Paris (ook te krijgen in het Engels als de Parisian Chic City Guide, 2015) staan een stuk of 90 winkels en ook een tiental eetadressen en hotels. Inès geeft daarbij haar insiderstips, zoals welke topsjieke kapper het beste je haar verft (“Gisele Bündchen gaat er ook heen”) en waar je fashionable kunt lunchen.

Ines de la Fressange winkel ParijsDe winkel van Inès de la Fressange, 24 rue Grenelle

10 adressen uit Mon Paris van Inès de la Fressange:

Fifi Chachnil (231 rue Saint-Honoré, 1e arron): “Vanwege de sexy maar nooit vulgaire lingerie.”

Frenchtrotters (128 rue Vieille du Temple, 3e arron) “Boetiek van twee ontwerpers die vroeger alle avantgarde buitenlandse labels verkochten en die nu hun eigen kleren maken. Hipheid verzekerd.”

Colette (213 rue Saint-Honoré, 1e arron.): “Deze concept-store is inmiddels net zo cult als de Eiffeltoren. Onmogelijk om er onmodieus uit te zien in iets wat je hier gekocht hebt.”

Ines de la Fressange boekjes adressen Parijs

Not Shy – Cashmere Market Outlet (18 rue du Mail, 2e arron): “Kasjmier truien en vesten voor een zacht prijsje. Het zijn basics maar dan wel hele hotte!”

Legrand Filles & Fils (1 rue de la Banque, 2e arron.): “Bekende wijnbar met een cave en een kruidenierswinkel uit 1880 waar ik onder meer jam uit de Lorraine koop.”

La Botte Gardiane (25 rue du Bourg-Tibourg, 4e arron.): “Vroeger moest ik naar de Provence voor de mooie leren laarzen uit de Camargue, maar gelukkig zijn er nu twee boetieks in Parijs.”

Delphine Pariente (19 rue de Turenne, 4e arron.): “In de winkel van deze ontwerpster vind je schattige en niet al te dure sieraden want het meeste is verguld. Hier koop ik vaak gegraveerde medaillons als geboortecadeau.”

La Maison Plisson (93 boulevard Beaumarchais, 3e arron): “Hét nieuwe adres van afgelopen jaar, dit kleine warenhuis met verse etenswaren en delicatessen, bedacht door een dame die eerst in de mode werkte. De stijl klopt dus helemaal en het is ook nog dicht bij concept-store Merci.”

la-maison-plisson

Buly 1803 (6 rue Bonaparte, 6e arron.) “Winkel met beautyproducten die volgens een oude apotheekstijl zijn verpakt. Zelfs de tegels en de vazen zien er hier antiek uit, maar alles is nieuw.”

La Tarte Tropézienne (3 rue de Montfaucon, 6e arron). “Als je deze brioche met crème nog niet kent, dan wordt het hoog tijd hem eens te proeven. De taart kom uit de Provence, waar ik geboren ben en al mijn vakanties naar toe ga. Je kunt ‘m als Baby Trop’ bestellen in mini-formaat, beter voor de lijn.“

Ines de la Fressange boekjes adressen Parijs

EETADRESSEN

Da rosa (rue Rouget-de-Lisle, 1e arron.): “Heel cosy deze chique épicerie-cantine (vlak bij de modieuze Rue Saint-Honoré, red.) met Spaanse en Italiaanse producten en stoelen van rood velours”

Le Petit Célestin (12 quai des Célestins, 4e arron.): “Op een kade van de Seine (aan de kant van de Marais, red.) zit deze ouderwetse bistro. Sympathiek adres met de roodwit geblokte tafelkleedjes waar we zo van houden.”

Circonstances (174 rue Montmartre, 2e arron. – foto hieronder): «Mooie plek, geraffineerde keuken, heerlijke tartare de bœuf. Nét zo geschikt om je schoonouders mee naartoe te nemen als een amoureuze date.”

restaurant Circonstances Parijs

Parisian Chic City Guide, Inès de la Fressange en Sophie Gachet, Flammarion, €12,99 via Bol.com

Foto linksboven: boutique Inès de la Fressange Paris, 24 rue de Grenelle.

LEES OOK:
Stijltips van 2 bekende Parisiennes
 La Tarte Tropézienne in Parijs
De geheime adresjes van een Parisienne met stijl
Vintage Chanel en Hermès in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *