frankrijk.nl

Franse patisseriebijbel

Onlangs verscheen het prachtig vormgegeven bakboek Kookschool Patisserie. Een boekwerk vol met echte Franse taartklassiekers. En illustraties waarbij je alvast je vingers aflikt.

Na het succes van Heel Holland bakt lijkt Nederland definitief in de ban van de taart. En dan zijn we de traditionele appeltaart ver voorbij. Nee, we gaan voor de echte patisserie!

Boek Franse Patisserie

Van een éclair tot een millefeuille

Met behulp van het nieuwe Kookboek Patisserie gaat dat vast goedkomen. De maar liefst 287 bladzijden tellende bakbijbel neemt je mee in de wereld van de Franse lekkernijen. Klassiekers als éclairs, millefeuilles, tartre tropézienne, baba au rhum, flan, opéra (hier op de foto) en zelfs macarons worden stap voor stap uitgelegd. Met foto’s van alle ingrediënten en elke stap in het bakproces.

Patisserie Opera

Alle basics

Maar alles valt of staat met een goede basis. Zo wordt de eerste 90 (!) pagina’s puur besteed aan het maken van degen. Boterdeeg, bladerdeeg, soezendeeg, langevingerdeeg! En dat niet alleen: ook de finishing touch wordt uitgebreid beschreven. Hoe maak je een crème anglaise? Of een frambozencoulis? Of chocoladeglazuur? En op welke wijze splits je de eieren en gebruik je de spuitzak?

Kookboek Franse patisserie voor beginners

Patissier in de dop

Kortom, een feestje voor elke wannabee-patissier-in-de-dop, die met dit boek zonder schroom de uitdaging kan aangaan.

Lees hier het recept voor Moelleux au Chocolat uit dit nieuwe kookboek.

Franse patisserie voor beginners

Kookschool Patisserie, Mélanie Dupuis en Anne Cazor, Kosmos Uitgevers. Prijs €29,99.

TV-tip: patisserie op TV5MONDE

Nog meer bakinspiratie is er in het leuke Franse programma Qui sera le prochain grand pâtissier? (seizoen 3) elke zaterdag om 21.00 uur  op TV5MONDE mét Nederlandse ondertiteling. Eerstvolgende uitzendingen: 12 december 2015, 19 december 2015, 26 december 2015 en 2 januari 2016. Jury: Christophe Michalak, Pierre Marcolini, Christophe Adam en Philippe Urraca.

QUI SERA LE PROCHAIN GRAND PÂTISSIER ? (saison 3)Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:
Mmm, moelleux au chocolat
Tarte tatin van gewelde abrikozen
Nieuw Frans tapasrestaurant in Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *