frankrijk.nl

Le Musée en Herbe, kindermuseum in Parijs

Zo leuk, Parijs heeft een mini-museum voor 3- tot 103-jarigen! En nee hoor, die tweede leeftijd slaat niet op hoe oud ouders zich voélen als ze hier geweest zijn. Niks kan stuk en afleiding genoeg. Op het moment is er een steengoede Kuifje-expositie met geleende kunst uit het Louvre en Quai Branly.

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Bij de ingang staat een mand met ouderwetse petjes en een bak met notitieboekjes. Mijn kinderen zijn amper binnen of ze veranderen in kleine rondrennende reporters. Net als Kuifje, die in deze expositie de hoofdrol heeft. Samen met veel van de zeldzame voorwerpen en primitieve kunst die een rol spelen in de zijn buitenlandse avonturen. Want toen geestelijk vader Hergé besloot zijn reporter te laten reizen, deed hij eerst goed onderzoek. Dat kun je zien als je de details vergelijkt van de echte mummie uit het Louvre met de tekeningen uit Sigaren voor de farao op de muur ernaast.

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Nog indrukwekkender zijn de antieke indianentooi, de Tibetaanse hoorns, de Afrikaanse maskers en de Inka-poppetjes. Exact hetzelfde als in de stripboeken! Sowieso bijzonder dat je daar als ouder van jonge kinderen langer dan een seconde naar kunt kijken, maar dat komt omdat de kinderen intussen hard op zoek zijn naar een verstopte diamant.

musee-en-herbe-tintin-7

Halleluja, topuitvinding zo’n relaxed museum voor het hele gezin! Kan het iedereen die Parijs bezoekt met kinderen van harte aanbevelen (er waren zelfs speurtochten die je puur op plaatjes kunt volgen, dus zonder Frans). Enige nadeel: Le Musée en Herbe heeft alleen tijdelijke exposities dus je bent afhankelijk van wat er loopt.

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Expositie Le Musée Imaginaire de Tintin, t/m 30 november 2015 in Le Musée en Herbe (21 rue Hérold, Parijs, 2e arron.). €6 voor volwassenen, €4 voor kinderen.

NB Deze Kuifje-tentoonstelling is helaas afgelopen maar kijk op de website van Musée en Herbe om te zien wat er nu te zien is!

PLUS+
– Op de eerste verdieping is een mooie museumwinkel met enorm veel kinder-, kunst- en reisboeken (helaas in het Frans), maar ook leuke souvenirs en speelgoed.
– Pal in het centrum van Parijs, vlak bij Palais Royal, dat een mooi park heeft en waar kinderen kunnen spelen op de grijswitte kolommen van Daniel Buren.

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Musee en Herbe Parijs kuifje-expositie

Tekst & beeld: Nicky Bouwmeester (behalve ‘Hello my name is?’ CC/Lionel-Belluteau)

LEES OOK:
25 tips voor Parijs met kinderen
Pétit-vélib voor kinderen
De leukste hotels met familiekamers in Parijs
Nieuw ebook Parijs met kids & tieners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.