frankrijk.nl

Le slip, c’est hip

Weg met die boxers heren, allemaal aan een kekke slip! Dankzij een nieuw Frans merk krijgen mannen geen ruzie meer met de modepolitie als ze van strakke onderbroeken houden. Grappig, retro, 100% Made in France en très, très hip.

Craquer son slip, we schreven het onlangs al, is een mooie Franse manier om te zeggen dat je totaal overspannen bent. Stress is nooit goed en uit je onderbroek barsten is al helemaal zonde. Vooral als het eentje is van Le Slip Français. Dit jonge Franse merk is hard aan het doorbreken in Parijs, nu het binnen anderhalf jaar al 2 winkels geopend heeft in trendy wijken in de stad (Haut-Marais en Abbesses).

Le slip français

Geslaagde onderbroekenlol

Het concept: vintage design en topkwaliteit katoen voor ondergoed dat nou eens niet uit het Verre Oosten komt, maar dat wordt ontworpen én gemaakt in een eigen fabriek vlak bij Lille. Bedenker van het merk is Guillaume Guibault, een 30-jarige ondernemer met grappige ideeën om het merk onder de aandacht te brengen. Met veel stunts op social media zoals dit geestige filmpje over hoe goed de slips hun mannelijke dragers beschermen.

Samenwerking met bekende Franse merken

Behalve slips verkoopt het merk inmiddels ook boxers, espadrilles, sokken, kleding en accessoires, zowel voor mannen als voor vrouwen. Allemaal even leuk en ook zijn er veel tijdelijke collecties samen met andere typisch Franse merken, zoals Agnes B, Vuarnet, Aigle en Saint James, van de bekende streepjeestruien uit Bretagne.

Le slip français

Ook voor Hollandse billen?

Jazeker, de producten van Le Slip Français zijn namelijk te bestellen via de eigen webwinkel (€14 verzendkosten naar Nederland)! Ook zijn er eigen boetieks van het merk in Parijs, Marseille en sinds kort in Cagnes-sur-Mer, in het nieuwe winkelcentrum Polygone Riviera. ‘s Zomers kun je Le Slip Français ook in West-Frankrijk tegenkomen, want dan toert er een Slip Truck langs de stranden van de Franse westkust

Slip truck van Le slip francais

Le Slip français, leslipfrancais.fr (webshop), 2 boetieks in Parijs : 137 rue Vieille du Temple, Paris (3e arron.) en 46 rue Abbesses, (Paris 18e arron.), voor de andere adressen zie website.

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Sylvain Norget en Baptiste Glorion (de 2 foto’s op straat).

Le Slip français Montmartre winkel

Le slip francais

10 reacties op “Le slip, c’est hip”

  1. Arthur schreef:

    Wel jammer dat de discussie nu alleen gaat over de verplichte ‘ballenknijper’ in de franse zwembaden. Zowel de slips als de zwemslips zijn op zijn frans gezegd ‘bien coupe’.

  2. Afgaande op talloze reacties op camping-frankrijk.nl en enige eigen ervaringen wordt er ook bij campingzwembaden vrij strak de hand gehouden (dubieuze woordspeling, maar vooruit) aan het boxer-verbod…

  3. Voornaamste vraag voor de Nderlandse man: zit deze comfortabeler dan de traditionele ballenknijper-zwembroek en zo ja, is deze dan wel toegestaan in Franse zwembaden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *