frankrijk.nl

Franse tapas in Amsterdam

Net geopend: The French Connection. In dit nieuwe restaurant doen twee jonge chefs verrassende dingen met bekende Franse streekgerechten. Zelfs stevige kost als ‘chou farci’ of ‘coq au vin’ komen hier als een elegante lichte hapjes op tafel.

TheFrenchConnection_verkleind-57-1024x682

Alle Franse regio’s op de menukaart

Bourgogne, Aquitaine, Pays de la Loire, Alsace…  Op de muren van The French Connection staat al een voorproefje van wat er hier op de kaart staat. Tapas à la française geïnspireerd op bekende streekgerechten uit alle hoeken van Frankrijk. Zoals tarte flambée, bouillabaisse, blanquette de veau, pissaladière en crêpe suzette.

The French Connection nieuw Frans restaurant Amsterdam

Maar verwacht hier geen joviale Franse boerenkeuken. Al deze kleine gerechten (€7-€18) hebben een moderne en verfijnde twist gekregen door chef-koks Paul Mercier (een Fransman die eerder bij Bridges kookte) en Jef van den Hout (die vroeger bij sterrenrestaurant Bord’eau werkte).

TheFrenchConnection-franse-tapas-amsterdam
Zo komt de chou farci uit de Auvergne (een zwaar gerecht met groene kool en varkensvlees) op tafel met gestoomde kooltjes met gerookte paling. En is de coq au vin teruggebracht tot krokante kippenvleugeltjes gelakt met wijnsaus en champignons. Ook staan er oesters en fruits de mer (een bordje scheermes en mosselen) op de lijst met totaal 15 tapas. En als je een hele ‘Tour de France’ wilt maken, dan kies je het grote tapasmenu (€49) en krijg je ze allemaal.
The French Connection nieuw Frans restaurant Amsterdam

Klinkt heerlijk, ziet er prachtig uit

Carole heeft de Franse tapas van The French Connection al kunnen testen en ze was onder de indruk! Verfijnde smaken, mooie borden en een leuke ontspannen sfeer. De wijnen per fles zijn een tikje aan de prijs, maar er wordt ook Franse wijn per glas geschonken.  Hte interieur is een leuke mix van klassiek en modern. Zo zijn de donkere balken van dit oude grachtenpand (vroeger deel van nachtclub Odeon, o nostalgie!) luchtig gecombineerd met spiegels, leren banken en Bretonse blauw-witte strepen op de muren.

The French Connection nieuw Frans restaurant Amsterdam

LEES OOK:
Franse brasserie in Haarlem
Fijne nieuwe Franse eettentjes

The-French-Connection-bavette-mosterdsaus

The French Connection nieuw Frans restaurant Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *