Franse tapas in Amsterdam
Net geopend: The French Connection. In dit nieuwe restaurant doen twee jonge chefs verrassende dingen met bekende Franse streekgerechten. Zelfs stevige kost als ‘chou farci’ of ‘coq au vin’ komen hier als een elegante lichte hapjes op tafel.
Alle Franse regio’s op de menukaart
Bourgogne, Aquitaine, Pays de la Loire, Alsace… Op de muren van The French Connection staat al een voorproefje van wat er hier op de kaart staat. Tapas à la française geïnspireerd op bekende streekgerechten uit alle hoeken van Frankrijk. Zoals tarte flambée, bouillabaisse, blanquette de veau, pissaladière en crêpe suzette.
Maar verwacht hier geen joviale Franse boerenkeuken. Al deze kleine gerechten (€7-€18) hebben een moderne en verfijnde twist gekregen door chef-koks Paul Mercier (een Fransman die eerder bij Bridges kookte) en Jef van den Hout (die vroeger bij sterrenrestaurant Bord’eau werkte).
Zo komt de chou farci uit de Auvergne (een zwaar gerecht met groene kool en varkensvlees) op tafel met gestoomde kooltjes met gerookte paling. En is de coq au vin teruggebracht tot krokante kippenvleugeltjes gelakt met wijnsaus en champignons. Ook staan er oesters en fruits de mer (een bordje scheermes en mosselen) op de lijst met totaal 15 tapas. En als je een hele ‘Tour de France’ wilt maken, dan kies je het grote tapasmenu (€49) en krijg je ze allemaal.
Klinkt heerlijk, ziet er prachtig uit
Carole heeft de Franse tapas van The French Connection al kunnen testen en ze was onder de indruk! Verfijnde smaken, mooie borden en een leuke ontspannen sfeer. De wijnen per fles zijn een tikje aan de prijs, maar er wordt ook Franse wijn per glas geschonken. Hte interieur is een leuke mix van klassiek en modern. Zo zijn de donkere balken van dit oude grachtenpand (vroeger deel van nachtclub Odeon, o nostalgie!) luchtig gecombineerd met spiegels, leren banken en Bretonse blauw-witte strepen op de muren.
LEES OOK:
Franse brasserie in Haarlem
Fijne nieuwe Franse eettentjes
