frankrijk.nl

Skichalets in achtertuin van Alpe d’Huez

Verscholen tussen de dennenbomen en gelegen aan de pistes vormen zo’n 33 vrijstaande chalets het parkje Le Clos du Pré aan de rand van Oz-en-Oisans. Oz-en-wat? Ja, dit dorpje mag dan onbekend in de oren klinken, maar de directe skiaansluiting met Alpe d’Huez is de grootste pré van deze locatie!

Grote chalets met uitzicht

Met de bouw van de chalets – alweer dik 10 jaar geleden – is goed gekeken naar de lokale, Savoyaardse architectuur. Veel hout en mooie grote stenen. En best groot. Het kleinste chalet is geschikt voor 6 personen maar er zijn ook exemplaren die zelfs tot 18 personen kunnen herbergen. De chalets zijn tegen de berghelling aangebouwd. Daardoor bieden ze een schitterend uitzicht op het Massif de Belledonne, de oude dorpskern van Oz en het stuwmeer. Auto’s behoren in de daarvoor bestemde parkings en verstoren gelukkig niet het winterse plaatje.

Clos du pre chalet

Houtkachel en lekkere banken

Binnen word je verrast door de ruimte en het prettige interieur. Geen designmeubilair, maar gewoon lekkere banken en fauteuils rond de open haard of houtkachel. Ander pluspuntje: een open keuken waar je tenminste rond kunt lopen! Ga je voor gemak dan is er de mogelijkheid om het chalet te huren met cateringservice.

Chalets Clos du pré Oz en Oisans

Kindvriendelijk

Gezinnen met kinderen zullen zeker de oefenpiste waarderen, die op slechts 100 meter van Le Clos du Pré ligt. Met gratis oefenliftje, dus eigenlijk ook best handig voor beginners! Onnodig om hieraan toe te voegen dat er een goede (kinder)skischool en kindercrèche aanwezig is. Voor het grotere werk pak je de gondel richting Alpe d’Huez. Er gaan er 2 vanuit Oz-en-Oisans. Hier kun je je uitleven op 250 km aan pistes. Doorskiën dus! Doe toch vooral de zwarte Piste de la Sarenne, de langste piste van Europa (16 km)!

Skien in Oz en Oisans

Lunchen op de top

Voordeel van zo’n gondel direct naar boven is dat ook niet-skiërs daarvan gebruik kunnen maken (tegen betaling). En nog fijner: beide gondels bieden een piste-restaurant bij het eindpunt. Ik zeg: prima locatie voor een lunchafspraak!

Info: Er zijn chalets voor 6 tot 18 personen. Voor meer informatie over deze en andere grote chalets kun je kijken op de site van chalet.nl.  Tip: check of er Wifi in het chalet zit, want dat is niet altijd het geval! 

LEES OOK: Jaaa, chalet met kok! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *