frankrijk.nl

Modehotel bij de Eiffeltoren

Hoe chic-Parijs wil je het hebben? Hotel Félicien is ingericht door een bekende modeontwerper en ligt in een luxe buurt in het 16e arrondissement, op maar 200 meter van de Seine. Een logeeradres dat glamour, sfeer en klasse combineert.

Hôtel Félicien heeft een prachtige donkere voorgevel. Eenmaal binnen zie ik dat deze sfeer is doorgevoerd in de receptie. Rechts ligt een sfeervolle lounge in zwart en rood en met verschillende kunstwerken aan de wand. De receptioniste verwelkomt mij met een brede glimlach en reikt mij de kaart aan voor de kamer met daarop meteen de gratis Wifi-code.

Hotel Felicien in de buurt van de Eifeltoren

Couture in de lift

De lift heeft een glazen wand waardoor je, stijgend langs de verschillende verdiepingen, een reeks schetsen ziet van modeontwerper Olivier Lapidus (die aan het hoofd staat van Lapidus, het modehuis dat is opgericht door zijn vader Ted Lapidus, een bekende couturier in de jaren 60 en 70, red.). Olivier Lapidus laat zich graag inspireren door de Japanse cultuur en de Yin en Yang-filosofie. Vandaar veel zwart en wit in dit boetiekhotel.

Lift van het hotel

6 verdiepingen, 6 thema’s

Hôtel Félicien heeft 32 kamers en 2 suites, verdeeld over 6 verdiepingen elk met een eigen thema. Mijn kamer bevindt zich op de verdieping ‘Couture’. Een mannelijke en donkere sfeer, door veel zwart met turquoise tinten. Persoonlijk houd ik erg van lichte ruimtes maar toch geeft deze kamer mij een comfortabel en uitnodigend gevoel.

HR Hotel Felicien Elegancia Hotels Paris Frankrijk

RVS-wanden, leer, een turquoise vloerbedekking en een strak bureau geven de kamer een zakelijke en tegelijk ook glamour uitstraling door het modeschilderij aan de muur. De badkamer is compact maar ruim genoeg om te ontspannen. Na een douche kruip ik in de ruime badjas en neem plaats aan het bureautje om mijn planning voor de volgende dag door te nemen.

Hotel Felicien bureau en badkamer

Overnachten op steenworp van Trocadéro

Nadat ik een heerlijke nacht heb gehad in het royale en comfortabele bed maak ik mij klaar voor de nieuwe dag. Heerlijk om de ramen open te zetten met uitzicht op een typische Parijse straat. Op het bed bekijk ik nog even de route die ik vandaag zal nemen. Metrohalte Mirabeau ligt vlakbij. Maar op zo’n mooie locatie besluit ik het eerste stuk te voet te gaan, dan zie ik straks de Seine en de Eiffeltoren. Hoe kun je de dag beter beginnen?

dakterras loungeHotel felicien in Parijs bij Trocadéro

Prijzen vanaf €171, meer informatie over Hôtel Félicien by Elegancia: hotelfelicienparis.com

PLUS+
– Het hotel beschikt over een luxe kleine spa met sauna, hammam, massageruimte, klein zwembad en fitnessruimte.
– In ‘Le Black Bar’, de lounge-bar op de begane grond, kun je tot 1 uur ‘s nachts genieten van cocktails, warme dranken en smoothies.
– Het hotel ligt vlak bij Rue de Passy, een fijne winkelwijk (denk Amsterdam-Zuid), en het museum Marmottan Monet.
– En als je eens wat te vieren hebt: de 2 suites op de bovenste verdieping hebben toegang tot een privé-dakterras met jacuzzi!

Tekst en foto’s : Souraya Hassan/Binti Home Blog (met uitzondering van foto linksboven en dakterras, CC/By Elegancia Hotels)

Souraya HassanDit is een gastblog van Souraya Hassan, een talentvolle jonge interieurstyliste en -fotografe uit Noord-Holland. Op haar blog Binti Home Blog vind je dagelijkse wooninspiratie en al haar creatieve projecten.

LEES OOK:
Het mysterieuze Legend Hotel in Parijs
Ruimteschip-design in hotel bij het Louvre
Gevonden! Het Hidden Hotel in Parijs

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *