frankrijk.nl

Top 7 hippe en gezellige wijnbars in Parijs

Wat is fijner dan tijdens een weekendje in de hoofdstad wegzakken achter een goed glas wijn in een sfeervolle wijnbar? Gelukkig heeft Parijs er een hoop en zijn er steeds meer moderne varianten waar ook een wat jonger publiek zich prima thuisvoelt.

Frenchie Bar à Vins

In de gastronomische neo-bistro van dezelfde chef Gregory Marchand is geen plek meer te krijgen sinds het een vaste plek heeft op de lijst met beste restaurants van Parijs. Maar zijn wijnbar er tegenover is beter toegankelijk. Mooie houten balken aan het plafond en erg lekkere bistro-tapas op tafel.

Wijnbar Frenchie
6 rue du Nil, 2e arron, metro Sentier,  frenchie-restaurant.com (NB ‘s weekends gesloten!).

Le Garde-Robe

Een informele en sympathieke ambiance in deze wijnbar met houten vloer en balkenplafond vlak bij het Louvre. Het lijkt hier net of je in een kaarsverlichte wijnwinkel zit en dat is ook zo: je kunt de flessen mee naar huis nemen of aan tafel opdrinken (met een toeslag van €6, de in Frankrijk fameuze ‘droit de bouchon’).

Wijnbar la Garde Robe

41 rue de l’Arbre Sec, metro Louvre-Rivoli, 1e arron.

La Buvette

Deze hippe vorig jaar geopende wijnbar met Amerikaanse eigenaren is gezellig vol in het weekend. Bevriende wijnkenners zijn het niet helemaal eens over het niveau van de wijnen hier (“niet heel bijzonder” tot “prima!”), maar de kaas-, vleesplankjes en kleine gerechten zijn uitstekend. En locatie, locatie, locatie… midden in de trendy wijk South-Pigalle is het wel erg gezellig.

Wijnbar in Parijs: la Buvette

28 rue Henry Monnier, 9e arron, metro Pigalle, buvette.com

Le Rubis

Authentiek Parijs in deze bar à vins & bistro uit de jaren 60, inclusief zinken toog, rood-wit geblokt tafelkleed en – jaha, ze bestaan nog! – een heus hurktoilet. Dat staat niet in de weg dat zelfs top-chef Alain Ducasse hier graag komt, vanwege de niet-te-imiteren sfeer en prima wijnen en bistrogerechten. Bestel een fles Chinon met een schaaltje rilettes en brood van Poîlane en je geluk is compleet. Leuk detail: wijnen worden direct van de wijnboer gekocht en hebben mooie eenvoudige etiketten van de wijnbar zelf.

Wijnbar le Rubis

10 rue Marché Saint-Honoré, 1e arron, metro Tuileries.

Aux Deux Cygnes

Biologische wijnen staan centraal in deze nieuwe kleine wijnbar van 2 jonge Parisiennes, vlak bij Place de la Bastille. De prijzen zijn er even zacht als het interieur modern is, beginnend bij 3 euro per glas wijn en 7 euro voor een kaasplankje. Charmant.

Wijnbar in Parijs: aux deux cygnes

36 rue Keller, 11e arron, metro Bastille, facebook.com/auxdeuxcygnes

O’Château

Heel bekende wijnbar in het centrum van Parijs, in het hippe buurtje vlak bij Les Halles, rond Rue Etienne Marcel. Je kunt hier diverse wijnproef-arrangementen bestellen bij het perfect-Engels sprekende personeel, dat heel veel over wijn weet. En de gimmick van deze beetje Amerikaans uitziende bar met bruine leren banken en houten toog, zijn de heel exclusieve grand crus die hier per (mini)glas verkocht worden. Zoals een Petrus of een Mouton-Rothschild. Ook de hapjes zijn erg goed (lekkere charcuterie en kaas). Wel een tikje aan de prijs.

wijnbar O Chateau Parijs

68 rue Jean Jacques Rousseau, @e arron., metro Louvre, http://www.o-chateau.com

La Compagnie des Vins Surnaturels

Pas echt knus wordt het bij deze trendy wijnbar die er erg klassiek uitziet, met zachte fauteuils en gedimde verlichting. Ook niet heel goedkoop hun ‘bovennatuurlijke wijnen’ (een woordspeling in de naam) maar ze hebben er dan ook meer dan 300 verschillende en daar zitten inderdaad hele bijzondere bij. Het elegante interieur geeft dit adres bovendien de perfecte sfeer voor een herfstige of winterse avond. Waarbij het fijn ‘mooie mensen kijken’ is…

Wijnbar La compagnie des vins surnaturels

7 rue Lobineau, 6e arron, metro Odéon, compagniedesvinssurnaturels.com

Tekst: Nicky Bouwmeester
Beeld: copyright bij wijnbars (bovenste beeld Aux Deux Cygnes, Helena Amourdedieu, foto linksboven: Frenchie bar à vins)

Eén reactie op “Top 7 hippe en gezellige wijnbars in Parijs”

  1. Teresa van den Brul-van Seumeren schreef:

    Lijkt mij heel erg leuk! wij zijn een wijnclub en willen iets
    origineels organiseren voor een dag of dag en avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *