frankrijk.nl

Hotel Odyssey: spacehotel bij Louvre

Een hotel met space-design. In het centrum van Parijs. Ingericht door de hippe interieurdesigner Ora-Ïto… Ho maar, dat zijn al 3 goede redenen voor een bezoek aan Hôtel Odyssey. Ready for take-off?

Midden in Parijs, op zo’n 10 minuten lopen van het Louvre, staat  (of zweeft?) Hôtel Odyssey by Elegancia. We hadden al vaak gehoord over het bijzondere interieur van dit driesterrenhotel (dat eerst kortweg ‘O’ heette), maar we kwamen maar niet aan toe aan een bezoek. Een sensueel ruimteschip, bedacht door Ora-Ïto, een bekende Frans interieurontwerper. Dus stuurden we Souraya Hassan, interieurstyliste, -fotografe en blogster onlangs uit logeren.

Receptie hotel Odyssey Elegancia Paris

Souraya: “Bij aankomst in Hôtel Odyssey begon het meteen goed. Ik werd hartelijk ontvangen door de receptionist die me vertelde dat alle kamers in dit hotel een ander kleurthema hebben, te zien op de ronde schijfjes achter hem op de wand. Ik verbleef op de vierde etage, in een paarse Cocoon-room, spannend!

Hotel Odyssey in Parijs bij het Louvre

Groundcontrol to Ora-Ïto

“Het hotel is ontworpen door designer Ora-Ïto, die bekend staat om zijn futuristische visie. Hij wil de zintuigen van hotelgasten prikkelen en maakte daarvoor gebruik van de nieuwste technologieën. Bij binnenkomst in mijn hotelkamer voelde de ruimte inderdaad als een haven of peace, zoals het hotel de kamers omschrijft. De gordijnen waren dicht en de verlichting in het plafond, vanachter het bed en vanuit de badkamer zorgde voor een sfeervol en warm welkom. Doordat de gordijnen gesloten waren ging al mijn aandacht naar de zachte en pure lijnen van de kamer, slim gedaan!”

design details Hotel Odyssey Parijs

Futuristisch en comfortabel

“De kamer straalde luxe en comfort uit en al gauw merkte ik dat er veel technische snufjes waren. Zo zitten er in het bedhoofd knoppen om de verlichting op alle verschillende plekken in de kamer los te regelen. De badkamer is afgeschermd door een paarse glaswand en dus kun je vanaf het bed in de douche kijken, die mooie kranen en knoppen van de designer zelf heeft.”

badproducten Ora-Ito hotel Odyssey Elegancia Pariss

Lichtsignalen in de Bar’O

“Na mijzelf te hebben opgefrist (fijne regendouche!), nam ik een kijkje in de bar beneden in het hotel. Een knusse ruimte waar ‘s ochtends het ontbijt klaarstaat en waar ‘s avonds een goedlachse barman cocktails mixt. Een grappig concept zijn de lampjes op de tafel: als je het lampje aanzet weet de bediening dat je iets wil bestellen. Het geeft deze donkere ruimte een speelse sfeer en tegelijkertijd hoef je niet lang te wachten op een nieuw drankje.”

cocktail bar Hotel Odyssey Parijs

Out of space in Parijs

“Na genoten te hebben van de muziek en mijn alcoholvrije cocktail (met vruchtensappen en specerijen) ging ik terug naar mijn kamer om me te laten wegzakken in het grote bed. Zalig geslapen! En voordat ik de volgende ochtend in de metro moest springen voor een grote woonbeurs in Parijs, Maison & Objet, heb ik nog van het ontbijtbuffet kunnen genieten. Veel verse sappen, croissants en pannenkoekjes… Klaargezet in de bar van gisteren, die even mooi is overdag. Een rustige setting waar je ontspannen wakker kunt worden!”

Kamerprijzen vanaf €167/nacht, meer informatie en boeking, Metrohalte Les Halles of Bourse.

Hotel Odyssey Elegancia Parijs Uitzicht CCBinti Home

PLUS+
– Vlak naast Places des Victoires, midden in een prettige wijk in op loopafstand van het Louvre, Palais Royal en de hippe modewinkels van Rue Etienne-Marcel en Rue Montmartre.
– Bij een volgend bezoek kun je de kleur van je kamer uitkiezen, zo is elk verblijf weer een nieuwe ervaring

Tip: als je het Louvre wilt bezoeken, win tijd en skip-the-line door online tickets te bestellen.

MIN –
– De kledingkast is wat aan de kleine kant. Uitgebreid je garderobe uithangen is niet mogelijk, maar voor een weekend weg lukt het net.

Hotel Odyssey in Parijs bij het Louvre

Tekst en foto’s : Souraya Hassan/Binti Home Blog

Binti Home gastblogger Souraya Hassan

Dit is een gastblog van Souraya Hassan, een talentvolle jonge interieurstyliste en -fotografe uit Noord-Holland. Op haar blog Binti Home Blog vind je dagelijkse wooninspiratie en al haar creatieve projecten.

LEES OOK:
Het mysterieuze Legend Hotel
Een hotel voor bijna-Parisiennes
De funky 70s charme van het Idol Hotel

Eén reactie op “Hotel Odyssey: spacehotel bij Louvre”

  1. […] eerste hotel waar ik verbleef was Hôtel Odyssey zo’n 10 minuten lopen van het Louvré. Een fantastisch hotel met een futuristisch interieur […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.