frankrijk.nl

GROETEN UIT… Zuid-Frankrijk

Josee en Carole stapten weer op de fiets, om het zuidelijkste deel van de ViaRhôna te ontdekken. Vorig jaar reden zij deze 815 km lange fietsroute al vanaf de Savoie tot aan het Rhônedal. Nu pikten ze het fietspad weer op in de Drôme en Ardèche, en vervolgden ze de rit tot aan de Middellandse Zee. 

Josee en Carole fietsen door Zuid-Frankrijk

Hi Nicky,

Exact een jaar geleden eindigden we onze fietsrit over de ViaRhôna op de plek waar we nu weer gestart zijn. Vanaf de Drôme en Ardèche rijden we nu door de Provence en Camargue. Missie: de zon in de zee zien zakken!

Maar je weet, voor ons is fietsen geen doel op zich, maar vooral een manier om ergens te komen. En we houden van leuke intermezzo’s. En dat begon meteen goed, met een bezoek aan het Cité du Chocolat in Tain l’Hermitage. Als kinderen in een snoepwinkel! Je maakt een sensoriële wandeling door dit museum over chocolade, waarbij proeven en ruiken een hoofdrol spelen. En dan bedoel ik proeven als in eten, chocola eten! Als dat maar weer goedkomt! Des te meer omdat we hierna verder onze neus volgden tot Montélimar, de stad van de noga! Nog verder zuidwaarts hielden we halt bij wijnboer en B&B-host, Raphaël die ons zijn gepassioneerde verhaal deed tijdens een lunch in de tuin. En in Avignon gingen we op zoek naar de lekkerste en minder bekende eetadresjes.

Nu fietsen we door de Camargue, vanaf Arles. Hoe anders is dit landschap! Hebben de eerste wilde paarden en flamingo’s al gezien. En een supergave rondleiding gehad in een natuurreservaat. Kun je gewoon naar toe fietsen vanaf het fietspad van de ViaRhôna!

Slapen doen we als een roosje. Bijzonder vonden we ons verblijf in het nieuwe, en waanzinnig gave en elegante Hôtel de la Villeon in het oude Tournon (Ardèche) en de chambre d’hôtes Un Nid en Camargue in Salin-de-Giraud.   

En die zon in de zee? Die gaan we straks wel echt zien zakken! We hebben een fikse Mistralwind in de rug dus dat moet goedkomen!

A+ 

Josee en Carole

Josee en Carole fietsen de ViaRhona, fietseroute langs de Rhone

fietsen in de Camargue

LEES OOK:
Getest, fietsroute ViaRhôna deel 1 – van de Savoie tot de Ardèche
Getest, fietsroute ViaRhôna deel 2 – van de Ardèche tot de Middellandse Zee
De smaken van de zuidelijke ViaRhôna: nougat, chocolade en olijfolie
Leuke slaapadresjes langs het Zuid-Franse deel van de ViaRhôna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *