frankrijk.nl

GROETEN UIT… Le Périgord Vert

Nicky kwam terecht in het mooie dorpje Bourdeilles, aan de rivier de Dronne in de Dordogne. Dit onbekende buurdorp van Brantôme heeft een paar romantische verrassingen.

Bourdeilles mooi dorp in de Dordogne Hoi Carole en Josee,

Een kaartje vanuit Bourdeilles, een middeleeuws dorpje in de Périgord Vert, het groene noordwesten van de Dordogne. Ik was hier een middag op bezoek en wilde meteen blijven, want ik ontdekte hier een van de meest romantische hotelletjes ever! Hostellerie les Griffons heet het, en je ziet het meteen als je de mooie brug oversteekt naar het hart van het dorp. Een knus 16e-eeuws pand met lichtblauwe luiken. Alle kamers hebben uitzicht op de Dronne, die zacht ruisend onder het hotel door stroomt. Ben even gaan vragen binnen, voor iets meer dan €100 per nacht slaap je op deze unieke locatie. Ik ga er een keer heen ‘en amoureux’, da’s zeker!

bourdeilles dorpjes in de perigord vert

Op 5 minuten lopen van het hotel ligt het Château de Bourdeilles, dat eigenlijk 2 kastelen ineen is. Er is een middeleeuws kasteel, waarvan o.a. een 35 meter hoge donjon over is. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en op het dorp onder je. Je kijkt zo in de tuinen van alle dorpshuizen dus ik heb er in gedachten al eentje uitgezocht – met zwembad. En ook de oude watermolen op een eilandje in de rivier ziet er ook uit als een fijn vakantiehuis. Toch maar weer eens een staatslot kopen.

bourdeilles dorpjes in de perigord vert

Naast het middeleeuwse kasteel staat een Renaissance-kasteel met een charmante tuin. Bijzonder is dat de kastelen op een hoge rots zijn gebouwd, zodat je vanaf de kasteelmuren abrupt het diepe in kijkt, naar de rivier tientallen meters lager. Was heel graag ook nog het water opgegaan, want je kunt prachtig kanoën op de Dronne. Maar het is handiger om dan stroomopwaarts beginnen, in Brantome (het ‘Venetië van de Dordogne’), en dan hier in Bourdeilles te eindigen. Een tocht van ongeveer 4 uur. Dus dat doen we hopelijk een volgende keer met z’n drietjes? Alleen niet te lang blijven picknicken onderweg. Want ik moest mijn mobiele telefoon uitlenen aan een Engels stel dat er zo lang van genoten had, dat ze hun ophaalafspraak in Bourdeilles gemist hadden. Ze stonden druipend in hun kano-outfit en zonder enige spullen op de de kant te wachten. Gierend van het lachen, dat wel. Zou ons ook kunnen overkomen denk ik :- )

A très bientôt! Nicky

kanoen-op-de-dronne-bourdeilles-bourgogne

bourdeilles dorpjes in de perigord vert

chateau-de-bourdeilles-dordogne.JPG

bourdeilles dorpjes in de dordogne

Beeld: Nicky Bouwmeester (behalve foto op ansichtkaart: CC Marcel Musil en openingsfoto: Hostellerie les Griffons)

LEES OOK:
Stijlvol ecohotel in Brantôme
Tenthuisjes op palen in de Dordogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *