frankrijk.nl

Pension Edelweiss in Marseille

Hoe leuk is deze vintage B&B in het hartje van de hipste havenstad van Zuid-Frankrijk! Hier geen suikerzoete Provençaalse inrichting met lavendeltakjes, maar knallende kleuren en meubels uit de jaren ’30 tot ’70.

B&B Pension Edelweiss in Marseille

Mooi oud pand in hartje Marseille

Een leuk adres om te slapen voegt altijd iets toe aan een vakantie. Voor een stedentrip Marseille, is La Pension Edelweiss een aanrader. De jaren ’30 tot ’70 herleven in pension Edelweiss in een prachtig oud pand in Marseille. Eigenaresse Bernadette Rochat heeft 5 kamers van haar huis getransformeerd in slaapkamers in retrostijl, tot en met een vintage koffiezetapparaat toe.

B&B in Marseille Pension Edelweiss

B&B Pension Edelweiss in Marseille

Chambres d’hôtes in vintagestijl

De kleuren zijn helder en opvallend, de inrichting in iedere kamer anders (daar zitten heel wat uren struinen op rommelmarkten in) en de details kloppen allemaal. Grappig: sommige bordjes verwijzen naar dingen die er helemaal niet zijn. De locatie van B&B Edelweiss is al net zo perfect als de inrichting: vlak bij het treinstation en de hippe Cours Julien. Ennuh, die naam? Inderdaad, Bernadette komt uit Zwitserland.

2-pers. kamers €85-€90 (incl. ontbijt bij een leuk restaurantje om de hoek), familiekamer voor 4 pers. €115, meer informatie via www.pension-edelweiss.fr

NASCHRIFT: Een Frans echtpaar heeft Pension Edelweiss in 2016 overgenomen van de Zwitserse oprichtster. Er zijn nog steeds veel vintage-meubels maar de stijl is iets ingetogener geworden dan op deze foto’s… – De redactie, april 2017

B&B in Marseille Pension Edelweiss

PLUS+
– Er is een en-suite familiekamer voor 4 personen op de begane grond!
– Het ontbijt krijgen gasten in het leuke Le Comptoir Dugommier, een restaurant van dezelfde eigenaresse, vlak bij de B&B.
– Op 10-15 min. lopen van de Vieux-Port en op 150 meter van het maison d’hôtes is er een overdekte parkeergarage.

haven van Marseille

Gastblogger Kim van DamDit is een gastbijdrage van reisjournalist en fotograaf Kim van Dam, die in 2003 besloot van reizen haar werk te maken. Ze vertelt over haar leukste ontdekkingen wereldwijd op de blog Just Like to Travel.

Foto’s: Kim van Dam (behalve foto van Cours Julien hier rechtsboven, CC Jeanne Menj, en de Vieux-Port, hier meteen boven, CCJopa Elleul)

LEES OOK:
MUCEM, het nieuwe museum van Marseille
Stedentrip in Marseille: 10x zien & doen
De mooiste calanques tussen Marseille en Cassis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.