frankrijk.nl

Top 10 mooiste uitzichten van Parijs

Op zoek naar een romantisch plekje of de beste fotospots van Parijs? Zoek niet verder, wij hebben de ultieme Kodak-locaties voor je gevonden. Op deze 10 panoramische plekken weet je zeker dat je je in de mooiste stad ter wereld bevindt.

top 10 mooiste uitzichten parijs warenhuizen dakterras1. Op de warenhuizen Galeries Lafayette en Le Printemps

De bekende warenhuizen op Boulevard Haussmann hebben hele fijne dakterrassen: Le Déli-Cieux van Printemps en Le Roof-Top (op foto) van Galeries Lafayette. Beide bieden hetzelfde spectaculaire uitzicht, met aan de ene kant de Sacré-Coeur en aan de andere de Opéra, Madeleine en Eiffeltoren.

top 10 mooiste uitzichten parijs arc de triomphe2. De Arc de Triomphe

Eenmaal boven zie je meteen hoe Place de l’Etoile aan zijn naam komt: 5 grote avenues komen in stervorm samen onder de benen van de Arc de Triomphe. Komisch gezicht, die verkeerschaos onder je, en de Champs-Elysées lijkt vanaf 50 meter hoogte bijna mooier dan op de grond. (Skip-the-line-kaarten reserveren voor het dak van de Arc de Triomphe? Kijk hier!)

top 10 mooiste uitzichten parijs vanaf Montmartre3. Montmartre en de Sacré-Coeur

Vanaf de hele heuvel van Montmartre zijn er prachtige doorkijkjes op de rest van Parijs, zo’n 150 meter lager. Een bekend uitkijkpunt is bovenaan de trappen naar de Sacré-Coeur. Maar je kunt het nog hogerop zoeken: voor €7 (of €5 voor kinderen) mag je de hoogste koepel van de kerk beklimmen: 300 treden! Niets voor mensen die claustrofobisch zijn (laatste trap heel smal), maar het uitzicht van 360 graden is een mooie beloning. Let ook op de abdij van de Sacré-Coeur, direct onder de basiliek, die een stille verscholen tuin blijkt te hebben op een paar meter van het drukke Place du Tertre!

top 10 mooiste uitzichten parijs Eiffeltoren4. Het Panthéon

De langdurige restauratie van het Panthéon is afgerond. Gelukkig want maar weinig mensen weten dat je vanaf de omloop rond de koepel een van de beste uitzichten op de stad hebt! Met het Quartier Latin en de groene kruinen van het Jardin du Luxembourg aan je voeten, en de Eiffeltoren – in volle glorie – recht voor je neus!

top 10 mooiste uitzichten parijs Eiffeltoren5. De Eiffeltoren

Of je nou de kant van de Seine opkijkt of richting Les Invalides, het panorama van de IJzeren Dame is hoe dan ook indrukwekkend. Voor een bijzonder perspectief, lees ook het artikel waarin Josee de glazen vloer op de eerste verdieping test.

top 10 mooiste uitzichten parijs pompidou6. Centre Pompidou

Ook de bovenste verdieping van Pompidou is een prachtige plek om je aan de mythische daken van Parijs te vergapen. Bezoekers van het museum kunnen gewoon de roltrappen nemen naar de bovenste verdieping. En links van de ingang is er een lift voor iedereen die gereserveerd heeft in Georges, het na jaren nog altijd modieuze (lunch)restaurant met een riant dakterras.

top 10 mooiste uitzichten parijs quai branly7. Musée Quai Branley

Nog een restaurant om iemand mee naar toe te nemen die je wil trakteren op een spectaculair uitzicht: Les Ombres, in Musée Quai Branley. Bijna onder de Eiffeltoren, zo dichtbij, en ook met zicht op het Grand Palais. ‘s Avonds best prijzig maar de lunchkaart is te doen, zeker gezien de locatie.

top 10 mooiste uitzichten parijs parc des buttes-chaumont8. Parc des Buttes-Chaumont

Dit hooggelegen park aan de oostkant van Parijs heeft een belvedère met somptueus uitzicht richting de heuvel van Montmartre. Heerlijke plek en daarna even naborrelen bij het altijd gezellige Rosa Bonheur.

top 10 mooiste uitzichten parijs notre dame9. Institut du Monde Arabe

Voor het mooiste uitzicht op de Notre-Dame moet je op het dak van het Institut du Monde-Arabe zijn. Jammergenoeg is er vanaf deze richting het beste zicht op het missende dak van de kathedraal, maardat is helaas even niet anders. De bovenste verdieping van dit instituut kun je puur voor het panorama bezoeken of om wat te eten bij het Libanese restaurant dat hier een dakterras heeft. Op de begane grond zijn bovendien vaak interessante exposities.

top 10 mooiste uitzichten parijs vanaf Montparnasse10. Tour de Montparnasse

Het is zonder twijfel het lelijkste gebouw van Parijs, deze enige wolkenkrabber van de binnenstad (zwak momentje van president Giscard d’Estaing). Maar het bestaan van de Tour de Montparnasse wordt bijna goed gemaakt door het spectaculaire uitzicht vanaf de 56ste verdieping. Wil je niet betalen voor de idioot dure lift, ga ’s avonds dan een deur eerder naar binnen en zeg dat je iets wilt drinken in de bar van restaurant Le Ciel op de hoogste verdieping. Een cocktail kost daar ongeveer €15, maar dat is bijna hetzelfde als de prijs van de lift en je zit er warmer bij!

LEES OOK:
Top 10 leukste terrassen van Parijs
Eiffeltoren bezoeken? Onze praktische tips!
Top 10 mooiste stranden van Frankrijk

Tekst: Nicky Bouwmeester – Beeld: Frédérique Thomas, Robon Tournadre, Nicolas Mirguet, Justin Brown, Galeries Lafayette, Stephane, Nicky Bouwmeester, Benjamin Didier, Jonathan, David Meenagh, WilPrz, Marc Biarnes, Gemmoth,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.