frankrijk.nl

Top 10 mooiste uitzichten van Parijs

Op zoek naar een romantisch plekje of de beste fotospots van Parijs? Zoek niet verder, wij hebben de ultieme Kodak-locaties voor je gevonden. Op deze 10 panoramische plekken weet je zeker dat je je in de mooiste stad ter wereld bevindt.

top 10 mooiste uitzichten parijs warenhuizen dakterras 1. Vanaf het dak van Galeries Lafayette en Le Printemps

De bekende warenhuizen op Boulevard Haussmann hebben hele fijne dakterrassen: Le Déli-Cieux van Printemps en Le Roof-Top (op foto) van Galeries Lafayette. Beide bieden hetzelfde spectaculaire uitzicht, met aan de ene kant de Sacré-Coeur en aan de andere de Opéra, Madeleine en Eiffeltoren.

top 10 mooiste uitzichten parijs arc de triomphe 2. Vanaf de Arc de Triomphe

Eenmaal boven zie je meteen hoe Place de l’Etoile aan zijn naam komt: 5 grote avenues komen in stervorm samen onder de benen van de Arc de Triomphe. Komisch gezicht, die verkeerschaos onder je, en de Champs-Elysées lijkt vanaf 50 meter hoogte bijna mooier dan op de grond. (Skip-the-line-kaarten reserveren voor het dak van de Arc de Triomphe? Kijk hier!)

top 10 mooiste uitzichten parijs vanaf Montmartre 3. Vanaf Montmartre en de Sacré-Coeur

Vanaf de hele heuvel van Montmartre zijn er prachtige doorkijkjes op de rest van Parijs, zo’n 150 meter lager. Een bekend uitkijkpunt is bovenaan de trappen naar de Sacré-Coeur. Maar je kunt het nog hogerop zoeken: voor een paar euro mag je de hoogste koepel van de kerk beklimmen (300 treden, geen lift!) met een uitzicht van 360 graden als beloning.

top 10 mooiste uitzichten parijs Eiffeltoren 4. Vanaf het Panthéon

De langdurige restauratie van het Panthéon is alweer bijna afgerond. Gelukkig want maar weinig mensen weten dat je vanaf de omloop rond de koepel een van de beste uitzichten op de stad hebt! Met het Quartier Latin en de groene kruinen van het Jardin du Luxembourg aan je voeten, en de Eiffeltoren – in volle glorie – recht voor je neus!

top 10 mooiste uitzichten parijs Eiffeltoren 5. Vanaf de Eiffeltoren

Of je nou de kant van de Seine opkijkt of richting Les Invalides, het panorama van de IJzeren Dame is hoe dan ook indrukwekkend. En misschien nog wel het mooiste ’s avonds! Voor een bijzonder perspectief, lees ook het artikel waarin  Josee de glazen vloer op de eerste verdieping test.

top 10 mooiste uitzichten parijs pompidou 6. Vanaf Centre Pompidou

Ook de bovenste verdieping van Pompidou is een prachtige plek om je aan de mythische daken van Parijs te vergapen. Bezoekers van het museum kunnen gewoon de roltrappen nemen naar de bovenste verdieping. En links van de ingang is er een lift voor iedereen die gereserveerd heeft in Georges, het na jaren nog altijd modieuze (lunch)restaurant met een riant dakterras.

top 10 mooiste uitzichten parijs quai branly 7. Vanaf Musée Quai Branley

Nog een restaurant om iemand mee naar toe te nemen die je wil trakteren op een spectaculair uitzicht: Les Ombres, in Musée Quai Branley. Bijna onder de Eiffeltoren, zo dichtbij, en ook met zicht op het Grand Palais. ‘s Avonds best prijzig maar de lunchkaart is te doen, zeker gezien de locatie.

top 10 mooiste uitzichten parijs parc des buttes-chaumont 8. Vanuit Parc des Buttes-Chaumont

Dit hooggelegen park aan de oostkant van Parijs heeft een belvedère met somptueus uitzicht richting de heuvel van Montmartre. Heerlijke plek en daarna even naborrelen bij het altijd gezellige Rosa Bonheur.

top 10 mooiste uitzichten parijs notre dame 9. Vanaf het Institut du Monde Arabe

Het mooiste uitzicht op de Notre-Dame, daarvoor moet je op het dak van het Institut du Monde-Arabe zijn! Dat dak kun je puur voor het panorama bezoeken of om wat te eten bij het Libanese restaurant dat hier een dakterras heeft. Op de begane grond zijn vaak mooie exposities.

top 10 mooiste uitzichten parijs vanaf Montparnasse 10. Vanaf Tour de Montparnasse

Het is zonder twijfel het lelijkste gebouw van Parijs, deze enige wolkenkrabber van de binnenstad (zwak momentje van president Giscard d’Estaing). Maar het bestaan van de Tour de Montparnasse wordt bijna goed gemaakt door het spectaculaire uitzicht vanaf de 56ste verdieping. Wil je niet betalen voor de idioot dure lift, ga (’s avonds) dan een deur eerder naar binnen en zeg dat je iets wilt drinken in de bar van restaurant Le Ciel. Een cocktail kost ongeveer 15 euro, maar dat is bijna hetzelfde als de prijs van de lift.

Tekst: Nicky Bouwmeester – Beeld: Frédérique Thomas, Robon Tournadre, Nicolas Mirguet, Justin Brown, Galeries Lafayette, Stephane, Nicky Bouwmeester, Benjamin Didier, Jonathan, David Meenagh, WilPrz, Marc Biarnes, Gemmoth,

LEES OOK:
Top 10 leukste terrassen van Parijs
Josee test de glazen vloer van de Eiffeltoren
Top 10 mooiste stranden van Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *