frankrijk.nl

Take-it-easy lunch- of strandgerecht

Geen zin om lang te koken? Of sta je op de camping en snak je naar wat verantwoorde culi-inspiratie? Josee en Carole testten tijdens hun camperreis een aantal recepten uit het Caravanity Camping Kookboek. Hier één van hun favorieten.

Ravioli met groene groenten, citroenrasp en parmezaan

Benodigheden voor 4 personen:
– 800 gr gemengde groene groente, bijvoorbeeld sugar snaps, groene asperges, boontjes, courgette of peultjes. Kies minimaal 2 groenten.
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie extra virgine
– 800 gr (liefst verse) ravioli naar eigen smaak
– 1 citroen
– 150 gr. (liefst verse) Parmezaanse kaas
– peper en zout

Ravioli met groene groenten

Dop de boontjes of sugarsnaps, snijd de courgette in kwartjes, of haal de kontjes van de asperges. Was de groenten en kook ze 5 minuten. Snijd ondertussen de ui fijn en pers of snijd de knoflook fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg hierna de groenten toe en zet het vuur laag.

In de pan waarin je de groenten hebt gekookt, doe je nu de ravioli. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de citroen en voeg de rasp toe aan de groenten. Als de pasta klaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de pan met groenten. Schep alles door elkaar, voeg een beetje olijfolie toe en bestrooi het met Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe en ..bon appetit!

Variatie op een thema

Zoals het eigenwijze dames betaamt hadden Carole en Josee wel wat variantjes losgelaten op de basis. Zo hadden zij geen ravioli maar pasta, besloten zij de helft van de courgette te grillen in de koekenpan en voegden zij pijnboompitjes toe om het geheel nog wat extra op te leuken!

Josee en Carole op de camping

Lees ook de avonturen van Josee en Carole tijdens hun camperroadtrip langs de Aquitaine kust

Pasta Jose en Carole

Smaakt ook prima als picknickgerecht op het strand!

In het Caravanity Camping Kookboek staan ook leuke kampeerrecepten voor tijdens het borrelen, op de barbecue, of bij het kampvuur. Het boek is online te bestellen bij bol.com.

Lees ook: lekker eten koken op de camping!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.