frankrijk.nl

Retro camping met Airstream trailers

Glamping met een hoog rock & roll-gehalte! Aan de voet van de Pyreneeën ontdekten we een uniek vakantieadres met 11 vintage Airstream-campers. Met een funky interieur in de stijl van de jaren 50, 60 of 70.

Back to the future!” heeft een van de gasten in het gastenboek geschreven en inderdaad, Belrepayre Airstream & Retro Trailer Park is het perfecte vakantieadres voor tijdreizigers. Wie rondloopt op het groene terrein waar prachtige Airstreams in de zon staan te glimmen, reist in een klap terug naar het Amerika van de jaren 70. Geen gewone camping dus, maar een ontmoetingsplek voor retroliefhebbers. Dat zie je ook aan de mooie oude auto’s die her en der geparkeerd staan. Iets wat eigenaren Perry en Coline Balfour aanmoedigen:  mensen die met een classic car naar het kampeerterrein komen krijgen korting op de camperhuur. Ook zijn er een paar enkele staanplaatsen gereserveerd voor bezoekende retro-caravans.

Belrepayre Airstream Ariège Starship

Campers met een verhaal

Perry en Coline, een Iers-Frans stel, wonen zelf al 25 jaar in een verbouwde Airstream op deze idyllische plek in de Ariège. Met enorm veel passie en toewijding beheren zij (en hun zonen) hier 11 caravans van het legendarische Amerikaanse trailermerk, bekend om zijn mooie ronde vormen in aluminium. Elke Airstream heeft een eigen verhaal: eentje heeft jarenlang naast de Eiffeltoren gestaan, een andere stond te roesten in de woestijn van Arizona. De meeste modellen zijn geschikt voor 2 personen, maar er zijn er ook een paar voor 4 personen. De recentste caravans (uit de jaren 70) zijn voorzien van een eigen douche en toilet, bij de andere mag je gebruik maken van het sanitaire blok op het kampeerterrein.

airstream-retro-camping-in-de-ariege

Slapen in een tijdscapsule

En zo mooi als de caravans van buiten zijn, zo gaaf zijn de interieurs! Elke Airstream is anders en Perry en Colline hebben zich uitgeleefd met formica-tafels, zwart-wit-tv’s, psychedelische bloemmotieven, vinyl platen en  serviesgoed dat  je alleen nog op brocantes tegenkomt.

aitstream-trailerpark-mirepoix-naia

Croissantjes in de brievenbus

Onze favorieten: de Silver Streak uit 1953 uitgerust met een keukentje uit  de jaren 50. De Blue Moon 73, met een sixties interieur dat in de tv-serie Mad Men thuishoort. En de Naïa (foto hierboven), een oudje uit 1949 waarin je onder een prachtig glanzende aluminium dak slaapt. Elke Airstream heeft een eigen tuintje met (lig)stoelen, BBQ, een zonnescherm en een ouderwetse brievenbus waarin je ’s ochtends croissants vindt, als je een ontbijt besteld hebt.

retro-trailer-park-american-sixties

Vinyl-DJ in een feestlounge

Het leukste van Belrepayre is dat je hier verblijft in het vrolijk makende universum van Perry en Coline, die ooit in een circus werkten. De sfeer is ontspannen, creatief en funky, met als centrale ontmoetingsplek de Apollo Lounge. In deze feesttent rond een opengewerkte Airstream kun je drankjes drinken, naar muziek luisteren en dansen. In de bus staat namelijk een draaitafel waaraan Perry (alias DJ Bobby Lotion!) en andere dj’s losgaan met ouderwetse langspeelplaten. Er is ook een diner, waar je ’s avonds biologische gerechten kunt krijgen.

belrepayre-airstream-retro-trailer-park-american-appollo-lounge-2

Een zwembad is er expres niet – te veel drukte volgens de eigenaren, dat zou het laid-back-sfeertje maar verstoren. Maar er is wel een andere plek om te ontspannen: de Canadese hot-tub met een relax- en massageruimte in een Mongoolse joert. Een van de vele mooie plekjes op de camping om te genieten van de hier vaak onvergetelijke zonsondergangen en het uitzicht op de Pyreneeën.

belrepayre-airstream

Geopend van mei tot eind september, vanaf €91 (laagseizoen)-€110 (hoogseizoen) voor 2 pers./nacht bij verblijf van 3 nachten of meer. €110 (laagseizoen)-€140 (hoogseizoen) bij minder nachten.

PLUS+

– Eigenaren Perry en Coline staan bekend om hun gastvrijheid en goede zorgen.
– Het middeleeuwse stadje Mirepoix met vakwerkhuizen en een fijne streekmarkt ligt op een kwartiertje rijden.
– De leuke ontbijtservice: croissants worden achtergelaten in de vintage brievenbus naast je caravan.
– Expres geen zwembad (lees boven) maar Perry kan je loop- of fietsaanwijzingen geven naar een mooi bosmeertje.
– Gekke setting: op het kampeerterrein kun je plastic flamingo’s, een dubbeldekker bus, een Londense taxi en telefooncel tegenkomen.

airstream-retro-camping-in-de-ariege-2

aitstream-trailerpark-mirepoix-spartan-1949-4

Tekst: Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *