frankrijk.nl

Romantisch eten in een Corsicaans bergdorpje

La Ferme Campo di Monte is geen restaurant waar je toevallig langsrijdt. Daarvoor ligt het te goed verstopt tussen de heuvels boven Saint-Florent, in het noorden van Corsica. Nee, dit is zo’n adres dat je ingefluisterd krijgt door een aardige local en dat je daarna nooit meer vergeet.

Voor La Ferme Campo di Monte moet je je best doen. Op een half uur rijden vanaf Bastia of Saint-Florent, via moeilijk te vinden wegen met flinke slingerbochten. Maar als je eenmaal bent aangekomen dan snap je al snel waarom zoveel mensen –  locals, toeristen, beroemdheden van het eiland of uit het buitenland – zich haasten om op deze authentieke plek te komen eten.

ferme-di-campo-murato-uitzicht-CC-Marie
Lees ook: verse vis op een Corsicaans droomstrand

Knusse boerderij

De boerderij-herberg ligt op een paar kilometer van het dorpje Murato en bij mooi weer heb je er een prachtig uitzicht over de baai van Saint-Florent in de verte. Op zo’n dag kun je er beginnen met een aperitief nemen buiten op het terras. Helaas was ik er op een winterse dag, maar ook dat had hier zijn charme. Daardoor was ik des te blijer met het erg gezellige en warme interieur van deze oude maar helemaal gerenoveerde boerderij. De grote natuurstenen, de open haard… En leuk zijn ook de verschillende kleine zaaltjes die achter elkaar liggen. Het lijken net privé-eetkamers, wat het de charme van het restaurant nog verder versterkt: je voelt je hier al snel helemaal thuis!

Restaurant Campo di Monte

Toch ben je hier op bezoek en wel bij Pauline Julliard, de eigenaresse én kokkin van het huis. Koken leerde ze van haar moeder en grootmoeder. In de jaren 80 zegde ze haar baan op in Bastia om weer in het dorpje van haar familie te komen wonen. Daar knapte ze een vervallen boerderij op en ging ze zich wijden aan wat ze echt leuk vindt: mooie tradities en fijne momenten delen met haar gasten.

Restaurant Campo di Monte

Lees ook: Uniek charmehotel in Noord-Corsica

Stevige porties, gulle smaken

Wie bij Ferme Campo di Monte gaat eten die kan het beste met een lege maag komen. Skip je lunch van die middag en plan zelfs een sportieve ochtend voor de dag erna want… de porties zijn hier heel (heel!) royaal. Er is geen kaart alleen een vast vijfgangenmenu van €50 met alles inbegrepen, ook drank. De specialiteiten volgen elkaar op: beignets van jonge kaas, Corsicaanse vleeswaren, kalfsragout met Storzapetti (quenelles van brocciu, verse roomkaas, en snijbieten), een plank met lokale kazen en verrukkelijke vijgenjam, nog meer beignets (maakt nu toch niet meer uit..) geserveerd met gekonfijte mandarijnen, een glaasje eau-de-vie en een kop filterkoffie. Je krijgt er Corsicaanse wijnen in karaf bij en een extra digestief word je zeker niet geweigerd.

Aubergne Campo di Monte

Zelfs ik, een pescetariër, was hier na het eten van alleen vegetarische gerechten helemaal voldaan. Als het een warme zomeravond was geweest, dan was ik na dit feestbanket spontaan in het gras gaan liggen om naar de sterren te kijken. Of naar beneden gehobbeld, naar de rand van het dorpje waar Pauline ook een chambres d’hôtes heeft, om spontaan een kamer te boeken… Quel festin!

Restaurant Campo di MontePauline heeft afgelopen voorjaar trouwens ook een boek uitgegeven Une Table Corse, met 54 familierecepten. Wat een mooi eerbetoon aan de culinaire tradities van het eiland. Rest me alleen nog te zeggen: vergeet niet vooraf te reserveren bij Ferme Campo di Monte, anders heb je geen tafel. Bon appétit!

Restaurant Campo di Monte

Meer informatie: www.fermecampodimonte.com

Tekst: Carole Goelitz

LEES OOK:
Heerlijk Corsicaans eten midden in de natuur
B&B in een romantisch klooster op Corsica
Restaurants met uitzicht in de buurt van Calvi
Corsicaanse delicatessen in een oude molen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *