frankrijk.nl

GROETEN UIT… de Franse Alpen

Josee en Carole zochten het hogerop in de bergen van de Haute-Savoie. Zij wilden nog een vleugje zomerse Alpen beleven en gingen tevens op zoek naar leuke logeeradresjes voor zomer én winter.

Groeten uit de Savoie Franse Alpen ansichtkaart

Hi Nicky,

Je wilt vast weten hoe het gaat met onze ‘hoogtestage’. Zo voelt het echt voor ons. We bezochten Morzine, Les Gets, Saint Gervais, Chamonix in de bergen en de fraaie stad Annecy aan het gelijknamige meer. Plaatsen die ik maar al te goed ken van de wintersport.  Nu we hier rondrijden besef ik weer hoe mooi het hier ‘s zomers is. Als ik het in woorden samenvat dan is het een mix van: sneeuwwit, grasgroen, knalblauw, wauw-uitzichten, warmte, charme, trendy spots, gezelligheid, sportiviteit, rust, zen, inspiratie, ruimte en lekker eten.

Maar we zijn hier niet voor een vakantie, alhoewel ik het absoluut weer op mijn to-do lijstje zet. In Morzine – het is toch echt net een Oostenrijks dorp – werden we verrast door een geweldig loungeterras direct aan de piste, ontdekten een supergaaf boutiquechalet en zagen we de metamorfoses van diverse hotelklassiekers in het dorp zoals La Bergerie en Le Samoyède. Stuk voor stuk aanraders, zeker ook voor komende winter! In Les Gets logeerden we in het kekke chalethotel Crychar, fietsten we op de E-bike (zo voor de pak dankzij het GetsLib fietsuitleensysteem!)  naar een waanzinnig terras boven op de berg, behorend bij het compleet verbouwde chalethotel  Le Chasse Montagne (een beauty!). En ondanks het drukke schema maakten we even tijd voor een yogamoment. Je kunt hier ’s zomers boven op de berg je matje neerleggen, hoe zen wil je het hebben?

Carole yoga in de bergen Franse Alpen

In Saint Gervais – wat een mooie statige architectuur heeft dat dorp toch – stapten we op de Tramway du Mont Blanc en liepen een uur later tussen de steenbokjes naar de gletsjer, kicken! En wat we hier absoluut niet hadden verwacht, was de fine-dining bij het jonge stel Romain en Olivia, in een prachtige boerderij en het leuke, super eigentijdse logeeradres La Feline Blanche, midden in het centrum!

Saint Gervais

Chamonix was intens. Op de top van de Aiguille du Midi (bijna 4000 meter hoog!) durfden we de stap in de leegte aan. Heb je geen hoogtevrees, dan krijg je die toch als je op de glazen vloer staat van Pas dans le vide. 1000 meter niks onder je! Eenmaal weer in Chamonix downtown een razend inspirerende dame ontmoet die uitbundige jurken ontwerpt van parachutestof. Recycling op zijn mooist! We hadden een perfecte lunch van een sterrenchef Micky Bourdillat in het volledig opgepimpte Hotel&Restaurant Mont Blanc. Ons is verteld dat hij de goedkoopste sterrenlunch van heel Frankrijk serveert (€22). We ontdekten nog meer verrassende logeeradressen zoals het hippe stadshotel La Pointe Isabelle, de supercharmante B&B Le Faucigny en het leuk opgepimpte en het ultramoderne hotel Heliopic, met megagrote spa. En dit heterogene aanbod verleidt het hele jaar door een net zo divers scala aan bezoekers. Van alpinisten, extreme sporters, pure skiliefhebbers tot families met kinderen, luxe-dieren en celebs die anoniem willen blijven.

Matafan-lunch-Chamonix

En met die hitte hier is het fijn nu verkoeling te hebben in Annecy. Oh wat een gezellige stad is dat toch, met het oude centrum (shoppen!) en het blauwe meer. Zou er zo een vriendinnenweekend kunnen organiseren; beetje shoppen, terrasje zitten, chillen op het strand bij Moon, lunchen op het terras mét uitzicht van het majestueuze Imperial Palace,  fietsen langs het meer en SUPPEN over het blauwe water. Carole probeerde het alvast uit! En ik heb genoeg ideeën over waar te logeren. Van een cosy stadsappartement tot charmante hotelletjes. Ja, genoeg stof tot napraten. En om over te schrijven! 

Bisous, Josee

Chillen-shoppen-suppen in Annecy

P.S. Meer weten over de bestemmingen in deze regio? Neem dan een kijkje op www.savoie-mont-blanc.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.